drk0202
29.09.14, 22:08
Korzystając z taniej oferty kupiłem na czerwiec przyszłego roku bilety dla 3 osób do Rzymu-Fiumicino (Alitalia, 1160 zł/ 3 osoby - 2 osoby dorosłe i dziecko 3 lata) Ponieważ bilety mam, zacząłem szukać hotelu/kwatery (zazwyczaj robię to na booking.com) Mój wybór padł na Półwysep Amalfi, lub polecane tutaj wcześniej Sperlonaga/Gaeta i tutaj negatywne zaskoczenie, ceny bardzo wysokie za słaby standard, lub ceny baaardzo wysokie za dobry standard, drogie plaże itp. Pomyślałem więc o drugiej stronie półwyspu, czyli wspomnianej w tytule Abruzji lub Molise, ewentualnie północnej Apulii i tutaj za około 2000 zł/10 dni mam dobry hotel przy samej plaży, ze śniadaniem, basenem, placem zabaw itp (w Amalfi za tyle to nawet nory nie było), więc tam się pewnie udam...i tutaj do szanownych forumowiczów mam kilka pytań, o polecenie jakiegoś subregionu, miasta, wsi (żeby do Bibione nie był podobny :-)), lubię trochę poleżeć przy plaży i lubię trochę pojeździć po klimatycznych miejscowościach, a najważniejsze pytanie dotyczy wyjazdu i przyjazdu na lotnisko. Otóż przylot jest w piątek o 16, w wylot w poniedziałek o 10, więc dni i godziny zazwyczaj bardzo korkogenne w pobliżu dużych miast, może lepiej przejechać do Rzymu w sobotę , zdać samochód, spędzić niedzielę w Rzymie i na lotnisko dojechać jakimś pociągiem? Przepraszam za nazbyt długi post, może trochę chaotyczny, ale im więcej napisze tym więcej napiszę, tym więcej może porad dostanę? Za które ewentualnie z góry dziękuje PS Do "góry" od Rzymu byłem (w Umbrii i Toskanii)