Dodaj do ulubionych

Punta Spin - może się komuś przyda

IP: *.retsat1.com.pl 18.07.12, 16:58
Camping Punta Spin położony jest 4 km. od miasteczka Grado. Sam camping bardzo przyjemny i cichy, zacieniona aleja prowadzi na samą plażę. Plaża szara, bura, w morzu mnóstwo skorupiaków i traw, podczas odpływu zalatuje śmierdzącym mułem, którego pełno na dnie,atrakcją jest spacer w morze ( ok. 1 km. ) po mieliźnie. Aby popływać trzeba się nieźle nachodzić. Atrakcyjne jest także molo wychodzące daleko w morze - super do opalania. Na plaży bar - ceny trochę kosmiczne. Baseny na campingu są trzy - bardzo ładny i atrakcyjny brodzik dla maluchów, średni basen zbyt płytki do pływania - dużo nastolatków grających w piłkę, skaczących do wody - ogólnie tłum, trzeci basen ma 1.53 głębokości - doskonały do pływania, mało ludzi, leżaki w cieniu - obowiązkowy czepek. Sklep na campingu bardzo dobrze zaopatrzony, ceny niewiele wyższe niż te w markecie. Na terenie pizzeria serwująca przepyszne pizze - w rozsądnej cenie. Sanitariaty czyste, często sprzątane - niestety często brak ciepłej wody, co utrudnia zmywanie. W nocy po campingu rozchodzi się niemiły zapaszek ( jakby z szamba ). Wakacje spędziłam w namiocie Vacansoleil - i położenie namiotów i mobilhomów nieciekawe - na nasłonecznionej patelni - ale blisko do morza, na basen i do sanitariatów. Fantastyczny rezydent obecny cały dzień i służący pomocą zawsze i wszędzie. Animacje bardzo ubogie i monotonne. Animatorzy bardziej zajęci sobą i podrywaniem dziewczyn niż przejmujący się poziomem swojej pracy. wszystko po włosku właściwie dla Włochów - atrakcji dla dzieci proponowanych ze strony animatorów bardzo niewiele, wieczorne występy wiecznie takie same tzn. grupowy taniec do tych samych melodii. Zabawne mogłyby być organizowane dwa razy w tygodniu tańce na plaży - jednak miliony komarów skutecznie wyganiały chętnych do tańca a zbyt mały taras sprawiał ,że było duszno. w pierwszej połowie lipca pogoda jak dzwon - padało sporadycznie, a burza była raczej atrakcją turystyczną. W okolicy warto zwiedzić : Grado ze starówką, Akwileję z mozaikami, zamek Miramar, grotę Gigante, Triest, Udine aquapark i park tematyczny Guliwerlandię w Sabiadoro- blisko z campingu na Istrię i do Słowienii. Pozdrawiam i mimo wszystko uważam ,że wakacje były udane.
Obserwuj wątek
    • Gość: MIM Re: Punta Spin - może się komuś przyda IP: 80.51.24.* 19.07.12, 15:54
      Ja się pytam gdzie byli wtedy Twoi rodzice? No gdzie?
      • Gość: agg Re: Punta Spin - może się komuś przyda IP: *.180.205.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.12, 14:02
        A co to za pytanie?
    • Gość: Barbara Re: Punta Spin - może się komuś przyda IP: *.eimperium.pl 10.05.18, 18:40
      Dziękuję za informacje , bardzo sie przydadzą. Już wiem , że trzeba koniecznie coś zabrać na komary :)
      Ale trochę inaczej myślałam o morzu , że daleko płytko to nie ważne , ale że nie jest czyste ?A może sie zmieniło ? Ten wpis jest stary. Pozdrawiam
      • aseretka Re: Punta Spin - może się komuś przyda 10.05.18, 19:16
        Na tym campingu nie byłam, ale jeżeli chodzi o morze, to niestety jest mętne. Co do czystości wody nie będę się wypowiadała, bo plaże są oznaczone tzw. "Błękitną flagą", czyli powinna tu być •absolutna czystość chemiczna i biologiczna wody morskiej
        www.wlochy.it/dobre-plaze-wloskie/
        Wydaje mi się, że zmącenie wody jest tu właśnie spowodowane płytkością Laguny Adriatyckiej i ciemnym kolorem piasku (niestety nie jest on tak złocisty, jak nad Bałtykiem, czy na plażach wybrzeża Atlantyku).
        Samo Grado, to bardzo ciekawe miasteczko.
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161787785,162092385.html
        (i kolejne posty).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka