Dodaj do ulubionych

Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping?

22.05.13, 15:58
Witam!
Pytanie do bywalców kempingów Eurocampu. Przyjedziemy z dzieckiem rano, cała noc jazdy. Zakwaterowanie wiem, że od godz.15.00. Czy wczesniej wpuszcza nas już na teren kempingu, mozna korzystać z basenów, itd. Gdzie zostaje samochód? Czy wjazd dopiero o 15.00? Jadę pierwszy raz i nie wiem jak sie tam od rana po meczacej podróży zorganizować :) Z góry dziekuję za odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? IP: *.ists.pl 22.05.13, 16:40
      Pewnie wiele zależy od warunków na danym kampie. Twoja kwatera będzie z rana prawdopodobnie jeszcze zajęta, potem trzeba ją będzie posprzątać, więc zajęcie miejsca może być problematyczne. Ale bardzo prawdopodobne że będziesz mógł zająć miejsce na ogólnodostępnym parkingu i pójść na plażę albo na basen. Jeżeli trafisz na szczególarzy w recepcji to mogą chcieć Cię skasować jako gościa.
      Czy w Eurocampie nic nie chcą podpowiedzieć?
    • Gość: nina81 Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.13, 17:05
      Wcześniejszy przyjazd zdarzył mi się dwa razy - na campingu Bella Italia i La Baume. Recepcja nie robiła żadnych problemów. Na pierwszym auto zostało na głównym parkingu i spokojnie można było wejść na kemping. Na drugim okazało się, że nasz mobile jest już gotowy i mogliśmy się zakwaterować już o 12, ale to było w II połowie września.
      • karokao_69 Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? 17.06.13, 16:16
        Hej, jakie wrażenia z pobytu na campingu Bella Italia? Wybieram się właśnie tam w II połowie września. Można liczyć na jakaś fajną pogodę?
        Pozdrawiam:)
    • aseretka Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? 22.05.13, 17:23
      W recepcji nie powinno być problemów, jeżeli masz pobyt od tego dnia. Zazwyczaj problem z wjazdem na camping we Włoszech jest w porze sjesty. Wtedy niestety trzeba czekać do godziny 15:00, kiedy otworzą szlaban. Nawet osoby, które już są zameldowane na campingu nie wjadą w godzinach sjesty (zwykle od 13 -15 jest zamknięte, chociaż lokalnie godziny popołudniowego odpoczynku mogą być różne). Zajęciem namiotu/mobilhoumu przed 15:00, to już niestety zależy od pilotów Eurocampu. Jeżeli lokum jest wcześniej gotowe na przyjęcie gości, to zazwyczaj nie sprawiają trudności. Byłam już na ponad 30 campingach Eurocampu i często zdarzało nam się przyjeżdżać przed 15:00. Jeżeli namiot/mobilhom był gotowy do przyjęcia nowych gości, to bez problemu udostępniano go nam. Jeżeli nie samochód zostawał na parkingu przy recepcji, a my szliśmy na basen lub na plażę.
      • mija74 Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? 22.05.13, 22:18
        Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi :)
        • czuszkaa Re: Eurocamp - przyjazd rano, wejde na kemping? 23.05.13, 12:07
          tez potwierdzam wcześniejsze odpowiedzi. a gdzie się wybierasz?
          • mija74 do aseretki :) 23.05.13, 16:10
            Zawsze z wielka przyjemnościa czytam Twoje relacje z podróży. Własnie jedna z nich - wyjazd na Elbę zainspirowała mnie do tegorocznych wakacji - jedziemy na Elbę na "Twój" kemping :))
            Napisz mi proszę, gdzie mozna znaleźć opisy Twoich podróży z ostatnich 2-3 lat, bo bardzo chetnie bym sobie poczytała, piszesz ciekawie no i piekne zdjęcia!
            Pozdrawiam!
            • aseretka Re: do aseretki :) 23.05.13, 18:44
              Miło mi słyszeć pochwały... ) Ale ostatni mój opis, to podróż na Elbę. Dwa lata temu byłam co prawda wiosną w Chorwacji, a późnym latem we Francji i Hiszpanii, ale jest tylko fotorelacja na fotoforum.
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,125894268,125894268.html
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,129634513.html
              W ubiegłym roku Turcja i potem Włochy (Garda i Adriatyk), ale jakoś też nic nie skrobnęłam, tylko zamieściłam trochę zdjęć... Może po tegorocznym wyjeździe coś napiszę...
              • Gość: orka Re: do aseretki :) IP: 37.152.24.* 24.05.13, 09:07
                A jakie plany na ten rok?
                • aseretka Re: do aseretki :) 24.05.13, 18:03
                  Docelowo Francja, Dardonia, a konkretnie rejon Charente Maritime, camping Atlantique Parc z La Palmyre z oferty angielskiej. Po drodze Weimar, Luksemburg, Fontainebleau, zamki nad Loarą. W drodze powrotnej okolice Paryża i Burgundia.
                  • Gość: orka Re: do aseretki :) IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.05.13, 19:32
                    Fajnie :) Czekam na fotorelację, jak zawsze :)
            • aseretka Re: do aseretki :) 23.05.13, 18:46
              PS. Zazdroszczę wyjazdu na Elbę. Chętnie wybrałaby się tam po raz wt óry, bo jednak wiele miejsc pominęłam, choć to taka mała wyspa.
              • Gość: Ola Do autorki wątku IP: *.clubnet.pl 27.05.13, 21:22
                Niestety czasem przed godz. 15 nie da się spotkać nikogo z eurocampu więc trzeba gdzieś się przechować - najlepiej na plaży więc dobrze jest sobie przygotowac torbę z kostiumami i ręcznikami podręczną coby nie trzeba walizek rozpakowywać na parkingu;)
                • Gość: janek Re: Do autorki wątku IP: *.interwan.pl 27.05.13, 21:58
                  to zależy od kempingu, ale niekiedy to i po 15 ciężko namierzyć pilota :)
                  • Gość: orka Re: Do autorki wątku IP: *.dynamic.lte.plus.pl 28.05.13, 07:18
                    > niekiedy to i po 15 ciężko namierzyć pilota :)
                    ...albo do niego zadzwonić - na pozostawiony w recepcji numer :)
                • aseretka Re: Do autorki wątku 28.05.13, 19:44
                  To prawda, od 3-4 lat nawet w wyznaczonych godzinach przyjazdu (15-20) zdarza się, że w recepcji Eurocampu jest pusto i trzeba poszukiwać pilotów. Drzewniej zawsze jedna osoba urzędowała w recepcji. Nie wiem, czy powodem jest ograniczanie ilości pilotów, którzy jednocześnie muszą zajmować się przygotowywaniem noclegów i przyjmowaniem gości, czy też powód jest inny. Np. ostatni często podczas pobytu obserwuję odpoczynek pilotów na basenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka