Dodaj do ulubionych

Moby na Elbę

IP: 195.205.61.* 14.01.11, 11:35
Czy ktoś rezerwował bilet na stronie moby.it ?
Nie było żadnych przykrych niespodzianek ?
Obserwuj wątek
    • capitel_foscarino Re: Moby na Elbę 14.01.11, 13:55
      Rezerwowałem. Wprawdzie nie na Elbę, a na Sardynię, ale obyło się bez żadnych niespodzianek. Bilet wydrukowałem u siebie w domu. Z kolei jak jechałem na Elbę, to po prostu pojechałem do Piombino bez wcześniejszej rezerwacji. Bez trudu kupiłem bilet na miejscu. Dodam jeszcze, że było to w lipcu.
    • aseretka Re: Moby na Elbę 14.01.11, 15:58
      Rezerwowałam samodzielnie na Elbę i sama też drukowałam bilet. Miałam trochę obawy ( o co pytałam na forum), czy nie muszę potem wymieniać tego wydrukowanego biletu na kartę pokładową. Jak się okazało nie było to konieczne. Niespodzianką zaś było to, że wypłyneliśmy promem wcześniejszym o dwie godziny i nikt się ze sprawdzajacych bilety tego nie czepiał.
    • Gość: wartek Re: Moby na Elbę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 17:52
      a sa jakies roznice w cenach porownujac zakup w internecie pol roku wczesniej, tydzien wczesniej a bilet w kasie na miejscu?
      • aseretka Re: Moby na Elbę 17.01.11, 12:08
        Dokonując zakupu w lutym na wrzesień zapłaciłam już więcej niż gdybym zrobiła rezerwację w stycznu. Potem tak z ciekawości obserwowałam co jakiś czas ceny na stronie Moby. Ciągle wzrastały. Jakie jednak były w kasie w dniu wypłynięcia nie potrafię powiedzieć.
    • geomax Re: Moby na Elbę 17.01.11, 14:57
      Ja kupowałem bilety na moby.it w styczniu 2009 na czerwiec i płaciłem ok. 100 euro za 4 osoby+auto kombi a w kwietniu już było ok. 400 euro więc warto wcześniej. Problem miałem tylko z dostaniem mailem biletu bo moja skrzynka na interii odrzucała e-maile z biletem więc przysłali mi faksem :-) W tym roku płynę z moby na Sardynię i zapłaciłem z Piombino do Olbii 320 euro w grudniu a początkiem grudnia było jeszcze ok .250 euro /tym razem użyłem konta na gazeta.pl i już bez problemu doszedł bilet w pdf/.
      Adam
      • Gość: wartek Re: Moby na Elbę IP: *.206.244.1.jpk.pl 17.01.11, 22:38
        dzieki za odpowiedzi, moze zapytam jeszcze kiedy mniej wiecej zaczynaja sprzedaz biletow na kolejny rok? :) tak jak eurocamp w okolicach wakacji, czy prowadza sprzedaz ciagla?
        i czy ewentualnie mozna w jakims czasie od zamowienia zmienic date rejsu czy juz nie ma takiej mozliwosci?
        • geomax Re: Moby na Elbę 18.01.11, 07:37
          Moby.it od 1 grudnia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka