Gość: gfbgfgf IP: 212.76.37.* 08.07.08, 16:02 Czy mając na koncie złotówki i kartę visa electron można płacić za granicą np we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredzio Re: Visa electron IP: *.zwm.osi.pl 08.07.08, 23:16 Dokładnie tak, ale miewałem kłopoty w niektórych krajach ( np. w Austrii - we Francji nie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Visa electron IP: 194.42.116.* 09.07.08, 08:04 we Francji bez problemu, bez żadnych prowizji, bank przelicza kurs z danego dnia, bankomaty z prowizja, w swoim banku zapytaj z jaką. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Visa electron 30.07.08, 21:04 Gość portalu: Fredzio napisał(a): > Dokładnie tak, ale miewałem kłopoty w niektórych krajach ( np. w > Austrii - we Francji nie) Ponieważ północną Austrię opanował Maestro. Niemniej na jednej z poczt mimo braku logo Visy na bankomacie wypłaciliśmy bez problemu pieniądze. Natomiast we Francji najmniejszych problemów, ani na kempingach (wyjątek pod Lyonem, gdzie dziadek nie umiał obsługiwać terminala)ani w sklepach czy bankomatach. Zauważyłem, że Francuzi nawet i rachunki 2, 4 euro opłacają kartą. Odpowiedz Link Zgłoś