Dodaj do ulubionych

Isamar czy Laguna Village ??

04.01.15, 12:22
Może ktoś ma porównanie ?? Wybieramy się 27.06 -11.07 . Z dziećmi 8 i 5 lat ..

Obserwuj wątek
    • mamanatalki87 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 29.01.15, 20:03
      Nikt nie ma porównania ??
      • 266andrzej Re: Isamar czy Laguna Village ?? 02.02.15, 21:48
        Isamar to moloch ale bardziej zadbany,Laguna village mniejszy. Wszędzie pełno niemców.Plaża przy lagunie village to porażka,jak sama nazwa mówi laguna .Na plaży wpada rzeka do morza i woda jest nie za specjalna pełno glonów.Ja byłem we wrześniu parę lat temu.Teraz może jest inaczej.
        • mamanatalki87 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 04.02.15, 13:24
          Lub jaki kemping w rejonie Riwery Adriatyckiej polecacie ewentualnie ?? Czas nas goni do Marca chcemy coś zarezerować ...
          • sempre_dritto Re: Isamar czy Laguna Village ?? 04.02.15, 16:16
            Sant'Angelo w Cavallino, lub Union Lido
          • 266andrzej Re: Isamar czy Laguna Village ?? 04.02.15, 18:49
            Union lido to jeden z najfajniejszych, tylko że bardzo duży.W 2014 byłem z selectcampu,rozmieszczenie namiotów ok 1km do plaży,do bramy głównej dobry 1km,sklep campingowy ok.0,5 km ,to są minusy.Poza tym to chyba najlepszy na Rivierze.Zawsze można każdy camping podejżeć na mapy google i youtube.
            • mamanatalki87 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 10.02.15, 13:55
              My chcieliśmy jechać do namiotów , i w tych najbardziej polecanych kempingach , albo nie ma namiotów albo terminów , albo cena powala w sezonie .. Na pewno Wybierzemy się do Union Lido czy Pra delle Torri ale w czerwcu wtedy ceny przystępne jeszcze , w lipcu już dla nas wysokie ..

W tej chwili plan jest taki żeby jechać na 7 dni na Isamar potem 7 dni Ca'Savio . Myślę że jak na pierwszy wypad powinno być OK ..

Cenowo tydzień w Union Lido wypada jak 2 tygodnie na Isamar czy Ca'Savio .. Być może komfort kempingu tez jest 2x większy .. Ale ocenimy , kolejnym razem ..
              • mamanatalki87 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 10.02.15, 14:01
                Ew jeszcze mamy w opcji kemping Ca Pasquali ??
                • sempre_dritto Re: Isamar czy Laguna Village ?? 10.02.15, 14:23
                  Ca'Savio jest w porządku. Będziecie zadowoleni. :D
                  • 5monika13 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 16.06.15, 13:13
                    Czy znajdę kogoś kto wybiera się z rodzina i na Izamar w 5-12.07. ? Jedziemy pierwszy raz na tydzień do Włoch a na drugi tydzień wybieramy się do Chorwacji w ramach wycieczki krajoznawczej;-)I
                • Gość: Magda Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.15, 13:27
                  C'a pasquali to nieduży, ale bardzo ładny camping. Zdjęcia z campingu można zobaczyć tutaj campingowo.wordpress.com/2015/01/
              • 266andrzej Re: Isamar czy Laguna Village ?? 10.02.15, 16:48
                Isamar to też wielki moloch.Byliśmy w 2010 ,namioty( Vacansoleil) na końcu campingu.Wtedy był remont plaży, koparki,ładowarki itp.Dużo lepszy Ca,savio byliśmy w 2014, dla dzieci zakupili dużo zestawów klocków lego od 13 do 15 godz. można było układać, fajne animacje.Namioty dobrze usytuowane ,ogólnie wszędzie blisko.Według mnie lepszy ca ,savio.W ca ,pasquali byłem dawno nie pamiętam za dużo, pamiętam że na głównej recepcji była kartka z napisem że na campingu jako język główny obowiązuje j.niemiecki.
                • Gość: Arek Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.15, 12:54
                  Bylismy w zeszlym roku na casavio ibylo rewelacyjnie. Dla dzieciakow pelen raj. Namioty z selectcampu w super miejscu 100m od plazy i 50m od basenow. My w tym roku tydzien na isamar i tydzien na rubicone. W jakim terminie jedziecie na isamar? My zaczynamy od 27 czerwca
                  • Gość: Arek Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.15, 12:58
                    Z dzieciakami 8 4 i 11lat, wiec moze byc fajna ekipa dzieciakow
                    • Gość: wplewa Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.waldex.3s.pl 02.06.15, 20:01
                      Także myślę o kempingu w tym roku, ostatni raz byłem we Włoszech w 1995 roku (jeszcze z rodzicami) , jakie są teraz ceny w restauracjach na terenie kempingów? Tak dla 4 osobowej rodzinki (2 dzieci 4 i 6 lat). Szczególnie mnie interesują ceny na kampingiu Ismar. Z góry dzięki za odpowiedź
                  • Gość: grzeniu Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.slubice.vectranet.pl 22.06.15, 23:08
                    widze ze troche nas Polakow bedzie na isamar ja jade 25.06.15 do 11.07 z dwojka chlopcow 5 i 9 lat + znajomi z dziecmi
    • Gość: monika Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.tktelekom.pl 12.06.15, 22:50
      jedziecie do isamar czy laguna village? bo my jedziemy do isamar w tym samym terminie też z dzieciakami 7 i 3,5
      • Gość: Magda Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.15, 10:48
        Byłam na Lagunie Vllage w 2012 Tu relacja :) campingowo.wordpress.com/category/caorle/
      • Gość: Arek Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 22:01
        Jedziemy do isamar od 27 czerwca wiec jak jedziecie tez to bedzie super zabawa dla dzieciakow a im wiecej ich tym mamy lepsze wakacje. Szukaj busa z rowerami i jeszcze tylko 12 dni......
        • Gość: Marcin Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.15, 20:25
          My jesteśmy od 28 -go .Dwójka dzieci 10 i 9 lat.

Pozdrawiam
        • Gość: kama Re: Isamar czy Laguna Village ?? IP: *.slubice.vectranet.pl 24.06.15, 00:02
          MY bedziemy tam od 26.06 na 14dni
    • 5monika13 Re: Isamar czy Laguna Village ?? 14.06.15, 18:48
      My wybieramy sie do Isamar miedzy 5-12 lipca, z dwojka corek 9 i 4 lata. Pierwszy raz tak sie wybieramy i zobaczymy czy bedzie ok. Mozemy sie zgadac, jezeli tez bedziecie w tym czasie tam jechac.
    • amele Re: Isamar czy Laguna Village ?? 24.04.17, 11:29
      Witam,

Może "zainspiruję" kogoś, kto planuje wyjazd na ten właśnie kemping wtym roku
      Byliśmy w tamtym roku na kempingu Isamar i w przeciwieństwie do poprzednich na jakich byliśmy ( Waikiki - Lido di Jesolo , laguna Village - Caorle) na pewno na Isamar nie wrócimy. Sam kemping jest super: szczególnie nam pasował mniejszy basen przy restauracjach, bo w przeciwieństwie do pozostałego kompleksu bardziej przy plaży, było tam cicho i spokojnie i co jest nie bez znaczenia - zawsze były wolne leżaki i parasol a cała dzieciarnia i muzyka z animacji nie docierały tam.
      Kemping ogromny - trzeba się nadeptać ( dobrze jest zabrać dzieciom hulajnogi), dobrze zorganizowany, jeśli chodzi o restauracje, rozrywki itp. Przydałoby się więcej sanitariatów jak na taki moloch. Ładnie i czysto. Dzieciaki tam bez wątpienia się nie zanudzą>
      Sama Chioggia mało ciekawa - można sobie odpuścić wyjazd i walkę o miejsce parkingowe, choć może oceniam miasteczko niesprawiedliwie, bo trafiliśmy tam w dniu, kiedy główną ulicę okupowały stragany z chińszczyzną bazarową ale zdecydowanie lepiej pojechać do Padvy ( piękna!) i Verony ( jeszcze piękniejsza :-).
      Głównym negatywem pobytu tam była dla nas właśnie plaża - dojście i sam piasek OK ale woda była tak brudna, że jednego dnia miała dosłownie czarny kolor ( były duże fale i cały czas operowały czarnym mułem). Wszystko podobnież z winy płynącej przez ten rejon rzeki - zresztą widać to podczas dojazdu: do plaży dopływa cały ten rybacki syf z pobliskich stanowisk rybackich - mnóstwo szlamu, glonów, drewna większego i mniejszego, liści i itp. Przez dwa tygodnie weszłam do morza tylko raz a i dzieci nie kwapiły się do kąpieli. Wolały basen. Choć były to zanieczyszczenia "naturalne" - to dla mnie brak widocznego dna był odstraszający.
      Reasumując: wszystkie atrakcje, które oferuje Isamar są dostępne na innych kempingach ale na żadnym innym nie widziałam tak brudnej wody :-(
      Laguna Vilagge zdecydowanie polecam, plaża czyściejsza choć woda przy brzegu jest długo, długo płytka.
      KKemping czysty i zadbany choć do samego morza trzeba się trochę przespacerować a nie ma ścieżek dla wózków. Za to samo miasteczko Caorle jest po prostu urocze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka