Dodaj do ulubionych

Prom do Palermo

IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 20:06
Witam,
Bede wkrotce w Bari i chcialabym za jakis czas udac sie do znajomego do Palermo. Nie mam jednak pojecia jak to zrobic aby bylo najszybciej i najtaniej. Myslalam o przejazdzce pociagiem z Bari do Reggio di calabria czy gdzies tam i potem hmm wskoczyc na prom w Reggio, ale szukalam, szperalam i nic mi takiego nie wyskakuje, wiec juz nie wiem sama. Macie pomysly jak sie fajnie mozna dostac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Prom do Palermo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 09:16
      www.trenitalia.com/
      Poszukaj:
      Bari - Villa S. Giovanni
      potem
      Messina-Palermo

Z połączeniem z Bari do Villa S. Giovanni nie jest łatwo, najkrótsza wersja to ok. 7,5 godziny. Z Messiny do Palermo już jest łatwo - pociągi jeżdżą co ok. 1 godz. , przejezd trwa 2-5 do 3,5 godz. Z Villa S.Giovani do Messiny przepłyniesz promem, nie musisz nic rezerwować po prostu przyjeżdżasz i wsiadasz. Płynie się ok. 0,5 h, myślę, że na całą przeprawę z kupnem biletu, wejściem i wyjściem z promu musisz zarezerwować ok. 1,5 h.
      • Gość: Niki Re: Prom do Palermo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 09:53
        dzieki
        a mozna jeszcze jakos inaczej dojechac??? bo widze ze z tego to robi sie cala eskapada;))
        orientujesz sie ile kosztuje bilet z Villa San G do Messyny?
        • Gość: Maciej Re: Prom do Palermo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:33
          > a mozna jeszcze jakos inaczej dojechac??? bo widze ze z tego to robi sie cala e
          > skapada;))
          Popatrz na mapę - to jest około 700 km i to jeszcze w poprzek głównych szlaków komunikacyjnych we Włoszech.

> orientujesz sie ile kosztuje bilet z Villa San G do Messyny?
          Niedużo. Niewiem dokładnie, bo zawsze przeprawiałem się z samochodem ale nie więcej niż kilka EUR, chyba ok.2-3EUR. (samochód + 4 os. to ok. 30 EUR)
          • Gość: Niki Re: Prom do Palermo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 10:40
            Wiem wiem, ze to jest sporo km;) Wloch mi wlasnie napisal ze moge promem cisnac prosto z napoli itp. ale kurcze obadalam koszt takiego promu i z tego co widze to chyba lepiej sie wybrac tym pociagiem (7h)- szkoda ze tylko sa przesiadki:P , potem tak jak piszesz.. prom to jest z 40 minut do Messyny no i potem pociag. Juz sobie policzylam ze jak z rana wyjade to powinnam na 22 byc w Palermo. Jak jeszcze jakies fajne opcje wpadna Ci do glowy to pisz;) chodzi mi o to, aby bylo tanio bo nie zamierzam nie wiadomo jaka fortune przeznaczac na promy i inne cuda...
            • Gość: Maciej Re: Prom do Palermo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:17
              Napoli - Palermo to 55 EUR od osoby w 1 stronę, a do Neapolu jeszcze trzeba dojechać, to kolejne 40-50 EUR w każdą stronę. To już chyba wersja z samolotem jest lepsza.
    • dociekliwy_0 Re: Prom do Palermo 31.08.11, 10:54
      Popatrz na loty, mam w wersji demo Azuona i nie wiem, ktora to linia lecz w granicach 45 euro jest troche kombinacji z przesiadka w Rzymie lub Wenecji, dla przykladu dla 12 wrzesnia:

Bari (BRI) Venice (VCE) 06:30 07:50 1h 20 17.98 EUR
      Venice (VCE) Palermo (PMO) 17:40 19:20 1h 40 27.19 EUR
      • Gość: Niki Re: Prom do Palermo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 11:20
        oo te Twoje ceny sa naprawde ok, lecz kurcze ja docelowo jade do Bari bo musze tam dojechac i to wlasnie z Bari chcialabym do tego Palermo. Najlepiej byloby z bagazami prosto do Palermo, ale bede miec tyle toreb itp ze nie wyrobie... i to mnie wlasnie blokuje;/
        • Gość: Niki Re: Prom do Palermo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 11:21
          zastanawiam sie jeszcze ile by mnie kosztowal lokalny autobus z Bari do Palermo...
          • Gość: anthonyb Re: Prom do Palermo IP: 151.70.77.* 31.08.11, 18:17
            w jedna strone 49,50
            w obie 89,50
            nie wiem czy jest doplata za dodatkowy bagaz
        • dociekliwy_0 Re: Prom do Palermo 31.08.11, 12:10
          Te ceny co wrzuciłem to właśnie są z Bari i na pewno tanimi liniami, więc najlepiej z jak najmniejszym bagażem :)

Jak będziesz znała już konkretnie daty to poproś ludzi na forum F4F, tam sporo osób ma wersję pełną Azuona i podadzą Ci jakie to linie itd.

W czasach studenckich jeździłem po Włoszech często stopem, lecz jak to jest teraz to nie wiem, bo tych lat trochę mineło... Wtedy na pewno łapanie na autostradach było zabronione.
          • Gość: Niki Re: Prom do Palermo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 19:43
            Mozesz do mnie po PL?:) co to Azuon? no nic, ale dzieki, wejde na bank na to forum i sie dopytam co i jak. To super jesli faktycznie wypaliloby tym samolotem i jeszcze gdyby nie bylo drogo. Jak juz mowilam...cisne bezposrednio do Bari, wiec potem do Palermo bagaz nie bylby juz duzy;)
            CO do stopa..to nie wiem czy dla kobiety jest to dobre rozwiazanie:)
            • dociekliwy_0 Re: Prom do Palermo 01.09.11, 08:53
              Azuon to aplikacja wyszukująca tanie linie lotnicze, dość rozbudowana i na bieżąco aktualizuje bazy danych, do tego wyszukuje wraz z możliwością przesiadki, więc zamiast szukać po iluś tam stronach poszczególnych linii lotniczych, tutaj wyrzuca Ci gotowe połączenia.
              Wersja demo jest bezpłatna i do ściągnięcia spod adresu: www.azuon.com/

Jak poprosisz ludzi z forum Fly4Free to wiele osób ma tam wersję zarejestrowaną i do tego od razu poda Ci jakie to linie itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka