Dodaj do ulubionych

camping La Baume czy Canadel z Eurocampu?

27.03.07, 17:51
Wstępnie zarezerowaliśmy (namiot w czerwcu) La Baume - niektórzy z Was byli i
dość pochlebnie wyrażali się o tym campingu. Sam nic do niego nie mam.
Ale zwolniło się (w pewnym sensie - chodzi o pulę z innych państw) miejsce na
drugim campingu, położonym nie we Frejus a kawałek dalej na zachód w Canadel
Pachacaid Village. No i nie wiemy: zostać przy La Baume czy brać ten drugi?;)
Jak na razie "za" tym rozwiązaniem przemawia fakt, że w Frejus (Oasis Village
Club) już byliśmy, ale z drugiej strony jest tam mniej palm (wizualnie
inaczej;)), dalej do plaży i bardziej "górzyście" na campingu (może to być
istotne, bo mamy 2-letnie dziecko).
La Baume niektórzy znają a ten drugi camping to jest ten:
www.pachacaid.com/situation-en.htm
Ktoś był na tym drugim campie i może coś powiedzieć? :))
Obserwuj wątek
    • miszasty ... ok, chyba się zdecydowaliśmy zostać na LaBaume 27.03.07, 22:05
      ... ok, chyba się zdecydowaliśmy zostać na LaBaume - są pewne udogodnienia dla
      dzieci, a na Google Earth wyszło, że - za przeproszeniem - ten drugim na małym
      za.upiu jest;D Bez urazy:) Wolę bliżej miasta i sklepów;)
    • aseretka Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 28.03.07, 08:37
      Byłam na campingu w Canadel. Faktycznie jest trochę na zadupiu, ale jakieś 5 km
      jest do miasteczka Cogolin, gdzie mozna zrobić zakupy w jednym z dwóch dużych
      marketów.
      W Pachacaid Village jest za to fajny park wodny, z którego można korzystać
      będąc gościem Eurocampu. Niestety, gdy my byliśmy w połowie wrzesnia był on już
      nieczynny.
      Sam camping dużo mniejszy niż ten we Frejus. Ładnie położony na pagórkowatym
      terenie. Ładny plac zabaw dla dzieci. Mankamentem dla nocujących w namiotach w
      sezonie może być to, że są tylko dwa sanitariaty i przy obciązeniu gośćmi może
      być tłok do umywalek i pryszniców.
      • miszasty Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 28.03.07, 10:45
        aseretka napisała:

> Byłam na campingu w Canadel. Faktycznie jest trochę na zadupiu

No właśnie tak to na GoogleEarth wyglądało: pomiędzy wzniesieniami, sam na
        wzniesieniu umiejscowiony.
        Co do parku wodnego to w sezonie wstęp ponoć płatny (dla wszystkich dodatkowo -
        tak piszą na www) ale w czerwcu bezpłatny. A te sanitariaty to tylko mnie
        utwierdziłaś, żeby... jednak zostać na LaBaume:) Z tego co pamiętam wyrażałaś
        się w superlatywach o tymże campie:)
        Co do parku wodnego jeszcze - niby piszą, że na Baume jest tylko o jedną
        zjeżdżalnię mniej, no ale w sumie... nie jest to najważniejsze:)
        We Frejus z tego co pamiętam nie ma za bardzo gdzie się powłóczyć promenadą
        nadmorską - atrakcji było parę lat temu jak na lekarstwo. Ale w Cogolinie czy
        innych okolicach Pachacaid'u - to też nie wiem czy jest gdzie...
        Poza tym jechać górami nad morze, niby tylko (tak podają katalogi) 3 km dalej
        niż po Frejus - to wyjdzie dużo dłużej niż 5 km w dużej części 2-pasmówką po
        Frejus. I niewygodniej.
        Jeszcze myślę, ale na razie rezerwacji na Baume nie zmieniliśmy... ;)
        • aseretka Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 28.03.07, 15:02
          Moim zdaniem dobrze robisz wybierając La Baume. Ten camping jest tak
          funkcjonalny, że praktycznie można z niego nie wychodzić, jeśli ktoś nastawia
          się tylko na wypoczynek. Uważam, że dla 2-letniego malucha jest on bardziej
          przyjazny, chociaż może być bardziej głośny. Poza tym krótkie spacery w Canadel
          można co najwyżej robić po lesie i okolicznych wrzosowiskach. Ale w czerwcu
          jeszcze wrzosy nie kwitną:)
          • miszasty Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 28.03.07, 15:44
            Dziękuję!
            A z LaBaume to chyba niedaleko jest do tej tamy, co jej nie ma, tak...?
            Massapet czy jakoś tak - dobrze kojarzę lokalizację?;)
            • aseretka Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 29.03.07, 06:21
              Chyba tak. Ale ja tam nie byłam. Na to pytanie najlepiej odpowie Ci Bah.
            • bah77 Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 29.03.07, 08:33
              > A z LaBaume to chyba niedaleko jest do tej tamy, co jej nie ma, tak...?

Tak, podałem Ci dokładny opis dojazdu do tego zabytku.

Na pobycie na terenie kempingów zupełnie się nie znam, ale w okolicy Canadel
              miałbym więcej ciekawych miejsc.

A jeśli chodzi o plaże, to raczej myślałbym nie o różnicy kilku km, ale o tym,
              czy wolę być na plaży w Le Rayol/Canadel-sur-Mer:

www.relaxinfranceonline.com/provence/83006a.jpg

na zmianę z Wyspami Hyeres oraz wieloma ładnymi i słynnymi plażami w okolicy
              St-Tropez, o których pisałem.

Czy może jednak chciałbym jeździć na plażę np. w Agay, bo ta we Frejus-Plage
              nie jest w moim guście:

www.kitelife.com/archives/issue39/frejus04/

bah77
              • Gość: gwand L'Etoile D'Argens w St.Aygulf IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.07, 19:16
                Może ktoś z was był na tym kempingu z Eurocampem i napisze pare słów na jego temat.
    • Gość: marcin Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: *.gprs.plus.pl 28.03.08, 22:58
      Podbijam temat (w pewnym sensie) więc chyba lato blisko.
      Wyjeżdżam w czerwcu na Lazurowe z Eurocampem - zarezerwowałem domek
      na campingu Pachacaid w La Mole. Jedziemy z dwójką dzieci - 5 i 2
      latka.
      Kilka pytań
      - czy na miejscu są jakieś atrakcje dla małych dzieci? brodzik na
      basenie? plac zabaw?
      - czy camping jest bezpieczny dla maluchów (samochody, skarpy itd)?
      - gdzie wypożyczę rowery?
      - możecie polecić fajne plaże w pobliżu (fajne - tzn piaszczyste,
      zaciszne, spokojne, bezpieczne dla dzieci)
      - a może jakaś restauracja (taka "domowa" :))
      - czy w czerwcu może być problem z komarami? warto zabierać ze sobą
      arsenał repelentów?
      Dobrzy Ludzie - pomóżcie :)
      Wielkie dzięki za odpowiedzi!!
      • janou Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 29.03.08, 14:20
        Nigdy nie slyszalam o komarach w tych okolicach(zyje we Francji od
        1959 roku)byly jakies 30 lat temu w okolicach Frontignan(Langwedocja)
        bo tam byly bagna.
        O kempingu nic Ci nie powiem,bo zawsze wynajmowalismy wczesniej z
        dzieciakami dom,teraz hotel, w czerwcu bedziemy w St Maxime.
        Ponizej jest link o kempingu w kilku jezykach, wszystko wyglada
        zachecajaco:)
        www.pachacaid.com/index-fr.htm
        ponizej
        • Gość: marcin Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 14:24
          Dzięki za odpowiedź!
          Nie jestem miłośnikiem komarów, więc mnie pocieszyłeś

Czy morze w okolicach St.Tropez jest już "ciepłe" w połowie czerwca??
          • janou Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 29.03.08, 14:51
            pocieszylas:)
            no wiesz komarow nikt specjalnie nie lubi:)
            w czerwcu srednia temperatura to 21°,w trzecim tygodniu,od 16 do 23
            czerwca zeszlego roku widzielismy bardzo duzo ludzi na plazy i w
            wodzie.
            Mam kilka fotek na forum Francja podam Ci pozniej link,tam jest
            plaza z Issambres kilka km na wschod od St Tropez.
            ponizej jeszcze kilka linkow w roznych jezykach.
            Udanych i slonecznych wakacji Ci zycze.
            www.campings.com/camping-pachacaid-la-mole
            www.provenceweb.fr/e/var/mole/mole.htm
            www.parcniagara.com
          • Gość: miszasty Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: 79.139.2.* 30.03.08, 12:52
            Zależy co dla kogo znaczy "ciepłe". Generalnie spokojnie ponad 20'C
            morze powinno mieć, ale czy to będzie 21 czy 24'C to już bardziej
            zależy... od tego jaka pogoda w danym roku w maju i czerwcu panowała
            wcześniej.
            Generalnie temp. o wysokości tych sierpniowych w okolicach
            Dubrownika można pomarzyć: raczej nie występują lub występują rzadko.
            Co nie znaczy, że jest zimno i woda jest "zimna" :)
            • communique Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 22.05.08, 13:20
              Witam

Posiadam rezerwację na mobilhome Eurocampu na kempingu w Frejus - La Baume,
              Francja (Lazurowe Wybrzeże)
              w terminie 07.08.08 - 16.08.08.

Opłata rezerwacyjna wynosiła 160 zł, za tyle też odstąpię tą rezewację.

Do zapłaty trzeba jeszcze w Eurocampie 3111,50 zł

Więcej informacji można uzyskać na stronie Eurocampu
              sam kemping: www.eurocamp.pl/camping,LaBaume.xml
              w mobilhome mieszkać może max 6 osób.

Ważne do 30 maja

Dla zainteresowanych: communique@gazeta.pl
      • Gość: aga Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: *.globalconnect.pl 13.06.13, 10:15
        Podbijam temat. Jedziemy we wrześniu na camping Pachacaid z dwójką dzieci 2 i 5 lat.
        Jakieś opinie? Gdzie usytuowane są campingi eurocampu? Jak oceniacie rozrywki dla dzieci?
        • aseretka Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? 24.07.13, 19:55
          Byłam na tym campingu kilka lat temu też we wrześniu. Niestety Niagara Park był już w tym czasie zamknięty. Korzystać jednak można było z basenów i jacuzzi. Do morza kilka km. Polecam odwiedzenie starego Grimaud i Port Grimaud.
        • Gość: agga Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: *.globalconnect.pl 31.07.13, 10:20
          My też jedziemy we wrześniu do pachacaid, dzieci w identycznym wieku, sama jestem ciekawa opinii na temat tego campingu. proszę o opinie!
          byliśmy w zeszłym roku w ca'savio, było super, ciekawa jestem jak tutaj wspominacie wakacje.
      • Gość: Karola Re: camping La Baume czy Canadel z Eurocampu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.15, 11:17
        Witam, poszukuje jakichkolwiek informacji o campingu Parchacaid w La Mole bo jedziemy tam w czerwcu, niewiele informacji można na ten temat znależć i trafiłam na Pana post. Mogę prosić o jakiekolwiek informacje o tym campinu. Pozytywne wrażenia? pozdrawiam i z góry dziękuje
        • singsing74 Re: kemping Parchacaid 30.01.15, 14:21
          Gość portalu: Karola napisał(a):

> Witam, poszukuje jakichkolwiek informacji o campingu Parchacaid w La Mole

Rzeczywiście informacji nie za wiele. Znalazłem takie oto 2 opinie:

www.zoover.pl/francja/prowansja-alpy-lazurowe-wybrzee/la-mole-var/pachacaid/kemping#reviews-content
          www.e-camping.net/pl/francja/la_mole/pachaca_d.html
          • singsing74 Re: kemping Pachacaid 30.01.15, 14:25
            Oczywiście powinno być kemping Pachacaid. Skpiowałem z postu powyżej ;)

AFERA SŁOICZKOWA - nie zapomnijcie !!!
          • Gość: Tomasz Re: kemping Parchacaid IP: *.router8.tygrys.net 10.11.15, 08:09
            Podbijam temat. Interesują mnie wasze opinie nt campingu Pachacaid. Czy ktoś był? Z informacji, które zebrałem wiem, że Eurocamp i Selectcamp wycofały ten camp ze swojej oferty. Pojawił się on natomiast w vacansoleil. Widziałem, że zaiwestowali w nowe zjeżdżalnie, a stare odświeżyli. Proszę o jak najwięcej informacji. Chcę się tam wybrzć w czerwcu z rodzinką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka