Dodaj do ulubionych

Kolejki na wieza eiffela

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 20:40
Witam bede w Paryzu pod koniec pazdziernika czy ktos sie orientuje jak dlugie
sa kolejki w tym czasie na wieze i jak dlugo trzeba czekac na wjazd
Obserwuj wątek
    • Gość: tomsta Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 01:42
      kolejki sa krotkie i czeka sie 10 minut
    • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 02:11
      Takie, jak w marcu,

anvers.home.pl/main.php?g2_itemId=87
      • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:24
        Zdjecia sa super juz by sie chcialo tam byc. Mam pytanie ile
        kosztuja wstepy do Luwru, na wieze i do paqlacu.Czy mlodziez ma
        znizki. Bede wdzieczna za odpowiedz.
        • asiek31 Re: Karola 09.10.08, 08:31
          tu znajdziesz dużo cennych informacji
          www.paryz.pl/index.php?n=12&p=00#
          Asia
          • Gość: karola Re: Karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:15
            Asiu widze ze jestes zorientowana troche jezeli chodzi o
            Paryz.Chcialam jechac 30 kwietnia wrocic 5 maja.Czy orientujesz sie
            w swieta tj.1 maj i niedziela jak jest z muzeami czy sa otwarte .Bo
            leciec a potem mialoby sie okazac ze nieczynne.Pozdrawiam
            • asiek31 Re: Karola 09.10.08, 10:22
              DZiewczzyno a skąd mam wiedzieć??? :)))) Ja tam dopiero za kilka dni pierwszy
              raz lecę :) Może ktoś inny Ci pomoże?
              Asia
              • Gość: karola Re: Karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:55
                Przepraszam jesli urazilam , myslalam ze bylasd juz w Paryzu.
                Jezeli mozesz to napisz gdzie nocujesz i jaka cena .Ja szukam w
                nocie noclegu i mam juz obled w oczach.Pozdr.
                • asiek31 Re: Karola 09.10.08, 11:03
                  Absolutnie mnie nie uraziłaś :) My wybraliśmy hotel Utrillo niedaleko Sacre
                  Coeur za 4 noce w pokoju 2-osobowym 340 euro
                  Asia
                  Byłaś na stronie www.booking.com
                  ?
                  • cornish1 Re: Karola 09.10.08, 16:12
                    Mieszkałem kiedyś w Pavillon de Montmartre, jest na tej samej ulicy co Utrillo, troszkę tańszy:)
            • Gość: tomst swieta tj.1 maj i niedziela IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 14:06
              nie łaska zajrzec na strony internetowe muzeów i sie zapoznać?
              SAMODZIELNOŚC SAMODZIELNOŚĆ SAMODZIELNOŚC SAMODZIELNOŚĆ
            • Gość: tomsta Luwr IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 14:09
              The museum is open from 9 a.m. to 6 p.m. every day except Tuesday
              and the following holidays: January 1st, May 1st, November 11 and
              December 25. The permanent collection and temporary exhibitions will
              close at 5 p.m. on December 24 and 31.

The museum is open until 10 p.m. on Wednesday and Friday evenings
              except on Friday, August 15(open until 6 p.m.).

Admission to the Louvre is free on the first Sunday of every month.
        • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 12:34
          www.louvre.fr
          www.tour-eiffel.fr
          google.pl
          W pierwszą niedziele miesiąca wstęp do muzeów zwykle jest za darmo (czyt. mega kolejki). Tutaj kolejka do pałacu w Wersalu w darmową niedzielę

anvers.home.pl/main.php?g2_itemId=186
          • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:32
            Wiesz jak juz sie wybiore do Paryze to te euro za bilet zaplace
            wazne aby bylo czynne.Do Wersalu to z Paryza daleka droga? Tak sie
            zastanawiam czy pojechac w kwietniu na 3-4 dni czy do wrzesnia
            troche kasy zaoszczedzic i na dluzej. Wiadomo ze w Paryzu jest co
            zwiedzac i ogladac w muzeach tak ze wiadomo zawsze i tak bedzie za
            malo czasu.Asiu jak wrocisz koniecznie napisz jak bylo ,jakie sa
            ceny i Twoje wrazenia z tego co widzialas.A ja nadal w necie bede
            grzebac i dumac nad swoim wyjazdem.Pozdrawiam
            • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:36
              Tak przegladalam oferty patrzylam tez na formule1 ale troche boje
              sie tam jechac. Raczej bede starala sie znalezc jakis hotel wydaje
              mi sie to bardziej pewne i bezpieczne.Pordrawiam
            • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 15:46
              > Wiesz jak juz sie wybiore do Paryze to te euro za bilet zaplace
              > wazne aby bylo czynne.

Ale jak trafisz na pierwszą niedzielę miesiąca, to nie zapłacisz, bo kasa będzie zamknięta:)

> Tak sie
              > zastanawiam czy pojechac w kwietniu na 3-4 dni czy do wrzesnia
              > troche kasy zaoszczedzic i na dluzej.

Jechać na tydzień i zamiast hotelu wynająć sobie jakieś fajne mieszkanko. Często taniej (może nie od Formule 1:) i znacznie wygodniej, jak hotel. A rano do sklepu po bagietkę i Le Parisien pod pachę:)
              • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 17:20
                Cornish1 nie wiem czy ironizujesz czy dajesz mi rade z tym hotelem
                i bagietka. Od Ciebie juz sie dowiedzialam ze w pierwsza niedziele
                miesiaca napewno nie wybiore sie do Wersalu. Pozdrawiam
                • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 17:42
                  Poważnie piszę. Darmowa pierwsza niedziela miesiąca obowiązuje w dużej części muzeów (w tym np. Louvre). I wszędzie, gdzie za darmo, są dzikie tłumy. Pytałaś o muzea w niedzielę, a z dat, które podałaś wynika, że trafisz na pierwszą niedzielę maja.

Wynajęcie mieszkania to też nie żart. W Paryżu jest w czym wybierać, często można znaleźć coś tańszego jak hotel. I wygodniejszego, bo w mieszkaniu masz np pełną kuchnię, pralkę itp. No i można się poczuć troszkę, jak mieszkaniec miasta (stąd ta bagietka), nie jak hotelowy turysta. Mieszkanie można zazwyczaj wynająć na min. tydzień.
                  • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 18:07
                    Milo mi ze jednak to nie byla ironia. Pokazaly sie juz bilety do
                    sierpnia w dosc korzystnej cenie na przelot.Jednak po dzisiejszej
                    dyskusji moje domowe towarzystwo orzeklo ze wrzesien.Jak beda loty
                    na wrzesien to zaraz bede rezerwowac.A jeszcze mam pytanie czy cos
                    wiesz wiecej o tych mieszkaniach.Bo czytalam ze PAN wynajmuje
                    pokoje. Pozdr.
                    • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 18:20
                      www.homelidays.com/FR-Locations-Vacances/fr_iledefrance_75-paris_fr/list_r2.asp
                      • asiek31 Cornish1 09.10.08, 18:23
                        Możesz mi napisać czy byłeś zadowolony z hotelu w tamtej okolicy?
                        Asia
                        • cornish1 Re: Cornish1 09.10.08, 21:58
                          Hotel jakich wiele, za to okolica - prawie jak z Amelii JP Jeuneta. Przy moim kolejnym pobycie znalazłem sobie mieszkanie kilka uliczek dalej, w tej samej dzielnicy.
                      • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 19:59
                        Dzieki za link . Przejrzalam i pewnie skorzystam. Czy wiadomo na
                        jakich zasadach odbiera sie klucze bo moj angielski nieco kuleje i
                        sie nie doczytalam. Pozdrawiam
                        • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 09.10.08, 22:06
                          Każde mieszkanie ma swojego właściciela i to od niego zależy sposób zapłaty i odbioru klucza. Ja za swoje płaciłem całość (+depozyt) na miejscu.
                          • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:53
                            Wielkie dzieki za pomoc .Przegladalam i naprawde mozna cos
                            wybrac.Po porownaniu cen hoteli i mieszkan to moze nawet bedzie i 2
                            tygodnie w Paryzu. Jezeli mozna to ktora dzielnice byc polecał na
                            nocleg .Cala rezerwacje zrobiles przez neta czy lepiej zadzwonic i
                            upewnic sie do konca.
                            • cornish1 Re: Kolejki na wieza eiffela 11.10.08, 22:27
                              > Jezeli mozna to ktora dzielnice byc polecał na
                              > nocleg .

Montmartre (18.) ale tylko w okolicach Rue Lepic, stacji Abesses i południe Sacre Coeur. Bardziej na północ od Sacre Coeur jest już mało ciekawie. Jeżeli to wypad z dziećmi, to spacer Bd de Clichy z Pl Pigalle może wywołać kilka kłopotliwych pytań.

Ta część dzielnicy to zbocze wzgórza, więc często będzie pod górkę, ale za to można codziennie podziwiać darmową panoramę Paryża.

> Cala rezerwacje zrobiles przez neta czy lepiej zadzwonic i
                              > upewnic sie do konca.

Rezerwuje się i tak mailem u właściciela osobiście, nie ma żadnych automatów. Mi zawsze korespondencja mailowa wystarczała.
                              • Gość: karola Re: Kolejki na wieza eiffela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:39
                                Dziecko juz w takim wieku ze moze sobie samo odpowiedziec na wiele
                                pytan, ale dzieki za podpowiedz. Bardzo mi pomogles jezeli chodzi o
                                noclegi. Dochodze chyba do wprawy w szukaniu informacji i wiem coraz
                                wiecej co bedziemy chcieli zobaczyc.Pomimo wieku napewno
                                Disneylend i Park Asteriksa jezeli czas pozwoli. Jeszcze mi
                                pozostalo rozgrysc bilety komunikacji po Paryzu ale mam duzo czasu
                                to i z tym nie bede miala problemu. Serdecznie dziekuje za pomoc i
                                pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka