zocha_zocha 18.09.15, 00:00 Czy ktos ostatnio jechał do WŁoch samochodem? Zastanawiam się jak sytuacja na drogach i granicach w związku z zamieszaniem z uchodźcami. Chcę jechac przez Niemcy i Austrię (Mittenwad/Scharnitz)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojager29 Re: Podróż do WŁoch samochodem 18.09.15, 06:09 Trzeba bedzie uzbroic sie w cierpliwosc i nie zapomnij dokumentow, ktore niezbicie stwierdzaja tozsamosc i przynaleznosc narodowa aby uniknac ewentualnych klopotow. Blondyni maja latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Podróż do WŁoch samochodem 18.09.15, 15:32 jakim zamieszaniem? Chyba nie powołujesz sie na wyssane z palca informacje niejakiego Kamila B? Odpowiedz Link Zgłoś
vatis Re: Podróż do WŁoch samochodem 21.09.15, 23:40 wczoraj wracalismy z Włoch przez Austrię i Niemcy (Brener, Innsbruck,Kufstein) Jedyny korek na granicy austryiacko-niemieckiej w Kufstein. Korek na 5 km , czas 45 min. Autostrada zwężona do jednego pasa ruchu. Kontrola po stronie niemieckiej polegała na patrzeniu na ludzi w jadących bardzo wolno samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Podróż do WŁoch samochodem 24.09.15, 19:14 Do Włoch na początku września (7) jechałam przez Niemcy i Austrię, z powrotem (22 września) wracałam przez Austrię (villach) i Czech. Żadnych utrudnień oprócz robót drogowych nie było. Uchodźców na drogach nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.kolodziejczyk Re: Podróż do WŁoch samochodem 08.10.15, 18:07 Zapraszam do czytania posta: turystycznemyslenie.blogspot.com/2015/04/samochodem-z-odzi-do-mediolanu.html - trasa przez Austrię i Czechy Tydzień temu wróciłam z Włoch i tym razem wracaliśmy przez Szwajcarię i Austrię - post na ten temat pojawi się za kilka dni jak zbiorę wszystko i opiszę. Ja polecam trasę Czechy -> Austria - moim zdaniem jest o wiele lepsza. Jeśli chodzi o sytuację z uchodźcami: sytuacja na granicach się nie zmieniła. Nie ma kontroli (na 10 podróży do Włoch tylko raz trzeba było zjechać z autostrady i sprawdzali dowody osobiste, ale to było pół roku temu). Pozdrawiam. Jeśli macie pytania na temat podróży samochodem Polska-Włochy piszcie na blogu, chętnie doradzę. Tą trasę pokonałam już tyle razy, że stałam się ekspertką. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.icpnet.pl 10.10.15, 00:43 Czy wiecie dlaczego jadąc nocą 07-08/10 z Włoch do Polski przez Austrie w Innsbrucku pokazały sie znaki przekreślone na Monachium droga (A12) i skierowało mnie na drogę przez Alpy (177)? Było to na wjeździe do Innsbrucka droga A13 przed jakimś tunelem chyba na zjeździe Konoten Innsbruck. Droga przez Alpy masakra i do teraz sie zastanawiam czy zabrakło oznakowania jak wjechać z A13 na A12 czy ja ślepy byłem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.kolodziejczyk Re: Podróż do WŁoch samochodem 10.10.15, 16:21 Są jakieś roboty drogowe prawdopodobnie. Faktycznie znaki pokazują zjazd z trasy podawanej przez GPS, ale chwilę dalej jest znak "objazd" i wtedy wjeżdża się na A12 - my też prawie ten znak minęliśmy, skręciliśmy w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.15, 16:42 Tak też myślałem. Niestety my jechaliśmy nocą tymi serpentynami i wjechaliśmy do Monachium od zachodu, zamiast z południa - nie polecam nikomu tej trasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapa Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.56.246.117.mobile.3.dk 18.10.15, 08:22 Jadac z poludnia nie da sie wjechac do Monachium od zachodu kolego, popatrz w mape. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Podróż do WŁoch samochodem 18.10.15, 13:54 A nie masz racji. Jeśli droga pasuje ci przez Mediolan - czasem warto tamtędy jechać, to warto przemyśleć przejazd nie przez Austrię, ale przez Szwajcarię, przez Lugano i dalej E43. I wtedy do Monachium jedziesz przez Memmingen drogą 96 właśnie od zachodu. Jadąc z riwiery to naprawdę warta zastanowienia droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapa Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.56.246.117.mobile.3.dk 18.10.15, 21:14 Czytaj uwaznie. On jechal przez Insbruck i wjechal od zachodu a tak sie nie da ale mozna i od polnocy jak ktos zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.icpnet.pl 18.10.15, 23:49 myślałem o tej trasie przez szwajcarię, a którym tunelem jeździsz bo tam są dwie opcje jak dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.icpnet.pl 18.10.15, 23:52 Masz rację, od południowego zachodu drogą 95 wjechałem. Tak czy inaczej oznakowanie tego objazdu jest słabe i sugeruje że trzeba jechać właśnie tą drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapa Re: Podróż do WŁoch samochodem IP: *.56.131.112.mobile.3.dk 19.10.15, 06:55 OK ale droga nr 95 od Monachium wychodzi bezposrednio na poludnie, to tak dla geograficznego porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Podróż do WŁoch samochodem 16.10.15, 16:35 Ja polecam trasę Czechy -> Austria - moim zdaniem jest o wiele lepsza. ------------- zależy gdzie kto mieszka... dla niektórych ani przez Czechy, ani przez Szwajcarię... Jak ktoś mieszka blisko zachdniej granicy to trasa Niemcy/Austria jest najkrótsza i przy dobrym planowaniu najszybsza... jep Odpowiedz Link Zgłoś