francais-m 13.04.11, 16:32 witajcie, będziemy kilka dni w Wenecji i myślę że lepiej byłoby na jeden-dwa dni wypożyczyć samochód by zwiedzić okolice niż tułać się z dzieckiem autobusami, może ktoś się orientuje jaki to koszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
otumani Samochodem po Wenecji 13.04.11, 16:40 francais-m napisała: >myślę że lepiej byłoby na jeden-dwa dni wypożyczyć samochód by zwiedzić okolice...< Bedziecie kilka dni w Wenecji i bedziecie zwiedzac okolice? Najlepiej wypozyczony samochod zaparkowac na placu sw. Marka i chodzic na piechote:). Czytaj na litosc boska troche zanim cos napiszesz:) Do zobaczenia za tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
francais-m Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 17:01 hm.. nie rozumiem co w mojej wypowiedzi było dziwnego: lecimy z mężem i synem na tydzień do wenecji i ciężko przez tak długi okres czasu siedzieć tylko i wyłącznie w Wenecji, chcielibyśmy zwiedzić również Bolonię, Rimini, jezioro Garda - myślę że lepiej byłoby wypożyczyć do tego celu auto na 1-2 dni niż tłuc się autobusem, jednak może się mylę? czy ktoś wie ile kosztuje dzienne wypożyczenie samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 17:27 O wypożyczalniach było kilka wątków w ciągu ostanich 2-3 tygodni. Zaczęłabym od przejrzenia tychże. (mała zajawka: cena wypożyczenia za dzień zalezy od wielu czynników, sprawdź na stronach wypożyczalni- adresy w wątkach) Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna to moze jeszcze wpadnijcie przy okazji do Rzymu 13.04.11, 18:06 wychodzi mi że wiele możecie obskoczyć: jeden dzień na Wenecję (most, kościół i przejazd vaporetto po kanale zajmie najwyżej pół dnia; chyba że zdecydujecie na którąś z wysepek, na przykład Torcello ale tam tylko stary kościół i jakieś ruiny, więc nieciekawie, zwłaszcza, że vaporetto wolno płynie)); dzień na Bolonię (ale co tam w Bolonii oglądać: dwa porządne kościoły, jedna wieża i rynek; pół dnia to ho ho), dzień na Garda i Weronę. Do Rzymu dalej, więc się nie da połączyć z Florencją, ale z Tivoli jak najbardziej. I masz jeszcze do zagospodarowania dwa dni. Może Ferrara i Padwa? Albo Siena i Florencja? Lub Lucca i Piza? Odpowiedz Link Zgłoś
o.kalamata Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 19:02 francais-m napisała: > hm.. nie rozumiem co w mojej wypowiedzi było dziwnego: lecimy z mężem...< Moze to, ze masz meza? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 22:41 francais-m napisała: > hm.. nie rozumiem co w mojej wypowiedzi było dziwnego: lecimy z mężem i synem n > a tydzień do wenecji i ciężko przez tak długi okres czasu siedzieć tylko i wyłą > cznie w Wenecji, chcielibyśmy zwiedzić również Bolonię, Rimini, jezioro Garda - > myślę że lepiej byłoby wypożyczyć do tego celu auto na 1-2 dni niż tłuc się au > tobusem, jednak może się mylę? czy ktoś wie ile kosztuje dzienne wypożyczenie s > amochodu? Daruj sobie Rimini. W okolicach Wenecji masz masę ciekawych miast - Padwę, Vicenzę, Castelfranco Veneto, Portogruoaro, nieco dalej BAssano del Grappa.. w kierunku Gardy Veronę itp Bologna już nieco dalej. Nie wiem czy dacie radę obskoczyć skoro chcecie jechać nad Gardę Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 19:09 przez kilka dni to ty 1/4 wenecji nei zobaczysz;-) nie ma to jak zwiedzanie "po japońsku" z całym szacunkiem dla tego wspaniałego narodu - Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna to zależy jak się zwiedza :-) 13.04.11, 19:11 jeśli chce się przejść przez Rialto, przepłynąć Canal Grande i pójść pod bazylikę to i trzy godziny wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: to zależy jak się zwiedza :-) 13.04.11, 20:03 Niedługo będzie dwadzieścia lat jak jeżdżę do Wenecji, zwykle dwa razy do roku i jeszcze całej nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna bo źle zwiedzasz 13.04.11, 20:40 za dokładny jesteś :-D I w ogóle po co jeździć jak wszystko można akuratnie w internecie zobaczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: bo źle zwiedzasz 14.04.11, 08:27 jo.hanna napisała: > za dokładny jesteś :-D I w ogóle po co jeździć jak wszystko można akuratnie w i > nternecie zobaczyć ;-) uff.. a juz myslałam ,że w poprzednim poscie serio piszesz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: to zależy jak się zwiedza :-) 14.04.11, 08:29 radioaktywny napisał: > Niedługo będzie dwadzieścia lat jak jeżdżę do Wenecji, zwykle dwa razy do roku > i jeszcze całej nie widziałem... ale zazdroszcze:-) ja w tym roku jade (mam nadzieje,że nic mi nie przeszkodzi) na 2 tygodnie i wiem,ze tylko zobacze mały ułamek Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka4 Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 20:20 Na serio piszesz? ... przez kilka dni to bym się skoncentrowała na Wenecji i koniec. Plus jakieś wyspy dookolne... I spokojne połażenie sobie po zaułkach. No i pozostają muzea, których ja np. zawsze jestem spagniona, z Akademią na czele. Program aż nadto obfity jak na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 15.04.11, 09:51 jadą z dzieckiem - to determinuje charakter wyjazdu i możliwość szczegółowego zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: wypożyczenie samochodu w Wenecji? 13.04.11, 21:01 Lepiej jest zobaczyc mniej, ale lepiej. Ogladanie wszystkiego w pospiechu i przeznaczanie sporej czesci czasu na dojazdy nie jest zbyt rozsadne. W rzeultacie wyda ise pieniadze, niewiele zobaczy, a o odpoczynku mowy nie ma. No chyba ze ktos chce tylko zaliczyc Wenecje i inne miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś