Gość: tmaszek IP: *.bipromet.com.pl / 192.168.3.* 29.07.02, 08:46 Czy, skoro jestes dobrze zorientowana w cenach we Włoszech, moglabys napisac jak duzo trzeba miec pieniedzy, aby zapewnic wyzywienie dla dwoch osob przez trzy tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: pytanie do Linn IP: 62.11.134.* 29.07.02, 09:20 Ktos mnie wolal, czegos chcial? Jasne, ze jestem zorientowana. Kiedy nie ruszam sie z domu, wydaje na 2 osoby srednio 40-50 euro tygodniowo / Neapolitanka wyzywilaby za to pewnie z 5 osob, ale one maja do tego wrodzony talent /. Gdybym mieszkala w Rzymie, pewnie wydawalabym 2 razy wiecej. Kiedy wybieram sie do pobliskiej pizzerii, wydaje na ogol nie mniej niz 10 euro na osobe / gdyby bylo to w Wenecji, wydalabym duzo wiecej /. Obiady tzw. turystyczne, ktore niedawno kosztowaly 20000 lirow, teraz kosztuja 20 euro / podwojnie /. Trudno zreszta odpowiedziec na Twoje pytanie. Duzo zalezy od miejscowosci, pory roku, w domu, w restauracji, na campingu, gdzie robisz zakupy... Ceny byly juz podawane, ale nielatwo z tego obliczyc, ile pieniedzy potrzeba. Wiem, ze czasem lepiej jest wykupic pobyt z wyzywieniem. Np. okolice Rimini, roznica miedzy noclegiem z pelnym wyzywieniem / pensione completa /, niepelnym / mezza pensione / i samym noclegiem jest niewielka. Ja tak pisze i pisze, ale moze lepiej byloby, gdybys Ty napisal cos blizej. A moze ktos byl we Wloszech turystycznie i wlasnie wrocil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmaszek Re: pytanie do Linn IP: *.bipromet.com.pl / 192.168.3.* 29.07.02, 09:59 Dzieki za odpowiedz, daje mniej wiecj jakis obraz. A tak dokładnie to interesuje mnie wyzywienie we wlasnym, zakresie na kampingu w polnocnych Włoszech (Mediolan, Werona, Wenezia, j. Garda) w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: pytanie do Linn IP: *.dialup.tiscali.it 29.07.02, 11:58 Taniej bedzie po 20-tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmaszek Re: pytanie do Linn IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:56 Dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś