Dodaj do ulubionych

Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea

09.11.09, 17:44
Witajcie,

Czy ktoś z Was był może w tym hotelu? Nigdzie w necie nie mogę znaleźć
opinii na jego temat. Podoba mi się, bo jest w niskiej zabudowie i cena
też w miarę (2700 zł za os. HB za 2 tyg. w Triadzie). Napiszcie, proszę
obiektywne zdania.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 09.11.09, 19:05
      Jest hotel
      www.holidaycheck.it/hotel-Recensioni_Hotel+Trevi+Village-ch_hb-hid_135728.html
      i hotel club
      www.holidaycheck.it/hotel-Informazioni+viaggio_Hotel+Club+Trevi+Village-hid_83953.html
      1 opinie ma tylko hotel, fatalna.
      Najpierw musisz upewnic sie, o ktora czesc chodzi.
      Tu tez sa opinie, ale bardzo zroznicowane:
      www.tripadvisor.it/Hotel_Review-g659509-d604128-Reviews-Trevi_Village-Amantea_Calabria.html
      Brudne morze.
    • Gość: aga Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 15:22
      ja zarezerwowałam urlop 2010 od 19.06-03.07 w tym hotelu
      jedziemy z triadą ,mam znajomą który pracuje w biurze turystycznym i poleciła mi
      ten hotel,mam nadzieje ,ze będzie fajnie
    • snog Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 13.11.09, 15:40
      Trochę się dziwię, że nie ma żadnych opinii na temat tego hotelu a
      te obcojęzyczne wyszukane przez linn są naprawdę różne. Hotel podoba
      mi się, bo jest w niskiej zabudowie jaką lubię, na zdjęciach jest
      mnóstwo zieleni, znajduje się przy samym morzu, no i cena dość
      atrakcyjna. Ale ponieważ wybieramy się na wakacje w trzy pary z
      małymi dziećmi, nie możemy pojechać w ciemno. Mam nadzieję, że
      jeszcze ktoś się odezwie kto już tam był.
      • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 13.11.09, 17:01
        Niska cena moze byc spowodowana tym, ze sa podejrzenia co do radioaktywnosci
        tamtejszego morza. Chcialam wyszukac jakas pewna informacje, ale niestety nie
        udalo mi sie.
        • snog Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 13.11.09, 17:05
          Skąd masz takie informacje? Nic nie słyszałam o skażeniu w tamtym
          regionie.
          • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 13.11.09, 21:14
            Jak na razie nie wszystkie informacje sie potwierdzily.
            www.tvn24.pl/12691,1619659,0,1,topili-radioaktywne-odpady--w-m-srodziemnym,wiadomosc.html
            / tu akurat jest mowa o Cetraro, 45 km od Amantei /
            Fakt faktem, ze w okolicach Amantei znajduje sie zatopiony statek Jelly Rosso i
            tam wlasnie odkryto zwiekszona radioaktywnosc morza. 24 pazdziernika wlasnie w
            Amantei zorganizowano manifestacje mieszkancow domagajacych sie wyjasnienia
            sprawy / takich statkow moze byc wiecej /.
            Ja mieszkam w regionie przyegajacym do Kalabrii od polnocy, wiec mam ja o rzut
            beretem. Z wielu jednak powodow wakacje nad ich morzem zostawiam sobie na blizej
            nieokreslona przyszlosc.
            • snog Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 15.11.09, 09:18
              Dzięki linn za informacje. W takim razie ja też odpuszczam.
              Skoro mieszkasz we Włoszech może polecisz mi coś ciekawego na urlop z
              dzieckiem (oczywiście przy morzu, może być też jakiś ciekawy apartament
              a nie hotel, planujemy wypad w trzy rodziny z dziećmi we wrześniu).
              Pozdrawiam serdecznie.
              • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 15.11.09, 23:36
                Ja bylam we wrzesniu tu i moge to miejsce polecic: dla rodzin z dziecmi
                prawdziwiy raj.
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,861,100430397.html
                Jesli nie chcecie jechac do wioski turystycznej, to polecam okolice Cagliari. Na
                pewno mozna tam znalezc apartamenty, a plaz jest kilka kilometrow.
                Tu sa zdjecia z Cagliari
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,861,100260521,100260521,0,2.html?v=2
                Tu z Quartu Sant'Elena / po sasiedzku z wioska Calaserena /
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,861,101005899,101005899,0,2.html?v=2

• snog Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 17.11.09, 19:23
                  Dzięki linn!

Faktycznie fajne miejsce. Ciekawa jestem tylko czy są tam loty z
                  Polski. Jeszcze nie szukałam po biurach, ale Sardynia to chyba nie jest
                  bardzo popularny kierunek w Polsce.
                  • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 17.11.09, 20:04
                    Sa chyba w sezonie loty z Berlina do Olbii. W tym roku niektorzy z tego forum
                    odwiedzili Sardynie i mysle, ze co roku bedzie takich turystwo coraz wiecej.
                    Jesli nie Sardynia, to moze Sycylia.
                    • snog Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 25.11.09, 14:14
                      Tak, na Sycylię łatwiej o loty z Polski. Kiedyś nawet byliśmy jeszcze
                      jak nie było dzieci. Pojechaliśmy samochodem z Polski. Trochę dłuda
                      droga, ale było super, bo zwiedziliśmy pół wyspy. Teraz z dziećmi
                      wakacje to już zupełnie inna bajka :)) Dzięki linn za namiary. Pewnie
                      poszperam wokół tego tematu.
                      A czy mogłabym Cię prosić o swój adres mailowy, aby w razie jakiś
                      innych dodatkowych pytań nie szukać Cię na forum. Jeśli się zgodzisz
                      napisz na moją skrzynkę (snog@wp.pl).
                      Wielkie dzięki.
                      Pozdrawiam
                      • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 25.11.09, 16:07
                        Klikajac w moj nick mozesz wyslac wiadomosc.
                        • Gość: Monia Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 08:52
                          Do Linn Linn
                          Mam gorącą prośbę . Przymierzam sie do wyjazdu do Włoch w przyszłym
                          roku ale chciałabym jechać z biurem podróży. W ofercie biura podróży
                          OLIMP jest wioska turystyczna Varcadoro. w ofecie wygląda obiecująco
                          ale nie mogę znaleść opinii na jej temat. Może coś wiesz i byłabyś
                          tak miła żeby mi pomóc?
                          • linn_linn Re: Varcadoro 09.12.09, 11:02
                            Chodzi pewnie o to:
                            www.varcadoro.it/index_pineta.php?site_lang=pl_PL
                            Dokladnie Pineta Varca d'Oro.
                            Nie znalazlam zadnych opinii. Niestety. Wlasciwie znalazlam jaedna, ale musialam
                            ja 3 razy przeczytac :)
                            it.answers.yahoo.com/question/index?qid=20090623144230AAQsKfg
                            Wyglada na to, ze miejsce jest znane / moze poza sezonem / z tego, ze pokoje
                            wynajmowane sa na godziny, bez dokumentow. :)
                            • Gość: Monia Re: Varcadoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:20
                              O matko! Dziekuje Ci za odpowiedź , chociaż trochę mnie zmroziła.
                              Od paru lat biuro podrózy Olimp ma ten obiekt w swojej ofercie ale
                              właśnie nie potrafię nic znaleźć na jego temat.A lubię wiedzieć
                              wczesniej gdzie jadę.Z Olimpem byłam już parę razy i nigdy mnie nie
                              zawiódł. Teraz nie wiem co o tym myśleć a bardzo chciałbym jechać do
                              Włoch w ten region. No nic będę szukać dalej - jeszcze mam czas.
                              Jeszcze raz dziekuję i polecam się gdybyś jeszcze coś się
                              dowiedziała.
                              • linn_linn Re: Varcadoro 09.12.09, 13:04
                                Mnie zdziwilo takze to, ze nie ma zadnych opinii na ten temat. Zwykle cos mozna
                                znalezc.
    • Gość: KRIS Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.10, 19:22
      Bylem gościem tego hotelu w czerwcu 2010. Warunki lokalowe, obsługa i animatorzy
      oraz położenie jest jak najbardziej OK. Jedynie można mieć zastrzeżenia odnośnie
      różnorodności potraw śniadaniowych. Polecam na wypoczynek dla rodzin z dziećmi i
      osób starszych. Sprzęt wodny jest do dyspozycji w cenie (dwa jachty, rowery
      wodne, kajaki). Czysta woda ale dno kamieniste - zalecane buty do pływania. Do
      najbliższej hurtowni z napojami 400m - ceny bardzo przyzwoite (woda droższa od
      wina).
    • Gość: eltomnow Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 19:38
      Właśnie wróciłem z tego hotelu. Ośrodek jest ładny, dużo egzotycznej roślinności, kolorowy basen, ale no właśnie: jest podział na równych i równiejszych,leżaki nad morzem przydzielane według narodowości. Pierwsze rzędy dla Włochów, Niemców i Anglików .Polacy dostają przydział w dalszych szeregach. Na rękę zapinają kolorową opaskę, żeby wiedzieli z kim mają do czynienia.
      W odległości zaledwie 20m od okien przejeżdżają pociągi co kilka minut.
      Wyżywienie: śniadanie - to samo przez cały pobyt
      obiadokolacje- skromne serwowane (trzeba zamawiać na dzień następny , a i tak można dostać coś całkiem innego)
      W rzędach domków od drzew straszne robactwo (łażą po ścianach, nie należy otwierać okna)
      Pomijając te drobiazgi to jest całkiem przyjemnie
      • linn_linn Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea 10.09.10, 19:39
        Sniadania w tego typu obiektach / villagio, village, resort / sa zwykle takie same, ale powinny jednak zadowolic.
    • Gość: Niezbyt zadowolona Re: Kompleks Hotelowy Trevi Village, Amantea IP: *.chello.pl 24.09.10, 19:56
      Przyjemny, mały hotel ze średnim wyżywieniem.
      Bardzo mały teren hotelu, przyjemne i czyste pokoje w parterowych budynkach z oddzielnymi wejściami wprost ze dworu.
      Wyżywienie niezbyt urozmaicone - na obiady i kolacje do wyboru jest 1 z 3 pierwszych dań i 1 z 2 drugich dań (z czego jedna opcja to zawsze ryba lub owoce morza). Uwaga: obiady i kolacje są serwowane do stolika (a nie w formie bufetu, jak podają niektóre biura podróży - np. Triada), co ogranicza nie tylko wybór dania, ale i ich ilość...
      Hotel tuż przy żwirowej plaży.
      Dość daleko od wszelkich atrakcji: ok. 800 m do b. małego miasteczka (gdzie są może 3 sklepy i max. 3 miejsca, gdzie można coś zjeść. Stacja kolejowa niby w miarę blisko (ok. 1 km), ale do pobliskiego miasta Amantea są z niej pociągi zaledwie 2 razy dziennie.
      Obsługa ok, ale słabo mówi po angielsku (np. "fish" oznacza dla nich również owoce morza).
      Sprzątanie pokoju w porządku.
      Jest 1 restauracja i 1 bar, przy czym na początku czerwca to bar się dopiero rozkręcał (jeszcze nie wszystko było przygotowane na sezon...).
      Posiłki w restauracji średnio smaczne, niezbyt duże, poza śniadaniem napoje płatne.
      Na początku czerwca nie były dostępne żadne atrakcje. Basen mały, z przerwą w działaniu między 12.30 a 15.30 (plaża teoretycznie też) - pracownicy hotelu wyganiają z terenu basenu na ten czas, mimo, że i tak nie ma tam ratownika...
      Pokój czysty, wystarczającej wielkości, z nowymi meblami, łazienka ok, klimatyzacja dobrze działa. Jest TV, minibar, sejf, taras.
      Hotel ok, jeśli ktoś chce głównie przebywać na miejscu. Stanowczo nie polecam, jeśli ktoś chce potraktować hotel jako bazę do wypadów po okolicy (chyba, że samochodem).
      Na początku sezonu (pierwszy tydzień czerwca) hotel nie był jeszcze w pełni przygotowany do sezonu: np. przy nas malowano płoty, zwożono żwir na plażę (hałasując od 8 rano). Nie działała dyskoteka ani żadna inna atrakcja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka