Dodaj do ulubionych

dom w Toskanii

IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 23:05
Czy znacie jakieś strony oferujące ciekawe (czyt. w przyzwoitej cenie) domy na lato w Toskanii? A może znacie, bo byliście? Chcielibyśmy wybrać sie sporą grupą - 8 osób dorosłych + 6 dzieci. Szukałam za pomoca googli, ale ceny niestety mało kuszące.
Obserwuj wątek
    • ennka Re: dom w Toskanii 10.02.12, 23:32
      Zobacz tutaj.
      www.cortonanidi.it/villa_eng.htm
      Ktoś to polecał na forum.
      Poza tym poszukaj np. tu
      www.atraveo.pl/?pid=1178
      To wersja polska, na niemieckiej może być więcej ofert.
      Korzystałam z ich ofert 3 razy,wszystko było OK.
      To jeszcze coś polecane tu ,na forum.
      www.poggioaicieli.it/tariffe.html
      Jest tego mnóstwo w necie,tylko trzeba trochę czasu i cierpliwości ,żeby znaleźć ,to co nam odpowiada.
      Co do cen,to nie wiem czy Ci będą odpowiadały ,ale nie sprecyzowałaś przedziału.
      • Gość: Aga Re: dom w Toskanii IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.02.12, 08:18
        Ja szukam od 2 tygodni dla 6 doroslych i 4 dzieci. bardzo cięzko jest już coś znależć (późno!).
        Szukałam na interhome, casamundo, mnostwo prywatnych, farmhouse tuscany itp.
        Jeżeli coś sensownego jest to już powyżej 10 tyś. Ja szukam do 8.

Jak znajdziesz fajną strone to prosze podziel sie tutaj. My szuakmy w terminie 4-11 sierpnia.
    • grekan Re: dom w Toskanii 13.02.12, 00:18
      domy-letniskowe.com
      • elde23 Re: dom w Toskanii 13.02.12, 10:54
        Toskania stała się modna. Nawet ci, co dopiero dowiedzieli się o istnieniu tego regionu, muszą koniecznie tam pojechać. Radzę odczekać 2-3 sezony, aż owczy pęd minie, czego dowodem będą wpisy typu "nudno" "przereklamowane". Tłum rzuci się na Karaiby, i "odzyskamy" Toskanię.
        • chlodne_dlonie Re: dom w Toskanii 13.02.12, 11:20
          Moda modą, ale szczęśliwie w Toskanii warunków dla turystyki masowej brak. I w tym nadzieja :)
          A do założycielki wątku - gdyby oprócz wynajmu domu interesowała Was opcja apartamentów, mam sprawdzony adres w okolicy Volterry.
          • Gość: majówka Re: dom w Toskanii IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 19:58
            Tak, bardzo chętnie zobaczę równiez apartamenty.
            • chlodne_dlonie Re: dom w Toskanii 13.02.12, 20:24
              www.ilmonastero.com/
        • vojager29 Re: dom w Toskanii 13.02.12, 13:02
          elde23 napisał:

> Toskania stała się modna. Nawet ci, co dopiero dowiedzieli się o istnieniu tego
          > regionu, muszą koniecznie tam pojechać. Radzę odczekać 2-3 sezony, aż owczy pę
          > d minie, czego dowodem będą wpisy typu "nudno" "przereklamowane". Tłum rzuci si
          > ę na Karaiby, i "odzyskamy" Toskanię.

Spozniasz sie przynajmniej o kikanascie lat nawet gdy ma to dotyczyc tylko turystow z Polski.
    • Gość: Z.B. Re: dom w Toskanii IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.12, 14:17
      Homelidays. Bez problemu znajdziesz, jeszcze nigdy się nie nacięłam.
      • Gość: Z.B. Re: dom w Toskanii IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.12, 15:29
        www.homelidays.co.uk/reggello/house-villa-38642en1.htm
    • Gość: majówka Re: dom w Toskanii IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 19:59
      Dziękuję wszystkim za podpowiedzi! Zaraz zabieram się za przeglądanie.
    • marghe_72 Re: dom w Toskanii 15.02.12, 14:57
      iks lat temu byliśmy tutaj
      www.lapescaia.com/it/dove.php
      z tego co widzę apartamenty są odnowione
      Nam się tam b. podobało. Byliśmy w 9 osób (w tym dwójka małych dzieci)
    • geomax Re: dom w Toskanii 15.02.12, 15:18
      Ja byłem tutaj:
      www.poggioaicieli.it/
      Adam
    • e-dom Re: dom w Toskanii 17.02.12, 16:18
      Mamy bardzo dużą bazę noclegową w Toskanii. Jeśli interesuje Cię jakaś konkretna miejscowość, wystarczy zajrzeć na edom.pl. Bez problemu coś znajdziesz dla większej grupy osób, a takie wakacje przy Toskańskim winie przecież najlepsze :)
    • Gość: Anton Re: dom w Toskanii IP: 37.30.38.* 14.03.12, 12:44
      W zeszłym roku szukaliśmy domu w Toskanii na 8 osób. Trafiliśmy w cudowne miejsce, choć myślę, że to zależy co, komu odpowiada. My nie chcieliśmy willi z basenem, interesował nas dom na uboczu, cisza, spokój, toskańska wieś, ale jednocześnie bliskość zabytków i atrakcji. Wszystko to dostaliśmy, a nawet jeszcze więcej, bo gospodarz okazał się człowiekiem o złotym sercu, bezproblemowym, uśmiechniętym i bardzo troskliwym (codziennie zostawiał nam na ganku wino, sałatę lub pomidory z własnej uprawy). Dom położony jest ok. 3km od miasteczka San Quirico D'Orcia, czyściuteńki, dobrze wyposażony, na 10 osób, ale z możliwością kilku dostawek, dla dzieci właśnie. Wynajęliśmy go przez pośrednika i wyszło nam ok. 800 PLN za dwa tygodnie od osoby, w cenie woda, prąd i jedna zmiana pościeli i ręczników po tygodniu. Wzięliśmy namiary, żeby na przyszłość wynajmować bezpośrednio (wychodzi jeszcze taniej, bo nie ma prowizji pośrednika), tu lina do strony (kontakt tylko po włosku, niestety) www.agriturismooria.it/itmain.html

Muszę tylko zaznaczyć, że gospodarz, choć nie mieszka na posesji, przyjeżdża codziennie, bo ma tam gospodarkę. Zdarza się, że przejeżdża traktorem pod domem, czasem rano :) Nam to zupełnie nie przeszkadzało. Pan Luciano jest naprawdę wyjątkowym człowiekiem, nie narzuca się, dba o swoich gości, no a poza tym o to nam właśnie chodziło, żeby pobyć na wsi :)
      Jeżeli ktoś jednak nie ceni sielskich klimatów, proszę nie zawracać sobie głowy tym miejscem. Umęczycie siebie i, nie daj Boże, Lucka :)

• magdalena-dolkowska Re: dom w Toskanii 01.07.12, 21:27
        Anton czy mógłbys napisac cos więcej na temat tego domu, bo patrząc po fotach jedziemy tam też w 8 osób w połowie sierpnia. Wynajelismy go z innego biura.
    • Gość: jaki Re: dom w Toskanii IP: *.opera-mini.net 14.03.12, 17:24
      www.novasol.pl
    • malgog Re: dom w Toskanii 15.03.12, 11:34
      ja koszystała z tej strony
      www.agriturismo.it/it/agriturismi/toscana?offset=75
      • albacor Re: dom w Toskanii 03.07.12, 12:10
        Mozna z tej stronki: www.agriturismo.com albo i z tej: www.casamundo.pl/
        • Gość: Italiana Re: agroturystyka w Toskanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 20:47
          Ja z czystym sumieniem polecam agroturystykę u sympatycznej rodziny Allegretti w Castelnuovo Berardenga koło Sieny:

www.agriturismolife.com/tuscany/chianti-area/agriturismo-allegretti/
          Gaje oliwne, własnoręcznie tłoczona oliwa i produkcja wina, krzewy cytrynowe, donice z pachnącymi ziołami, cyprusy wzdłóż dróg. Apartamenty wyposażone w wyposażoną kuchnię (nawet z makaronem i kawą :)). Za 3 pokojowy apartament w 2010 roku cena wyniosła coś do 70 EUR za dobę (pokazny na zdjęciach w załączonym linku).

Kto szuka prawdziewej, sielskiej Toskanii - tam znajdzie.
    • tinetto Re: dom w Toskanii 07.07.12, 13:38
      Znajomi wrócili w połowie czerwca z Toskanii i domek mieli wynajęty w miejscowości Cerreto Guidi, konkretnie ten: p3731.atraveo.com/objekte/495578.php?lg=pl&layout=Default
      Płacili coś ok. 1000 zł. Byli bardzo zadowoleni!!
    • Gość: gość Re: dom w Toskanii IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.12, 11:57
      Jest trochę stron z różnymi ofertami. My zwykle korzystamy z ofert na wakacyjnywynajem.pl Jest tam sporo ofert z domami i apartamentami i nie tylko w Toskanii. Możesz zprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka