Dodaj do ulubionych

Trasa Tarvisio - Mediolan

17.08.16, 11:01
Google Maps czy via Michelin pokazując powyższą trasę "każe" w okolicach Wenecji zrobić małą pętelkę trzymając się E70 (zjazd na Wenecja East) . Natomiast znaki drogowe jadąc tą trasą wskazują jazdę na wprost (drogowskaz MILANO) wzdłuż A57. Po kilku kilometrach obie drogi łączą się ponownie. O co chodzi . Korki w okolicach Wenecji na A57 ? Preferowanie przez te wyszukiwarki trzymania se jednej drogi E70 ? Wydaje mi się , że w 2013 r. (nieświadom problemu :)) pojechałem prosto według drogowskazów i nic się nie wydarzyło. Czy macie jakieś wskazówki i przemyślenia co do tego kawałka tej trasy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mediolano Re: Trasa Tarvisio - Mediolan IP: *.48-82-r.retail.telecomitalia.it 17.08.16, 11:32
      zjazd na Venezia Est to trasa dawnej jedynej autostrady kolo Wenecji, czesto zakorkowanej, tak wiec stworzyli "obwodnice" tego kawalka. Jesli zjedziesz na Venezia Est oszczedzasz, bo to czesc bezplatna, no i trasa krotsza. Ale: jedziesz blisko miasta, tak wiec czasem ruch spory i ograniczenia predkosci miejscami do 70-90 km/h. Natomiast jadac A4/E70 placisz caly czas za autostrade, ale masz plynna jazde i 130 km/h. To z moich doswiadczen w temacie. Pozdrawiam
      • warmiak2 Re: Trasa Tarvisio - Mediolan 17.08.16, 11:50
        Przyjrzałem się jeszcze raz z poziomu drogi w Google Street i dostrzegłem mój błąd , ponieważ zjazd w prawo Venezia Est nie jest zjazdem do pętelki tylko wyprowadza dalej na wprost na A57 a drogowskaz na wprost w konsekwencji doprowadza do jazdy objazdem Wenecji - E70 , czyli jadąc w 2013 teoretycznie na wprost pojechałem w rzeczywistości objazdem Wenecji i omijałem korki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka