Dodaj do ulubionych

Tanio i przyjemnie:)

10.08.13, 09:26
Proszę o poradę gdzie można tanio i fajnie spędzić urlop nad morzem .
Jesteśmy rodziną 4-ro osobową dzieci w wieku 15 i 17 lat.
Chcemy wyjechać 24 sierpnia na 2 tygodnie.
Interesuje nas obiekt z pełną infrastrukturą (basen,boiska , ew. animacje) , no i z wyżywieniem.
Trochę boimy się o kondycje polskich biur podróży i przewoźników- sami rozumiecie:)
Za każdą poradę serdeczne Bóg zapłać ,a partia Wam w emeryturach wynagrodzi:)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 10:24
      z wyżywieniem będzie trudno
      95% wyjazdów to apartamenty z pełnym wyposażeniem (włącznie z ekpresami do kawy i kieliszkami do wina)
      Polecam Bibione. Blisko różnych atrakcji - Wenecja, TRiest, szeroka, piaszczysta plaża, dobra infrastruktura, sporo dużych sklepów z dobrymi cenami produktów spożywczych..
      Bibione funkcjonuje na tym forum jako pełen obciach, ale na początek uważam że jest ok.
      Pozdrawiam
      jeep
      • vojager29 Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 10:28
        > Bibione funkcjonuje na tym forum jako pełen obciach,

pewnie dlatego, ze wielu z forumowiczoe nie stac nawet na Bibione ?
        • chipsi Re: Tanio i przyjemnie:) 12.08.13, 14:20
          Bo ja wiem. Nie byłam ale i się nie wybiorę a to dlatego że po zobaczeniu wybrzeża usianego paskudnymi hotelami i plażach z leżakami na leżakach mnie odrzuciło. Skoro jednak są to i pewnie są chętni w ilości sporej. Jednak nie nazywajmy tego Włoskimi wakacjami, bo to obciach :P
          • jeepwdyzlu chamidła 12.08.13, 17:22
            Nie byłam ale i się nie wybiorę a to dlatego że po zobaczeniu wybrzeża usianego paskudnymi hotelami i plażach z leżakami na leżakach mnie odrzuciło. Skoro jednak są to i pewnie są chętni w ilości sporej. Jednak nie nazywajmy tego Włoskimi wakacjami, bo to obciach :P
            ----------
            ale trzeba być bucem i arogantem żeby tak napisać!!!
            bezmyślny uśmieszek na końcu zdania w niczym tego nie zmienia
            wstydź się!
            jeep
            • chipsi Re: chamidła 13.08.13, 12:26
              Jeep a Ty się aby dobrze czujesz? Każesz mi się wstydzisz bo nie przypadło mi do gustu dane miejsce? Jakim prawem mnie obrażasz, skoro nikogo moją wypowiedzią nie uraziłam? Bo inaczej niż Ty wyobrażam sobie włoskie wakacje? Sam też powinieneś się wstydzić problemu z łapaniem ironii. A teraz z łaski swojej odszczekaj zanim tlą się we mnie resztki sympatii do Ciebie.
              • jeepwdyzlu Re: chamidła 13.08.13, 13:09
                nazywasz coś obciachem
                tylko dlatego że Tobie nie pasuje
                Mnie tez nie, ale rozumiem ludzi, którzy PIERWSZY raz we Włoszech spędzają w paskudnym - jak twierdzisz - hotelu
                Postawa: ja wiem a inni to durne głąby jest arogancka...
                j.
                • chipsi Re: chamidła 13.08.13, 13:23
                  Rozumiem że wiele osób lubi spędzać tam wakacje co tez napisałam - jest podaż bo jest popyt. Nie rozumiem dlaczego usilnie wmawiasz mi co innego. Określenia "obciach" Ty użyłeś pierwszy jak już. Ja nie nazwałam obciachem żadnego sposobu spędzania czasu, odniosłam się do nazywania włoskimi wakacjami czegoś co nimi MOIM zdaniem nie jest. Tak samo jak uważam że gdy poświęcam cały pobyt na leżenie na plaży to nie nazywam siebie globtroterem. Co nie oznacza że sama nigdy na plaży nie leniuchuję.
                  Zdradź mi, skąd pomysł że JA uważam innych za głąbów czy jak tam nazywasz znajomych, hę?
                  Na marginesie- nie uważam że dany hotel jest paskudny, uważam za paskudne tamtejsze skupisko hoteli. Musi mi się podobać?
                  • jeepwdyzlu Re: chamidła 13.08.13, 13:34
                    masz amnezję
                    Twój post z wczoraj godzina 14.20:
                    Bo ja wiem. Nie byłam ale i się nie wybiorę a to dlatego że po zobaczeniu wybrzeża usianego paskudnymi hotelami i plażach z leżakami na leżakach mnie odrzuciło. Skoro jednak są to i pewnie są chętni w ilości sporej. Jednak nie nazywajmy tego Włoskimi wakacjami, bo to obciach :P
                    -----------
                    kończmy już
                    jeep
                  • jeepwdyzlu Re: chamidła 13.08.13, 13:36
                    skąd pomysł że JA uważam innych za głąbów czy jak tam nazywasz znajomych
                    -----------
                    znajomych?

uważasz że jesteś dowcipna?
                    j
                    • chipsi Re: chamidła 13.08.13, 13:53
                      Nie, nie zamierzam być dowcipna, próbuję wyjaśnić skąd ten atak na moją osobę. Poczytaj jeszcze raz co napisałam ja, co ty, potem jeszcze raz i jeszcze raz. Nie wiem, naprawdę, może prześpij się z tym, napij czego i pogadamy jutro, bo najwyraźniej postanowiłeś na mnie wyładować swoją frustrację a wolałabym uniknąć nieprzyjemnych domysłów z mojej strony na ten stan Twojego nastroju.
                      • jeepwdyzlu Re: chamidła 13.08.13, 14:13
                        i jeszcze raz i jeszcze raz
                        :-)
                        ok, pax
                        jeep
    • vojager29 Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 10:26
      Widac, ze jestes bardzo rozgarniety i jeszcze dowcipny, jesli poszperasz na google to napewno cos odpowiedniego znajdziesz. Tu masz typ do poszukiwania, moze ci maja lepsza kondycje www.italiavacanze.it/
      • aldip2online Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 10:57
        Grazie amico mio, ma probabilmente già inviato 20 richieste, e, purtroppo, non c'è nulla di libero in questo periodo.
        ...Czyli w wolnym tłumaczeniu trzeba mieć farta, aby coś znaleść.
        Włosi maja jeszcze wakacje w sierpniu ,a i wrzesień jest jeszcze zajęty:(
        • Gość: veneto Re: Tanio i przyjemnie:) IP: *.247-95-r.retail.telecomitalia.it 10.08.13, 12:10
          Tu np. sa:
          www.campinggrandeitalia.com/pl/
          (trafilam tam z podanego wyzej linku )
          Nawet jesli caly wrzesien jest wolny, a prosisz 2 tygodnie od 24 sierpnia, to mozesz dostac brak miejsc.
          Klikaj, klikaj, klikaj... Forum to nie biuro podrozy. Musi sobie poradzic we wlasnym zakresie.
    • Gość: N Re: Tanio i przyjemnie:) IP: 46.77.124.* 10.08.13, 12:56
      Identyczny wątek jest na conajmniej jednym innym forum, ctrl-c ctrl-v, tam celem podrózy jest Jugosławia(!),
      ktoś robi z was ...
      • aldip2online Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 13:53
        Eureka:)))))
        Jak na to wpadłes????
        Szukam wakacji, a to ,że tez na innych forach to chyba jest normalne:)
        • Gość: N Re: Tanio i przyjemnie:) IP: 46.77.124.* 10.08.13, 14:04
          Ty nic nie szukasz.

• aldip2online Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 14:14
            tylko?....
            • aldip2online Re: Tanio i przyjemnie:) 10.08.13, 14:17
              Masz racje .
              tak jak napisałem na wstępie proszę o poradę.
              Czy to coś złego??
              Przecież między innymi po to jest to forum.
    • pietrzj1 Re: Tanio i przyjemnie:) 12.08.13, 15:02
      Włochy i wyjazd zorganizowany, z wyżywieniem - to na pewno nie będzie tanio. Ale może być przyjemnie. :)

Aby było do tego w miarę tanio, to trzeba się przyłożyć, i to z wyprzedzeniem. Np. rezerwując rok wcześniej jakiś Eurocamp czy apartament, znajdując parę miesięcy wcześniej tanie loty, itp. Teraz ciężko będzie o tanią wycieczkę.
    • chipsi Re: Tanio i przyjemnie:) 13.08.13, 12:33
      Zależy co rozumiesz pod pojęciem "tanio" i "fajnie". Jeśli zależy Wam na wyłącznym relaksie na nadmorskiej plaży to wschodnie wybrzeże - hotel na hotelu. Jeśli marzą Wam się włoskie wakacje z tym co Włochy oferują swoimi widokami, zabytkami i mieszkańcami - szukajcie na wybrzeżu zachodnim. To tak oczywiście w dużym uproszczeniu :)
    • Gość: Monika Re: Tanio i przyjemnie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 22:18
      hmmm
      na początek pytanie co znaczy tanio?
      jaki jest Wasz limit na noclegi np na tydzień i czego oczekujecie?
      dokąd zamierzacie się wypuścić
      co innego szukać Toskanię Ligurię, co innego Adriayk a np Sycylię, Sardynię czy Kalabrię
      • rekrut1 Re: Tanio i przyjemnie:) 27.08.13, 17:14
        Jak tanio i przyjemnie to polecam hotel Varna w Bułgarii ****

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka