Gość: Kathrin78 IP: 81.209.213.* 07.08.04, 09:03 Polecam gorąco, szczególnie Malcesine. Woda czyściutka, przepiękne górskie widoki. Jeśli macie jakieś pytania, chetnie odpowiem, wróciliśmy wczoraj :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Jezioro Garda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:53 Gdzie spaliście,ile kosztowały noclegi,generalnie jakie ceny?Aha jeszcze czy opłaca się wjechać kolejką linową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathrin78 Re: Jezioro Garda IP: 81.209.213.* 07.08.04, 12:34 Spaliśmy początkowo na kempingu Alpino - za dwie osoby, auto i namiot płaciliśmy 20 - ciepła woda na żetony (po 0,30 jeden), a także na Antonio - (Asenzca - 4 km od Malcesine) - 22 (wraz z ciepłą wodą). Oba kempingi mają własne przejście oraz własną plażę (warto to wziąść pod uwagę - bo droga jest dość ruchliwa i przed "zebrą" można długo czekać czekać :)). Ogólnie ceny takie jak i w pozostałej części Włoch, jedynie kempingi droższe. Zakupy warto robić w supermarketach np. Eurospar, lub Jello. Kolejka jest naprawdę super - doskonale widać jezioro - warto pojechać rano, spędzić na górze cały dzień i wrócić wieczorem (bilet w dwie strony na osobę to 14 euro). Na górze w restauracjach ceny nie większe niż w Malcesine. Można schodzić samemu - ok. 3,5 -4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathrin78 Re: Jezioro Garda IP: *.pool.mediaWays.net 09.08.04, 12:27 Zapraszam do oglądania :) , mam nadzieję, że spodobają Wam się miejsca, które odwiedziliśmy i uwieczniliśmi :) public.fotki.com/Cathleen78/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: Jezioro Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:39 Absolutnie się zgadzam - Garda jest rewelacyjna. To pierwsze miejsce, gdzie byłem we Włoszech, potem był Adraityk i San Remo, ale Gardzie (a zwłaszcza Malcesine, spałem tam w hotelu Don Pedro - bajka) nic nie dorówna... Odpowiedz Link Zgłoś