Dodaj do ulubionych

hotel do 100 euro w Paryżu

08.08.06, 11:35
Prosze o pomoc, w listopadzie wybieramy się z mężem i 15 miesięczną córeczką
na 4 dni do Paryża, szukamy hotelu w granicach 100 euro/dobę w bezpiecznej
dzielnicy, czystego. Co sądzicie min o hotelu Metropolitan Paris, czy któś
był? Będę wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: deren Re: hotel do 100 euro w Paryżu IP: 192.11.224.* 08.08.06, 18:41
      do 100 euro to nie bedzie problemu.
      przejrzyj lokalizacje Ibisów - podana cena to cena za pokój, a nie za osobę
      www.ibishotel.com/gb/reservation/hotel-paris.shtml
    • miriam_73 Re: hotel do 100 euro w Paryżu 11.08.06, 15:40
      Bardzo serdecznie polecam ten hotel - jest w absolutnie ścisłym centrum, tuż
      przy stacji metra Tuilleries, wychodzi się z hotelu prawie pod sam Luwr. Hotel
      jest świeżo po ubiegłorocznym gruntownym remoncie, jest cicho i spokojnie, sa
      porządne sniadania w cenie:
      www.hotel-tamise-paris.federal-hotel.com/page_fr_2.html
      Ceny musisz sprawdzić dokładnie na konkretne daty, bo mogą się różnić.
      Ewentualnie polecam wyszukiwanie ofert (sprawdzone, wielokrotnie
      wykorzystywane - pierwszy raz hotel de la Tamise rezerwowałam własnie poprzez
      nich) poprzez www. accomline.com - mają w ofercie dużo różnych hoteli o sporej
      rozpiętości cenowej.
      • Gość: wweronika11 Re: hotel do 100 euro w Paryżu IP: 62.87.210.* 14.08.06, 10:07
        Bardzo serdecznie Ci dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
    • ela.tu-i-tam Re: hotel do 100 euro w Paryżu 14.08.06, 11:25
      Jesli zarezerwujesz wczesnie (na jesieni jest pelno konferencji i salonow,
      Paryz pelny), to mozesz znalezc doskonale turystycznie miejsca.

www.activehotels.fr/hotel/fr/hotels-in-bercy/ah-220568.html
      Kyriad Paris XII Bercy Village, Paris
      19 Rue Baron le Roy, Paris, Paris, 75012
      (blisko dworca Gare de Lyon, super nowa dzielnica Bercy)

www.activehotels.fr/hotel/fr/hotels-in-jardindesplantes/ah-212323.html
      Timhotel Quartier Latin Jardin des Plantes, Paris
      5 Rue Linné, Paris, Paris, 75005
      (tuz obok jednego z wejsc do ogrodu botanicznego, tuz obok uniwersytetow z
      Jussieu, pieszo mniej niz 5 minut do Sekwany i katedry)

www.activehotels.fr/hotel/fr/hotels-in-montparnasse/ah-220497.html
      Hôtel du Parc, Paris
      6 Rue Jolivet, Paris, Paris, 75014
      (kolo wiezy Montparnasse, super dzielnica)

Hôtel des 3 Collèges - 16, rue Cujas - 75005 Paris ...
      www.3colleges.com/
      tuz obok Panteonu, Sorbony i ogrodu Luxemburskiego; wysylalam tam znajomych od
      lat, troche podrozal, ale nadal ma pokoje do 100 euros

www.activehotels.fr/hotel/fr/hotels-in-saintgermaindespres/ah-229200.html
      Hôtel Chaplain, Paris
      11 bis, rue Jules Chaplain, Paris, Paris, 75006
      (samo Saint Germain des Près, wszedzie blisko, wyglada super)

• Gość: wweronika11 Re: hotel do 100 euro w Paryżu IP: 62.87.210.* 14.08.06, 12:37
        Bardzo Ci dziękuję. Zdjęcia obejrzałam ale powiem Ci że niezbyt mnie to
        zachęca. Pracuję w branży hotelarskiej i może dlatego patrzę niestety na wiele
        szczegółów i drobiazgów. Naprawdę dziękuję że się postarałaś. Wiem że te sto
        euro za noc to niewiele jak na Paryż ale też uważam że jak na nasze polskie
        realia to dobra cena, bo np.w Wawie w 5* śpi się np za 250 zł/weekend a za 400
        to można przebierać. Pozdrawiam.
        • ela.tu-i-tam Re: hotel do 100 euro w Paryżu 14.08.06, 12:55
          Gość portalu: wweronika11 napisał(a):

> Pracuję w branży hotelarskiej i może dlatego patrzę niestety na wiele
          > szczegółów i drobiazgów.
          Aha. Poniewaz mieszkam takze w hotelach 5* (ale nie w Paryzu) to zgaduje
          o co Ci chodzi.
          Tak naprawde to powinnam byla popatrzec na "Twoj hotel"
          www.hotel-metropolitan-paris.federal-hotel.com/page_en_1.html
          • Gość: wweronika11 Re: hotel do 100 euro w Paryżu IP: 62.87.210.* 16.08.06, 09:18
            Bardzo Ci dziękuję, na pewno warto korzystać z rad takich osób jak Ty, bo znasz
            świetnie Paryż w przeciwieństwie do mnie. Dla mnie to powrót do miłych
            wspomnień i chwil jakie spędziłam tam z mężem w ciągu 4 dni. Jesli nie
            zdecyduję się na hotel który wstępnie wybrałam (Metropolitan) to jeszcze raz
            powrócę do Twoich informacji. Metropolitan niepokoi mnie tylko dlatego, że na
            niektórych stronach jest opisywany jako 3* a na innych jako 4* i zdjęcia też ma
            różne. Dlatego więc się boję, żeby przypadkiem nie było wpadki. Acha, mam
            pytanie, na różnych forach czytałam że ludzie narzekają na hotelowe śniadania,
            trzeba dopłacać około 10-15 euro/osobę a jakość jest kiepska. Co proponujesz,
            czy warto kupować dodatkowe śniadania czy lepiej wybrać się z mężem i córeczką
            do kafejki na miły początek dnia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
            • ela.tu-i-tam Re: hotel do 100 euro w Paryżu 16.08.06, 10:28

> Metropolitan niepokoi mnie tylko dlatego, że na niektórych stronach jest
              > opisywany jako 3* a na innych jako 4* i zdjęcia też ma różne.

Nic latwiejszego jak zadzwonic i zapytac. Co zrobilam. Hotel jest 3 gwiazdkowy.
              Sniadania sa typu bufet, 15 euro/osoby.

Hotel Metropolitan Paris
              86 rue Longchamp
              75116 Paris
              France
              +33 (0) 1 45 05 13 63
              Ich strona web: www.metropolitan-paris.com (tam jest tylko rezerwacja,
              przynajmniej na pierwszy rzut oka).

> na różnych forach czytałam że ludzie narzekają na hotelowe śniadania,
              > trzeba dopłacać około 10-15 euro/osobę a jakość jest kiepska. Co proponujesz,
              > czy warto kupować dodatkowe śniadania czy lepiej wybrać się z mężem i
              > córeczką do kafejki na miły początek dnia?

Sniadania sa zawsze oddzielnie od ceny pokoju (z wyjatkiem hoteli "na
              delegacje" typu etap czy ibis, gdzie CZASEM jest maszyna z kawa, i gora
              croissantow na sniadanie, nic wiecej).
              W tym hotelu cena jest 15 euro/osobe, bufet. Nie zapytalam co w tym jest, ale
              moim zdaniem sadzac po cenie i dzielnicy luksusowej, to kawa/herbata, soki,
              baguette czy croissant, moze male cornfleki i mleko, konfitury, moze owoce -
              ale to jest slabe moze.

Moim zdaniem narzekania sa przez ludzi z krajow, gdzie sie je solidne sniadanie
              z jajecznica, kartoflami, bekonem, itp. Francuzi i tak wiecej na sniadanie nie
              jedza, a sama po sobie wiem, ze gdy jestem nawet w hotelach gdzie widok
              przepychu sniadaniowego powala mnie z nog, to i tak biore tylko kawe i kawalek
              chleba z konfitura. We Francji je sie male sniadanie, za to DWA obiady, jeden
              miedzy 12:30-14, drugi wieczorem po 20-tej (tzn dwa posilki identyczne, jak
              obiady).

W kafejce moze byc fajnie, ulica Victor Hugo jest obok, tam jest pelno kafejek,
              piekarni, restauracji. Taniej to nie bedzie (no chyba ze sama kawa), ale drozej
              pewnie tez nie. Masz wybor.

Pozdrowienia !
        • ela.tu-i-tam piekielnie drogie ceny hoteli w Wwie 15.08.06, 12:20

> np.w Wawie w 5* śpi się np za 250 zł/weekend a za 400
          > to można przebierać.

Zastanawialam sie czy odpisac czy nie o cenach, ale odpisze.

W Paryzu tez mozna miec 5* za 250 euro/ a za 400 euro mozna przebierac.

Cena m2 mieszkania w Paryzu (kod 75) - srednia - jest cos z 6 tys euro, a w
          luksusowych dzielnicach to 10 tys i wiecej. O ile dobrze czytam o cenach w
          Wwie, to tyle samo w cyfrach, tylko jednostki monetarne inne.
          Podobnie pensje z tymi jednostkami monetarnymi - 2000 euro tu, 2000 pln tam.

W Paryzu (kod 75) jest pelno hotelikow 2* ponizej 100 euro/noc za pokoj z
          lazienka.
          Pytanie jest: czy mozna mieszkac w podobnych warunkach w Wwie za 100 pln/doba,
          pokoj z lazienka ?

A czy sa hotele w Polsce podobne standingiem do Etap (czyli tez pokoj z
          lazienka), tuz pod miastem, za 40 pln/dobe ?

Dopiero gdy sie postawi takie pytanie, to widac jak piekielnie sa drogie hotele
          w Polsce.

• emiczekk Re: piekielnie drogie ceny hoteli w Wwie 21.08.06, 12:32
            jesli jedziesz na dluzej to moze mieszkanko
            • wweronika11 Re: piekielnie drogie ceny hoteli w Wwie 22.08.06, 10:50
              Cześć, za mieszkanko bardzo dziękuję bo będę w Paryzu tylko 3 noce. Pozdrawiam.
          • wweronika11 Re: piekielnie drogie ceny hoteli w Wwie 22.08.06, 10:49
            Witaj ponownie. Czy mogę miec do Ciebie prośbę jako znawczyni Paryża? Powiedz
            proszę co sądzisz o hotelu Novotel Paris La Defense, o lokalizacji i
            standardzie? Pozdrawiam serdecznie.
            • ela.tu-i-tam Re: Novotel w Paryzu 22.08.06, 11:59
              wweronika11 napisała:

> Witaj ponownie. Czy mogę miec do Ciebie prośbę jako znawczyni Paryża? Powiedz
              > proszę co sądzisz o hotelu Novotel Paris La Defense, o lokalizacji i
              > standardzie? Pozdrawiam serdecznie.

Poszlam zobaczyc wszystkie Novotele w Paryzu. I ceny na 11-12-13 listopad 2006.
              Co jest ponizej.

Osobiscie znam Novotel Bercy, bo tam organizowalam konferencje (i pewnie z dwa
              Novotele w innych miastach, gdzie mieszkalam).
              Kazdy Novotel jest OK, i to jest bardzo dobra kategoria.
              Jesli chodzi o mieszkanie w Novotelu, to unikalabym jak ognia takich miejsc jak
              Defense, gdzie sa autostrady, biurowce, i beznadziejnie wieczorem.
              Ja jestem duzo bardziej za centrum starego Paryza, gdzie mozna wyjsc pieszo z
              hotelu, uliczki obok, kafejki, i ta atmosfera miasta, ktora wszystkich zauroczy.

W zwiazku z powyzszym, to Bercy, Gare de Lyon, Vaugirard, Montparnasse. To te
              ponizej 100, i w dobrych dzielnicach - wzsystko co jest "Porte" costam to jest
              kolo peryferyka, beznadziejnie gdy sie jest pieszo, beznadziejnie gdy sie jest
              samochodem (bo korki), nadaje sie na delegacje, zebrania, samolot+taksowka.

www.novotel.com/fr/reservation/liste_hotels.shtml
              Wybor dat: 11-12-13 listopad 2006

Ceny za noc
              Prix par nuit*
              ------------------------
              Novotel Paris Bercy
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 120.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Vaugirard
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 98.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris La Défense
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 96.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Les Halles
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 197.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Tour Eiffel
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Piscine + Salle de réunion 140.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Suresnes Longchamp
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 90.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Gare de Lyon
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Piscine + Salle de réunion 98.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Pont de Sevres
              Banlieue/extérieur de la ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 78.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Porte d'Italie
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 90.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Atria Paris Charenton
              Restaurant + Salle de réunion 78.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Porte D'Orleans
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 89.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Porte d 'Asnières
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 126.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Paris Gare Montparnasse
              Centre ville
              Parking + Restaurant + Salle de réunion 98.00 EUR10
              ------------------------
              Novotel Atria Paris Porte de Bagnolet
              Centre ville
              ------------------------
              Novotel Paris Rueil Malmaison / Atria
              Centre ville

• wweronika11 Re: Novotel w Paryzu 23.08.06, 08:46
                Witam Cię ponownie, serdeczne dzięki za pomoc i świetne porady. Pomyslę o
                jakimś hotelu z tej sieci i na pewno wezmę pod uwage Twoje porady dotyczące
                dzielnic i miejsc gdzie warto wieczorem poczuć szczególną atmosferę Paryża.
                Wyjeżdżam teraz na urlop ale zaraz po powrocie zrobie przegląd tych hoteli.
                Gdybym miała pytania, to jeśli Ci to nie przeszkadza, pozwolę sobie na kontakt
                z Tobą. Z pozdrowieniami
                • ennka Re: Novotel w Paryzu 23.08.06, 09:15
                  A może nocleg w PAN-ie w Paryżu by Ci odpowiadał.
                  Byliśmy tam w maju , pokój z łazienką dla dwóch osób 64 euro.
                  Do tego dostęp do wpełni wyposażonej kuchni.
                  Do Łuku Triumfalnego 500-600m ,super miejsce.
                  Polecam.
                  Dojazd z lotniska autobusem Air France za 12 euro od osoby .
                  Każdy może nim jechać , nie trzeba mieć biletu z ich linii.
                  Autobus dojezdża do Łuku , a dalej piechotą kilka minut.
                  W PAN-ie też można zarezerwować miejsca bez żadnych wejść ,jeśli tylko mają
                  wolne.Im wczesniej się dzwoni tym lepiej.
                  Powodzenia i miłego wypoczynku.
                  • Gość: wweronika11 Re: Novotel w Paryzu IP: 62.87.210.* 23.08.06, 09:39
                    Do PAN-u dzwoniłam ale niestety nie przyjmą nas z 15 miesiecznym dzieckiem.
                    Dziękuję za podpowiedź i informacje. Pozdrawiam
                    • Gość: vila.amalka Re: Novotel w Paryzu IP: *.eurotel.cz 24.08.06, 12:00
                      przesylam te strone jeszcze raz.....ania-paris.wz.cz
                • Gość: vila.amalka Re: Novotel w Paryzu IP: *.eurotel.cz 24.08.06, 11:57
                  ja natomiast proponuje prywatna kwatere na Montmarcie, dwupokojowe mieszkanie
                  wyposazone, z pieknym widokiem na bazylike, w dodatku o wiele tansze niz
                  hotele, do ktorych chcialbys jechac z rodzina.
                  Wszelkie info na ten temat,cene,zdjecia i popis znajdziesz na ania-
                  paris.wz.cz Polecam, bo naprawde warto.
              • Gość: wweronika11 Re: Novotel w Paryzu IP: 62.87.208.* 29.09.06, 11:24
                Witaj ponownie, przyjrzałam sie ofertom hoteli z sieci novotel i najbardziej
                atrakcyjna jest Novotel Paris Gare Montparnasse. Koszt 294 euro/3 noce za
                śniadaniem. Napisz mi prosze co sądzisz o lokalizacji, czy łatwo z tego miejsca
                dostac sie do centrum, ile czasu to mniej więcej zajmuje, czy w pobliżu hotelu
                jest stacja metra i jak sądzisz czy łatwo sie do niego dostanę z lotniska
                Beuvais (pewnie napisałam nazwe z duzym błędem ale sory). Z pozdrowieniami
                • ela.tu-i-tam Re: Novotel w Paryzu, transport Beauvais-Paris 29.09.06, 22:08

> Witaj ponownie, przyjrzałam sie ofertom hoteli z sieci novotel i najbardziej
                  > atrakcyjna jest Novotel Paris Gare Montparnasse. Koszt 294 euro/3 noce za
                  > śniadaniem. Napisz mi prosze co sądzisz o lokalizacji, czy łatwo z tego
                  > miejsca dostac sie do centrum, ile czasu to mniej więcej zajmuje, czy w
                  > pobliżu hotelu jest stacja metra i jak sądzisz czy łatwo sie do niego
                  > dostanę z lotniska Beuvais (pewnie napisałam nazwe z duzym błędem ale sory).

Montparnasse jest sam srodek miasta, doskonale miejsce, wszedzie latwo.
                  Masz plan metra tutaj, Porte Maillot jest w kwadracie 3B (tam dojezdza autobus
                  z Beauvais, www.aeroportbeauvais.com/acces_maillot.html), Montparnasse w
                  kwadracie 6D
                  www.ratp.info/orienter/f_plan.php?loc=reseaux&nompdf=metro&fm=gif
                  Najsympatyczniej jest wziac metro nadziemne numer 6, z Etoile/Charles de Gaulle
                  do Nation. To znaczy wychodzisz z autobusu Beauvais, schodzisz do metra,
                  bierzesz linie 1 na dwa przystanki do Etoile/Charles de Gaulle, zmieniasz na
                  linie 6, i prosto na Montparnasse, ogladajac Paryz z okien metra.
                  Na Montparnasse masz cztery linie metra, tuzin wyjsc, sprawdz prosze na planie
                  Novotelu ktore z wyjsc najpraktyczniejsze.

Najtrudniej jest z lotniskiem Beauvais - to jest daleko od Paryza, sama nigdy
                  nie bylam, nie ma informacji ile czasu zajmuje jazda, natomiast przykazuja
                  ludziom rezerwowac autobus do przodu, i jechac na lotnisko minimum 3 godziny 15
                  minut przed odlotem, cf. www.aeroportbeauvais.com/ Cena 13 euro/osobe w
                  jedna strone.
                  Uwaga, strona Beauvais jest beznadziejnie zrobiona, bo zadnej informacji o
                  czasie i jak daleko to jest od Paryza, chodzi o to by zlapac ludzi i zeby oni
                  mieszkali we wsi Beauvais. Uwaga 2: wszystkie telefony 0892xxxxxx maja
                  zlodziejskie ceny, sprawdzic na internecie wszystko przed wyjazdem, inaczej
                  mozna oszalec z nerwow i kosztow tych telefonow. Wszystkie inne transporty niz
                  ten nieszczesny autobus za 13 euro i 3 godziny sa drozsze, a nawet duuuuzo
                  drozsze.

Tutaj sie uwaza, ze cena biletu musi byc minimum 100 euro nizsza niz regularne
                  linie z Orly czy CDG, aby sie "oplacilo meczyc" z lowcost i Beauvais.

No to sie wydenerwowalam ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka