linn_linn 31.07.10, 12:47 www.naszswiat.net/component/content/article/52-wochy/676-zero-tolerancji-dla-alkoholu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarekA Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 15:50 Mhm... raczej wydaje mi sie ze na południu to za bardzo przepisami drogowymi sie nie przejmują :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 31.07.10, 16:33 Nie nalezy sugerowac sie stereotypami: pierwsze prawa jazdy polecialy wlasnie na autostradzie Salerno-Reggio Calabria. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-quoque Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 31.07.10, 16:59 Masz racje,teoretycznie jest zakaz jazdy i rozmawiania przez komorke trzymajac ja w reku a codziennie na Sycylii widze w co drugim samochodzie pana lub pania namietnie 'przytulona' do telefonu . To samo jesli chodzi o nakaz jazdy na skuterze w kasku-wiekszosc osob jest bez . Skutery o pojemnosci 50 mozna prowdzic juz majac 14 lat ale jest zabronione jezdzic w dwie osoby ( wolno tylko kiedy prowadzacy ma wiecej niz 18 lat)- i oczywiscie widac malolaty jak w dwojke albo nawet w trojke i bez kaskow smigaja na tych skuterkach( ktore teoretycznie nie powinny osiagac predkosci powyzej 50 km/h ale sa wszystkie manipulowane i kolo 70-80 jezdza) . Prawo jest jak slup na pustyni-mozna je latwo ominac Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 01.08.10, 14:48 "Prawo jest jak slup na pustyni-mozna je latwo ominac[/" powinno byc: Z prawem mozna sie nie zgadzac ale trzeba je przestrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 03.08.10, 13:58 ja proponuje: jedz jak ci sie podoba. tylko pozniej nie placz, jak Ci mandat do domu przysla... co to za glupia dyskusja, przepraszam Cie, ze inni tak robia to ja tez moge? pzrd Marta Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 03.08.10, 14:51 oczywiście, można prawa nie przestrzegać. To zawsze jest opcja, tylko niekoniecznie najlepsza. Wbrew krążącym pogłoskom policja włoska zatrzymuje, wlepia mandaty i wie jak odnaleźć sprawcę wykroczenia. Znajomy, któremu się wydawało, że nie musi płacić mandatu za zaparkowanie na miejscu przeznaczonym dla carabinieri, mandat przysłano do domu. Pierwszy, na 100 euro, zignorował. Przyszedł więc drugi, już na 350 euro, z ostrzeżeniem że jeśli nie zapłaci to sprawę skierują do miejscowej policji. Oczywiście czasami udaje się dostać jedynie ostrzeżenie, ale nie autostradach czy drogach krajowych, a raczej na drogach podrzędnych, i to nie zawsze, bo to zależy od rodzaju wykroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 11.08.10, 12:06 www.naszswiat.net/wiadomoci/34-nasze-sprawy/716-wola-si-powiesi-ni-zapaci-mandat.html Odpowiedz Link Zgłoś