Dodaj do ulubionych

pytanie do frakcji południowowłoskiej

IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 00:28

Ląduje w Bari, chcę wynająć jakies mieszkanie gdzieś "na obacasie", ale skoro będę tam 2 tygodnie, to może jeszcze mały shopping? Znacie jakieś fajne outlety - okolice Bari, Lecce, Brindisi? Podpowiedzcie.. pliz
Obserwuj wątek
    • edd.y Leniwe popoludnie 21.05.12, 02:03
      Gość portalu: lary555 napisał(a):

'... shopping? ...outlety"

Skoro shopping & outlets to moze finger & google.
      I alfabetycznie: outlets in Bari, & Brindisi, & Lecco.
      www.youtube.com/watch?v=-prQ8AE_nvY
      • vojager29 Re: Leniwe popoludnie 21.05.12, 09:35
        www.factory-outlets.org/www/de/im_urlaub/italien/
    • anthonyb Re: pytanie do frakcji południowowłoskiej 21.05.12, 19:02
      nie odpowiem na zapytanie o outlety, bo nie znam na tyle tych okolic. Z reszta nie za bardzo lubie w nich kupowac. Odziez jest tam ze starych kolekcji.
      Nie wiem kiedy jedziesz ale ja wole 100 razy kupowac na wyprzedazach letnich czy zimowych. Te letnie trwaja w Puglii 7 lipiec - 15 wrzesien. Zwykle zaczynaja sie od 20- 30% obnizek a koncza na 70%. Mozna wtedy naprawde sie obkupic w markowa, dobrej jakosci odziez, obuwie itp.
      • shilaa Re: pytanie do frakcji południowowłoskiej 21.05.12, 19:42
        Odziez ze starych kolekcji jest tez w zwyklych sieciowkach, nie tylko w outletach. Za kazdym razem jak wchodze do H&M, Bershki, Zary itp. widze mnostwo ubran, ktore widzialam juz sezon lub kilka sezonow wczesniej. W branzy modowej tak juz jest, ze pewne czesci kolekcji powtarzaja sie, przoduje pod tym wzgledem H&M. Trudno wiec tu w ogole mowic o "starej kolekcji", skoro po pewnym czasie wystawia sie stare kolekcje jako aktualne i tak dalej.

Na wielkie wyprzedaze we Wloszech nie ma co liczyc, rynek przecen jest tu bardzo podobny do tego w Polsce. Masowe oszukiwanie klientow (windowanie cen do maksimum przed wyprzedaza, aby w trakcie wyprzedazy sprzedac towar i tak z duza marza, zawyzanie cen na metkach, napisy -70% na szybach, a w sklepie obniżka 20% i tym podobne praktyki to codziennosc), przecenianie najbrzydszych ubran. Jesli chcesz sie obkupic podczas wyprzedazy musisz poleciec w innym kierunku, chocby do Londynu. We Wloszech sa pseudowyprzedaze. Zanika takze podzial na wyprzedaze letnie i zimowe. Teraz sa juz tez wyprzedaze na srodku sezonu, z okazji roznych swiat itd. Widze coraz wiecej sklepow ze stala wyprzedaza. To zabieg marketingowy, nie nalezy sie ludzic.

Jedyna czesc garderoby, jaka naprawde oplaca sie kupowac we Wloszech (niekoniecznie ze wzgledu na ceny, chodzi mi bardziej o wybor i wzornictwo) to buty. Poludnie Wloch to takze raj dla mlodych dziewczyn, ktore lubia kupowac siatkami chinskie buty na wysokich obcasach i wloskie szmatki za 5-15 euro. Jest tu takich butikow od groma.
        • jeepwdyzlu a frakcja północna od razu zastrzega, że 23.05.12, 18:17
          zakupy modowe - raczej dla zamożnych - to jednak północ
          Najlepszy Mediolan - ale Turyn i Werona też będą ok.
          Florencja, Parma, Modena - to buty i skóry - zwłaszcza torebki.
          Ale tanio nie jest, chyba że od sympatycznych Murzynów podróbki...

:-)
          zwolennik Północy
          jeep
          PS.prawdziwy outlet jest na ringu Berlina (od strony zachodniej, rzadziej przez Polaków używanej)
          • Gość: lary555 Re: a frakcja północna od razu zastrzega, że IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.12, 17:23
            Wiem, ze w Mediolanie Gucci, Pucci, Srucci etc., ale takie zakupy mnie nie interesują. Natomiast w outlecie w Toskanii zdarzyło mi się kupić fajne buty, torebki znanych również u nas firm, ale za połowę (lub mniej) tego, co u nas. Dzięki za wszystkie odpowiedzi - może będzie tak cudnie na tym południu, ze w ogóle nie będzie czasu ani ochoty na zakupy :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka