cotti 10.09.06, 23:26 Czy we Francji preferują Maestro, czy raczej Visę electron? Ew., gdzie można znaleźć informacje o rozkładzie bankomatów w Paryżu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: norsk_skogskatt Re: akceptowane karty płatnicze IP: *.w86-211.abo.wanadoo.fr 11.09.06, 10:48 Jeżeli chodzi o visę elektron, to nie jestem pewna. Na pejażach na autostradzie wisi świstek, że nie akceptują elektronu. Może tak być i w innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: akceptowane karty płatnicze 11.09.06, 11:53 > Na pejażach na autostradzie wisi świstek, że nie akceptują > elektronu. I maestro też nie. Po prostu nie akcetują elektronicznych, za dużo czasu zajmuje autoryzacja. Nie ma generalnie problemu i z jedną i z drugą. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: akceptowane karty płatnicze: Visa i Mastercard 11.09.06, 13:26 > Ew., gdzie można znaleźć informacje o rozkładzie bankomatów w Paryżu? VISA i Mastercard sa akceptowane absolutnie wszedzie. Nie ma mapy bankomatow, bo na kazdym rogu ulicy jest kilka. Na kazdej francuskiej wsi jest biuro poczty (razem 17 tys biur) - La Poste - i tamze jest zawsze albo bankomat, albo mozliwosc wyjecia kasy z karta VISA albo Mastercard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: akceptowane karty płatnicze: Visa i Mastercar IP: *.cm.umk.pl 22.09.06, 23:17 wróciłam świeżo z Francji - na autostradach wolą Visa clasic, natomiast w sklepach i bankomatach nie ma problemu - dowolna karta do wykorzystania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: akceptowane karty płatnicze IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 22.09.06, 23:46 dodam jeszcze, że w większości supermarketów wisi bankomat, z którego można wyciągnąć forsę np.visą gdyby maszynka przy kasie odmówiła zaakceptowania karty. To się zdarza, niektóre z tych maszynek nie są doskonałe. W intermarche od dłuższego czasu maszyna przy kasie odmawia użytkowania mojej karty co najmniej 1 w miesiącu w piątki w południe. Odpowiedz Link Zgłoś