Dodaj do ulubionych

Hotele w Rzymie

20.07.15, 13:18
Witam.
Wybieram się w Październiku do Rzymu z 12-letnim synem. Bardzo proszę o opinie na temat dwóch hoteli jakie na razie biorę pod uwagę: Lux i Quisisana. Czy ktoś był może w tych hotelach? Chciałbym dowiedzieć się np. o czystość, jakość śniadań itp. Może polecacie inne hotele? Zależy mi aby położone były w pobliżu dworca Termini.
Obserwuj wątek
    • Gość: Luigi Re: Hotele w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.15, 22:44
      Po wpisaniu do google
      nazwy pierwszego hotelu, a potem drugiego
      masz KILKASET opinii, w większości BARDZO krytycznych, w stylu:
      są to nędzne śmierdzące nory

Myślisz, że na tym forum opinie będą fantastyczne ?
      • logi.nek Re: Hotele w Rzymie 21.07.15, 07:08
        To może ktoś doradzi jakiś hotel w tej lokalizacji?
    • logi.nek Re: Hotele w Rzymie 21.07.15, 11:12
      Tak przeglądam te hotele i już nic nie wiem :(i Właściwie tylko jeden znalazłam z bez negatywnych opinii i kosztuje za 4 doby ponad 3000. Jednak w wyszukiwaniu na bookin.com wybrałam opcję 3 gwiazdki. Czy lepiej kierować się ilością gwiazdek czy opiniami zamieszczonymi na stronie? Więcej jest pozytywnych opinii w przypadku hoteli bez gwiazdek, pensjonatów lub hosteli niż hoteli z 3 i 4 gwiazdkami. Z drugiej strony jeśli są to oferty ze śniadaniem a na takich mi zależy te bez gwiazdek są niewiele tańsze niż z gwiazdkami. Przyznam, ze mało podróżowałam do tej pory i sądziłam, że ilość gwiazdek gwarantuje dobrą jakość, widzę, ze się myliłam :) Zresztą różnie to jest chyba w różnych krajach.
      • Gość: Luigi Re: Hotele w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.15, 13:47
        Szukaj według pozytywnych opinii, gwiazdki we Włoszech to fikcja, są hotele ***, które w Polsce nie dostałyby jednej *
        Są takie ***, które trzymają dobry poziom

Czasem są tanie oferty dużych hoteli sieciowych, np. Ibis, Holiday Inn, Novotel
        Wtedy w cenie jest bardzo dobry nocleg i bardzo dobre śniadanie, w przeciwieństwie do małych hotelików, gdzie śniadanie jest bardzo skromne
        Podstawa żeby z hotelu był dobry dojazd do ważnych miejsc w mieście
      • Gość: Luigi Re: Hotele w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.15, 15:41
        Ustaw sobie szukanie np. w booking.com
        W ocenach gości zostaw tylko od bardzo dobry
        Potem sortuj według ceny i czytaj opinie !

Na 100% coś fajnego twoim zdaniem znajdziesz !
        • logi.nek Re: Hotele w Rzymie 21.07.15, 22:53
          Dziękuję, tak zrobiłam :)
    • johana2 Re: Hotele w Rzymie 21.07.15, 11:33
      W takim razie poszukaj sobie B&B. Są to kwatery, hoteliki, mieszkania ze śniadaniem. Ale nie licz na to że na śniadanie we Włoszech a na pewno w Rzymie dostaniesz wędliny, jajecznicę czy parówki. Jedyne co, to słodkiego rogalika i capucino. Tutaj najesz się na full w porze naszej kolacji.
      • sowca Re: Hotele w Rzymie 21.07.15, 21:49
        Też byłabym za B&B. Taniej i przyjemniej niż w hotelu. Polecam B&B "Home for holidays", bardzo ładne, eleganckie pokoje, łazienki, kuchnia - wszystko czyściutkie i dobrze wyposażone. Jeśli chodzi o odległość od Termini, to są 2 przystanki metrem i potem 5 minut pieszo. Nocleg kosztuje 25 euro od osoby, można się targować ;) Na śniadanie prócz obowiązkowego roglika można częstować się m. in. płatkami, ciastkami itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka