Dodaj do ulubionych

pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp

11.01.11, 11:33
Witam, pytanie jak w tytule do tych co byli w takim namiocie objetnie z jakiej firmy.Czy w lecie da sie tam spokojnie spać, czy nie jest za duszno.Bardzo bym chciała pojechac na takie wakacje z dziećmi, ale mąż sie upiera że bedzie za duszno, za goąaco i że nie da się spać.Chcemy jechać na poczatku lipca gdzieś koło Wenecji???
Obserwuj wątek
    • lafenda Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 11.01.11, 11:45
      Teraz jeździmy na początku wrześnie ale kiedyś jeździliśmy na przełomie czerwca i lipca i dało się spać ;) Wiadomo, że sporo zależy od położenia namiotu, jak jest niewiele drzew to rano może być gorąco.

Pozdarawiam
      Joanna
    • Gość: xxx Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 21:35
      Da się spać, no chyba że ktoś jest szczególnie wrażliwy na wysoką temperaturę. W sierpniu bylismy koło Wenecji i tam niektórzy wystawiali łóżka przed namiot i spali pod chmurką. My nie widzielismy takiej potrzeby. O wiele duszniej jest oczywiście w dzień, ale wtedy przecież nie siedzi się w namiocie.
    • Gość: wartek Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.206.244.1.jpk.pl 11.01.11, 22:09
      ja mysle ze nikt nie odpowie ci na to pytanie, bo duszno / nie duszno to pojecie wzgledne.
      jednemu bedzie duszno, a dla drugiego nie bedzie problemu :)
      ludzie tam jezdza i daja rade, tyle mozna powiedziec :)
      napewno lepiej byloby w mobile homie, ktore maja klimatyzacje, ale domyslam sie ze w sezonie roznica w cenie jest spora.
      ja bym na twoim miejscu rozwazyl opcje, tanszego terminu ale w mobile home, nie wiem moze jest taka mozliwosc :) bo tam tanszy termin nie oznacza zlej pogody, a dla mnie np oznacza lepsza pogode :) ale to tez pojecie wzgledne, dla mnie idealna temperatura to 26-27 stopni, jest fajnie przyjemnie ale ten upal jeszcze tak nie meczy.
    • kluska222 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 12.01.11, 08:00
      Witaj,
      jeżdżę z rodzinką pod namioty ( eurocamp, vacansoleil) już od 6 lat. Z reguły jeździmy na przełomie sierpnia i września ( w Toskanii temp. dochodziły do 40 st. ), ale byliśmy też w pierwszych dwóch tygodniach lipca. Nigdy nie narzekaliśmy na duchotę. W dzień owszem bywa gorąco ,ale przecież nie siedzi się w namiocie w ciągu dnia. W nocy zawsze jest chłodniej, a dzieci (przynajmiej moje ) śpią w namiocie jak zabite i uwielbiają taką formę spędzania wakacji.
      pozdrawiam
    • banki7 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 12.01.11, 08:20
      Ja byłem z rodzinka w I połowie Lipca w Casavio. W nocy mieliśmy w namiocie nieraz włączony wentylator. Radzę Ci zabrać. Ja wziąłem z Polski duży rozkładany wentylator. Byłem przygotowany bo wcześniej przeczytałem dokładnie forum, a tam ktoś polecał aby wziąć . Jak masz możliwość to zabierz z sobą wentylator na wszelki wypadek.
      • rene1311 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 12.01.11, 09:26
        Dziękuje wszystkim za odp, niestety z przyczyn niezależnych nie moge jechać poza sezonem gdzie mogłabym za cene namiotu wynająć domek.Jeszcze sobie troche poczytam:)dziękuje
    • rene1311 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 13.01.11, 11:20
      up może ktoś jeszcze cos doda?? :)
      • aseretka Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 13.01.11, 11:58
        Mogę dodać, że niektórym osobom z mojej rodziny nocami w namiocie bywało chłodno. Ale jak ktoś napisał odczucia ciepła i zimna są pojęciem względnym. Ja np. bardzo lubię chłodek w nocy, zimą śpię przy otwartym oknie i zakręconym kaloryferze, ale raczej nie narzekałam nigdy w namiocie w nocy na duchotę. Co innego w dzień. Wtedy nawet, gdy namiot stoi w zacienionym miejscu można się udusić. Ale w dzień są przyjemniejsze miejsca do siedzenia niż namiot.
      • Gość: ewa Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:51
        Chyba masz już dość informacji. Ankietę robisz czy co?
    • Gość: nona Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 11:46
      Nie ma co ukrywać w namiocie w nocy jest duszno, w lipcu w ciagu dnia przy tem ok 40 st.C namiot nagrzewa sie prawie do czerwoności, zatem i w nocy jest b. ciepło. Jednak mimo, ze ja zarzekam sie co roku: "nigdy więcej !" to wracam tam juz od paru lat - tez do namiotu. Jakoś sobie radzimy :) Zabieramy ze soba wentylator, bardzo cieńkie pidzamki i coś lekkiego do przykrycia się.
      • rene1311 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 15.01.11, 11:50
        dzięki za wszytkie opinie, chyba sie jednak zdecyduje, tylko musze wybrać camping, pozdrawiam :)
        • Gość: xx Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.stat.gov.pl 17.01.11, 12:49
          Możesz spokojnie wybrac się z dziećmi, ja już byłam kilka razy i byłam bardzo zadowolona, jak byłam pierszy raz na Istrii - to w nocy nawet było chłodno, ale dogrzaliśmy się kuchenką,
          pewnie w tym roku pod Neapolem byliśmy i widzieliśmy ludzi z wentylatorami - no cóż my takowego nie braliśmy i przeżyliśmy, w nocy w namiocie nie było za duszno, a w dzień to dało sie wytrzymać w końcu tylko osoba co musiała ugotowac coś wchodziła na dłużej do namiotu, a cała rodznia siedziała przed namiotem i leżakowanie też mieliśmy przed namiotem.
          Gorąco polecam ten rodzaj spędznia wakacji.
          Pierwszy raz wyjechaliśmy na wakacje pod taki namiot jak córka miała 5 lat a syn 7 -byli bardzo zadowoleni i My też.
      • Gość: zzzzzzzzz Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.stat.gov.pl 17.01.11, 12:45
        jak dla mnie to napisałas stek bzdur - "namiot nagrzewa się doczerwonosci" - jeszcze trochę to samozapłon nastąpi
        • Gość: nona do zzzzzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:22
          chyba nie o to pytała autorka wątku ?
          jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia, to po co w ogóle zabierasz głos ?
          • Gość: zzzzzzzzz to było do ciebie nona IP: *.stat.gov.pl 18.01.11, 09:16
            o tym nagrzewaniu się do czerwoności
            • piotr.it Re: to było do ciebie nona 12.02.11, 19:09
              Jak masz jakieś problemy i nie podobają Ci się wypowiedzi innych to zmień Forum. Logiczne jest że nona napisała to w przenośni.
        • Gość: zenlok Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:51
          Noce w tej okolicy są czasami nawet zimne....... a namiot to nie metal, że nagrzewa się do czerwoności....jak tu jakiś gamoń wyżej pisze.......W namiocie szybko rośnie temperatura , ale i szybko spada.....ostatnio bylem kawałeczek za Ankoną.....czyli niżej.....i noce były super........Życzę super pobytu..........
    • Gość: Matt Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:52
      Na początku lipca koło Wenecji (czyli na Ca Savio) na 14 nocy zdarzy się wam około 8 całkiem przyzwoitych, w których będzie w miarę ciepło, 4 noce będą zimne w czasie których trzeba albo mieć gruby śpiwór, albo ubierać się na cebule i 2 noce przeraźliwie zimne, w czasie których będziecie dosłownie szczękać zębami z zimna. W dzień od godziny 12 do 15 będzie w czasie 12 dni tak duszno, że w namiocie nie wysiedzicie. Po wejście w ciągu 5 minut człowiek zalewa się potem. Generalnie w namiocie odpoczywa się źle. Najbardziej doskwiera brak bieżącej wody i łazienki. Problem również z intymnością. Jeżeli masz dzieci to polecam wybrać raczej domek.
    • Gość: pawel1615 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: 195.116.169.* 20.06.11, 10:09
      Witam, odsprzedam TANIO BON Vacansoleil O WARTOŚCI 2000zł do wykorzystania w maju,czerwcu, wrześniu, październiku 2011r oraz w kwietniu 2012r.
      Czek pokrywa koszt wynajmu wybranego zakwaterowania do wartości 2000zł dla max 6 osób, we pełni wyposażonym mobile home ub w namiocie typu bungalow. Sam niestety nie mogę jechać :(

Więcej informacji: pcieslak6@wp.pl
      • Gość: ania Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 17:33
        byłam pod takim namiotem już 2 razy (Hiszpania), owszem w dzień w namiocie jest strasznie gorąco, ale jak już inni pisali, w dzień są ciekawsze rzeczy do robienia... a nocą wcale nie było gorąco. Czasem nad ranem i zmarznąć można było. Ogólnie bardzo podoba nam się taka forma wypoczynku. A to, że do wody bieżącej lub innych sanitariów jest daleko to szczegół. W Polsce na polach namiotowych to dopiero walka o przetrwanie...ale tam jest całkiem inaczej. Rzadko zdarzają się kolejki pod prysznice, a co najważniejsze nikt od ciebie nie żąda opłaty za prysznic 3zł/5min. Poza tym namioty są wyposażone we wszystko od korkociągu do butelek po patelnie. Do tego leżaki, stół przed namiotem i jeden w środku, łóżko z materacem, a nie jakaś karimata....nic dodać nic ująć...sama przyjemność gdy rano słychać śpiew ptaków, a do tego można wyjść przed namiot i zjeść śniadanko. W tym roku namówiliśmy jeszcze znajomych i jedziemy całą ferajną do Sistiany.
        • Gość: kate Re: pytanie o namiot vacansoleil - Costa Brava IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.11, 15:21
          Witam, w tym roku wybieramy się z dwójka dzieci (7 i 10 lat) pod namiot Vacansoleil na Costa Brava, (II połowa sierpnia). Co warto zabrać ze sobą? Może ktoś był na kempingach Vacansoleil/ Eurocamp na Costa Brava?
          • Gość: Aśka Re: pytanie o namiot vacansoleil - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:55
            Ja byłam na Costa Brava ale nie bardzo wiem jak Ci odpowiedzieć, bo nie rozumiem o co pytasz. "Co warto zabrać" to bardzo ogólne pytanie. Napisz jaśniej, to postaram się pomóc.
            • Gość: kate Re: pytanie o namiot vacansoleil - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 23:40
              sorki, faktycznie, pytanie brzmi bardzo ogólnie :-) Do tej pory wynajmowaliśmy domki, w namiotach będziemy spali po raz pierwszy. Czytałam na różnych forach, że trzeba zabrać np. wentylator, przedłużacz, śpiwory, koce, pościel - takich rzeczy np. na dotychczasowe wyjazdy nie zabierałam i się zastanawiam czy faktycznie są niezbędne. Dzięki Aśka za zainteresowanie tematem.
              • Gość: Aśka Re: pytanie o namiot vacansoleil - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:20
                Generalnie nie ma znaczenia czy to Costa Brava czy inny rejon. Wyposażenie namiotu masz opisane w katalogu Vacansoleil. Inna sprawa, że u nich na różnych campingach bywa różnie - dotyczy to wyposażenia kuchni - garnków, talerzy, szklanek itp. Raz np. trafiły mi się tylko głębokie talerze :) Ale nie jest to jakieś uciążliwe i da się wytrzymać. Na pewno warto mieć ze 2 swoje noże, takie do krojenia. Pościel i ew. koce czy śpiwory musisz zabrać. Spotkałam raz w namiotach Vacansoleil koce (całe 2 szt.) ale były w takim stanie, że nie odważyłabym się nimi przykryć. Wentylatora ani przedłużacza ja osobiście nigdy nie zabierałam. W dzień nie siedzimy w namiocie, a w nocy wentylator nie jest potrzebny. Czasem, jak trafi się na mało zacienioną parcelę, nie wystarcza firmowy parasol. Tak miałam np. we Francji, gdzie rosły rachityczne drzewka i namioty stały praktycznie cały dzień w słońcu. Co niektórzy mieli ze sobą namioty ogrodowe, króre ustawiali na styk a namiotem zasadniczym i mieli rodzaj werandy. Czasem też, jak podłoże nie jest trawiaste, przydaje się jakaś podłoga do rozłożenia przed namiotem.
    • Gość: nina81 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.11, 20:45
      Namioty Eurocampu mają standardowe wyposażenie. Obojętne gdzie pojedziesz, wszędzie namiot będzie wyglądał tak samo. Co do Vacansa, zdarzyło mi się, że wyposażenie namiotu odbiegało od wyglądu prezentowanego w katalogu i na stronie www.
      • Gość: ASIA Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:51
        Byłam na Costa Brava, już ci zazdroszczę bo rejon przepiękny. Niestety w tym roku wybieramy się do Włoszech...Co do namiotów, warto zabrać ze sobą koce lub śpiwory, ewentualnie jaśki. Wentylator to rzecz zbędna, bo w dzień i tak jesteś poza namiotem, a w nocy nad ranem na Costa Bravo bywało chłodno. Ogólnie wyposażenie standardowe, jeśli coś się różni to minimalnie. Raz na Costa Brava w namiocie mieliśmy i filiżanki na kawę i szklaneczki przeróżnych rozmiarów, a kolejnym razem, też w Hiszpanii były tylko filiżanki. Dlatego tym razem ja zabieram ze sobą swój kubek, bo lubię dużą kawę... Ogólnie ta farma wypoczynku bardzo nam odpowiada i uważam, że wyposażenie namiotów i tak jest rewelacyjne. Powodzenia
        • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 18.10.11, 13:10
          Witam,w przyszłym roku wybieram się do Włoch pod namiot z vacansoleil,proszę napisać w jaki sposób jest zamykany taki namiot czy można spokojnie zostawić w środku cenne rzeczy.
          • Gość: xxx Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 21:45
            Namiot zamykany jest jedynie na suwaki. Wszystkie przedmioty, które stanowiły dla nas większą wartość (pieniądze, aparaty fot, laptop, komórki) zostawialismy w samochodzie. Reszta - w namiocie. nigdy nic nam nie zginęło.
    • Gość: pawel1615 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: 195.116.169.* 15.08.11, 20:29
      Odsprzedam bon Vacansoleil na 2000zł do wykorzystania we wrześniu, październiku 2011r oraz w kwietniu 2012r za 50% wartości. więcej informacji: pcieslak6@wp.pl lub gg 9158694.
      • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 19.10.11, 09:40
        Witam, jeśli mogę to wtrącę swoje 3 grosze. Byłam z rodzinką na 5 kempingach pod namiotami, 3x Vacansoleil i 2x Selectcamp. Zawsze jeździmy na przełomie czerwca i lipca i nigdy w nocy nie było nam zbyt gorąco. W dzień owszem namiot bardzo się nagrzewa, ale otwieramy dwoje "drzwi" i można wejść. Polecam usługę w Vacansoleil "dodatkowe preferencje", gdzie można zamówić zacienioną parcelę. Cień bardzo dużo daje, choć nie jest to usługa gwarantowana. Namioty Selectcamp są wyposażone tak samo na każdym kempingu, ale wiąże się to z wypełnianiem listy rzeczy znajdujących się w namiocie po przyjeździe i dokładniejszą kontrolą przy odjeździe. W Vacansoleil tak jak już pisano wyposażenie się różni, ale nigdy nam niczego potrzebnego do życia nie zabrakło.W razie czego można poprosić rezydentów o pomoc - zawsze się starają. Polecam, choć po tych kilku razach apetyt urósł i marzy mi się mobile home...
        • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 19.10.11, 11:46
          Dzięki za odpowiedź,byliśmy raz w mobile homie we włoszech we wrześniu i też się nagrzewał,teraz zamówiliśmy namioty na sierpień i stąd moje obawy na temat zamykania namiotu,jeśli masz jeszcze jakieś cenne rady na temat namiotu to proszę pisz.Jeździmy z vacans.
          • Gość: Ania Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 17:00
            A już można rezerwować z vacansoleil,lub eurocampu.Oczywiście na 2012r
            • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 19.10.11, 18:44
              Tak,na stronie internetowej vacans. mają już podane ceny ale nie na wszystkie campingi.
              • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 19.10.11, 20:14
                Na jednym z kempingów (Ca'Savio) czuliśmy się na tyle bezpieczni, że w ciągu dnia często zostawialiśmy boczne wejście całkowicie otwarte. Na pewno minusem namiotów jest brak łazienki i toalety, jednak nam to nie przeszkadzało, ponieważ łazienki na włoskich kempingach były rewelacyjne. W tym roku francuskie o jedną klasę niżej, ale też niezłe. Gorzej jest z pracami kuchennymi - każde umycie np. nektarynki czy wypłukanie ściereczki = spacer do kranu. Na niektórych kempingach trafialiśmy na kran zewnętrzny tuż przy namiocie i było ok. Ale jeździmy zaopatrzeni w kranik zamontowany na karnistrze/wiaderku. Napełniamy to wodą, stawiamy na krzesełku, pod spód miseczka i używamy właśnie do takich podręcznych "umywań". Może śmieszne, ale bardzo ułatwia życie.
                • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 19.10.11, 20:21
                  C.d. Poza tym w namiocie nie ma miejsca na ubrania. Jeździmy we czwórkę, więc dwa łóżka są zawsze zbędne. Jedno wsuwamy pod inne, żeby było przejście, a z drugiego robimy "szafę". Próbowałam w tym roku używać takich tekstylnych półek zawieszanych na drążkach, ale średnio się to spisało. W namiocie starego typu ciężko to zawiesić, a w nowym namiocie są podwieszane sufity z materiału i w ogóle nie ma widocznych drążków. A i w nowych namiotach jest ciemno w sypialniach, bo nie dociera tam zbyt wiele światła (wchodzi się z korytarzyka), więc wyszukanie np. ubrań jest trochę trudne. Na drugi raz wzięłabym jakieś lampki na klipsa do wewnątrz. To tyle z tego co mi przeszkadzało. Pozdrawiam.
                  Aha i mam prośbę o opis wrażeń z kemping.ów na których już byliście, to dla mnie cenne informacje pomagające w podjęciu decyzji na następne wakacje.
                  • aseretka Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 08:23
                    Pomysły godne wykorzystania:) Mnie też czasem doskwiera brak wody przy namiocie, może więc następnym razem wezmę taki kanisterek.
                    Trochę informacji o campingach znajdziesz tu:
                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,116842945,116842945.html
                    • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 09:19
                      Świetny pomysł na wątek. Trzeba tylko sprawić, żeby stał się popularniejszy i częściej widoczny. Ja nigdy na niego nie trafiłam. W wolnej chwili dorzucę coś ze swoich kempingów.
                      • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 09:54
                        Jeszcze jedno pytanie,jadę na camping Laguna Vilege do Włoch,czy ktoś korzystał z wi-fi, czy jest darmowe czy za opłatą?A może był ktoś na tym campingu i podzieli się szczegółami,jadę pod namiot.
          • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 10:00
            A jeśli mogę zapytać, dlaczego nie jedziecie do mobile home? Czy ma jakies wady czy tylko cena odstrasza? Chciałabym spróbować i nie wiem czy warto wydawać aż tyle pieniędzy.
            • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 10:11
              Głównie chodzi raczej o cenę,mobile home w ty samym terminie 18.08-01.09 wychodzi o 2 tyś zł. drożej więc wolę tę kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci.
              • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 10:23
                Ja też wychodzę z takiego załozenia. Wolimy pójść np. do Aquaparku za te pieniądze.
                • Gość: jaot23 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 18:25
                  To drogi ten aquapark.
                  • agniecha973 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 20.10.11, 20:24
                    ano drogi
                    • Gość: kasia Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.ssnet.pl 06.09.12, 21:59
                      a czy ktoś wie czy wewnątrz namiotow sa lampki, chodzi mi głównie o światło w nocy, czy trzeba samemu przywiezc?
                      • horyzont.zdarzen1 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 06.09.12, 22:37
                        jest lampka w środku i druga na zewnątrz (można przenosić). Weź ze sobą rozgałęziacz - przydaje się np.do ładowarek itp.
                        • Gość: SingSing74 Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.piekary.net 25.09.12, 14:02
                          Niektórzy biorą lampki choinkowe (podwieszane pod frontową "falbanką"). Brzmi śmiesznie ale wygląda to wieczorem całkiem fajnie i dzieci mają łatwiej trafić do swojego namiotu ;)
    • agaolaf Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 25.09.12, 14:25
      Wentylator załatwia sprawę duszności, a w ogóle większość namiotów jest w cieniu:)
      • sylpuz Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 24.07.13, 21:54
        Mam pytanie czy w ramach wynajmu namiotu jest opłacone elektryczność czy za prąd się dodatkowo płaci?
        • sempre_dritto Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 24.07.13, 22:09
          opłacone :)
          • sempre_dritto Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp 24.07.13, 22:11
            gaz też
    • Gość: Kate Re: pytanie o namiot vacansoleil/selectcamo itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 23:18
      Byliśmy pod namiotem Vacansolei w Hiszpanii (sierpień) z dwójka dzieci (7 i 10 lat), w ciągu dnia - nie dało się wysiedzieć w środku - ale to nie bylo konieczne, bo pod nosem mieliśmy plażę i rzut beretem do basenu :-) w nocy było ok. Tragedii nie było - dzieci nie narzekały i mąż również :-)
      • rene1311 Re: odpowiadam na zadane przez siebie pytanie:) 25.07.13, 07:54
        Witam, teraz mogę już coś powiedzieć z własnego doświadczenia:)ostatecznie mimo wielu wątpliwości zdecydowaliśmy się wtedy tj 2011 r na namiot we Włoszech i to był strzał w dziesiątkę ! Dzięci były zachwycone a my odpoczęliśmy rewelacyjnie:) w namiocie w nocy było tak "w sam raz" , w jedna noc nawet trochę chłodno. przez dzień owszem jest w nim duszno, ale i tak całe życie toczy się poza namiotem więc nie ma problemu. Brak łazienki w ogóle nam nie przeszkadzał, dla dzieci nawet frajdą było bieganie ze szczoteczkami rano do łazienek na campingu;) poza tym w namiocie jest wszystko czego potrzeba na co dzień. w zeszłym roku też wybraliśmy namiot (Selectcamp) tylko w Chorwacji i też było super. W tym roku chyba będą kwatery i dzieci mi marudzą że wolałyby camping....jeśli chodzi o domek to na pewno jest super, ale cena mnie skutecznie odstrasza w sezonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka