14.08.04, 21:31
Witam,
we wrzesniu wybieramy się do Toskanii (Florencja, Piza, Siena, trochę nad
morzem). czy ktoś może opowiedzieć mi o noclegach, gdzie najlepiej spać? czy
macie jakieś godne polecenia kempingi? a może schroniska, albo jakies
nierogie hotele, apartamenty?
dzięki.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Pol Re: Toskania IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 15.08.04, 11:40
      Zobacz w dowolnym biurze podrózy katalogi Neckermanna lub tp.
    • basia553 Re: Toskania 15.08.04, 16:38
      wrzuc na wyszukiwarke "Toskania" a znajdziesz dziesiatki ofert! Ja tak przez
      internet bylam w maju w Toscanie, mialam swietny hotel miedzy Siena i Florencja
      a przed hotelem autobus ktöry szybko i za grosze dowozil mnie w rözne ciekawe
      miejsca.
    • Gość: M Re: Toskania IP: *.chello.pl 16.08.04, 23:36
      Jeśli chodzi o campingi- byliśmy w zeszłym roku we wrześniu, Florencja na
      znanym Michelangelo ( www.camping.it/english/toscana/michelangelo/ ) i
      płaciliśmy za 2 os + namiot + auto 25,5 E za dzień, w tym roku widzę że
      podrożało- koło 29 E- ceny masz na stronie. Jeśli chodzi o Pisę zatrzymaliśmy
      się na Campingu Torre Pendente: 25,2E/dzień (
      www.camping.it/english/toscana/torrependente/ )- też trochę podrożał,
      ceny na stronie. Co do Sieny (jedziemy w tym roku, więc info tylko z netu) to
      zlokalizowałem tylko 1 camping- Siena Colleverde, skopiuje maila z odpowiedzią
      na zapytanie o aktualne ceny:

Dear Sir/Madam thank you for your e-mail. the price is 7,75 euros per person
      per day for adults and 3,50 euros for your tent per day. Cars are free. Our
      swimming pool is closed in September and we do not have anything to rent.
      Kind regards
      camping Colleverde - Elizabeth

Co do morza- sqam musisz zdecydować gdzie jechać, jeśli chodzi o campingi to
      polecam stronę www.camping.it/english/ , a tak wogóle to we wrześniu nie
      ma problemu z miejscami i można jechać w ciemno- nad morzem jest ich pełno,
      ceny niższe niż te wyżej podane z "miast do zwiedzania", spokojnie za 10-
      13E/noc w powyższej konfiguracji można znaleźć.

pozdrawiam
      • Gość: M Re: Toskania IP: *.chello.pl 16.08.04, 23:42
        A i jeszcze jedno- jeśli chodzi o Pisę spokojnie wystarczy jeden dzień, więc na
        campie nie ma co dłużej siedzieć, co do Florencji- cena niestety odstrasza, ale
        3 pełne dni to obowiązkowo, miasto jest tego warte.
    • Gość: eDom Re: Toskania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 11:06
      Jeżeli zastanawialiście się nad wynajęciem apartamentu w Toskanii, to zapraszamy to zapoznania się z naszą ofertą :).
    • chipsi Re: Toskania 01.07.13, 12:15
      Rezerwowałam hotel w Pizie przez booking.com. To chyba dobre rozwiązanie jeśli nie zostajesz na dłużej w jednym miejscu. Można trafić na naprawdę okazyjne oferty. Czy mogę konkretnie polecić dany hotel napisze po powrocie :)
    • drk0202 Re: Toskania 01.07.13, 18:04
      Bagni di Lucca, hotel Regina, w Centrum miasteczka, parking, basen, w górach, pół godziny drogi go Lucca i Pisa (to pierwsze ładniejsze), płaciliśmy w maju 50 E doba za pokój dwuosobowy ze śniadaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka