Gość: jarczeslaw IP: 217.153.178.* 04.02.04, 11:33 Szukam info na temat Aprici w Alta Valtellina , może ktoś z was był i może coś ciekawego powiedziec na ten temat. Jakie sa warunki w apartamentach i jakie sa trasy zjazdowe? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm raczej Livigno lub Bormio IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:30 Hej, przez kilka lat z rzędu jeździłam do Alta Valtellina i to co mi się nasuneło - jak masz jechać w te okolice to raczej wybierz Livigno lub Bormio. Aprica jest fajna na pierwsze wyjazdy narciarskie. natomiast Bormio i livigno (+ malutka Issolacia pomiędzy nimi i St. Catarina "zaraz za rogiem") połączone wspólnym ski passem dają większe pole do popisu :-) kilkakrotnie spotykałam osoby które były najpierw w Aprici (i im się bardzo podobało) a potem przyjechały dopiero do Bormio czy Livigno i ich wrażenia były "ze bez porównania fajniej w Bormio!". jeśli jestes początkującym czy średniozaawansowanym narciarzem, albo jedziesz tylko na tydzięń - to pojeździsz fajnie i w Aprici a i czasu będzie akurat tyle aby ci sie te kilka tras nie znudziło totalnie, natomiast jeśli dobry z ciebie narciarz, i lubisz jeździć ciągle w innym miejscu, i szukasz tras typu czarne czy FISy, tyo polecam Bormio i livigno. tę okolicę polecam też zdecydowanie "parom lub ekipom mieszanym" (narciarz początkujący lub "rekreacyjny" + dobry narciarz) bo tam każdy coś dla siebie znajdzie. my mieszkaliśmy 2 razy w Issolacci a raz w samyjm livigno. i nawet mieszkając w którejś z maleńkich miejscowości można spokojnie skibusami podróżować po wszystkich centrach narciarskich! zajrzyj na strony: www.skiinfo.it - tam znajdziesz linki do wszystkich ciekawych miejsc. tutaj masz, dla porównania mapę tras w Aprice: www.skiinfo.it/skimaps/detail_big.jsp?product.skiinfo.DESTID=EITAPRICA a tutaj Livigno: www.skiinfo.it/skimaps/detail_big.jsp?product.skiinfo.DESTID=EITLIVIGNO a tutaj Bormio z Issolacią i Oggą (Valdidentro) www.skiarea.valtline.it/mappa/ będziesz wiedzieć miedzy czym a czym masz wybór :-) pozdrawiam i życze udanego białego szaleństwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_m7 Re: raczej Livigno lub Bormio 04.10.04, 18:11 Może ktos wie kiedy zaczyna się sezon narciarski w Bormio? Odpowiedz Link Zgłoś