Dodaj do ulubionych

Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos ????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 06:23
witam wszystkich

ptyanko odnosi sie do tego czy mozna spac na jakis dzikich plażach na dziko? w okolicach południowo wschodniego wybrzeża ? czy ktos ma jakies namiary instrukcje ? mysle ze to ciekawy temat dla wielu polaków których nie stac w pełni na hotele lub apartamęty!!!

temat juz był wczesniej ale nie wyczerpał się ... doszlismy jak ktos powiedział że można we włoszech spac na dziko !!!! na plaży np. ale nie wolno wystawiac stolików i krzeseł w miejscach do tego nie wyznaczonych... czy ktos byl i rozbijal się na dziko?
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 10.07.05, 09:10
      tylko męty spia na dziko, inni wynajmuja apartamęty. oj magister, magister!
      • Gość: magister Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:08
        oj basia basia tylko medy placą za noclegi... nie mazy ci sie spac na dzikiej plaży ? ty to tylko w blokach lubisz ? co ? pełna komercja człowiek na człowieku!!!
        • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 10.07.05, 13:06
          oj magister, magister, a Ty znasz tylko te dwie opcje: albo dzika plaza albo
          bloki? I przestan sie wyglupiac z ta ortografia, bo zeby bola od czytania:))))
    • Gość: małgosia Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: 85.158.196.* 10.07.05, 14:22
      Jasne,że można.Na początku czerwca byliśmy w Rzymie i 9 dni spaliśmy na dziko,
      w tym również dwie noce na plaży w Osti.Było super i bardzo bezpiecznie,
      najfajniejsza wyprawa mego życia.
      • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 10.07.05, 14:29
        pewnie ze mozna. w moim miescie tez pare lat temu pokazali zdjecie Polaköw
        spiacych na trawniku pod Zamkiem/Uniwersytetem. Sfotografowali ich przed
        wywaleniem z wilczym biletem z mojego miasta. i slusznie. gdze to jestesmy????
        • Gość: małgosia Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: 85.158.196.* 10.07.05, 15:01
          Basiu,wyluzuj trochę wyluzuj
          • Gość: edek Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.chello.pl 10.07.05, 19:55
            Takie wieśniary jak ty robią wstyd Polakom na całym świecie. Są różne opcje- i
            dla bogatszych (hotele, apartamenty) i dla biedniejszych (campingi). A jak
            kogoś nie stać żeby wydać kilka euro na camping za granicą to niech siedzi w
            domu, a nie robi wieś Polakom. Dla ciebie może i to były super wakacje, szkoda
            że przez takie idiotkli jak ty patrzą na nas zagranicą jak na złodzieji i
            kombinatorów. Wypieprzaj, kretynko.
            • Gość: marghe_72 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 21:41
              móc można

a jak fajnie sie jest wstydu najeśc:)
              urrroczo wręcz
    • pebe30 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 11.07.05, 14:44
      wszystko można
      szczególnie jeśli kasy nie ma za dużo
      zależy jak często się kto lubi myć itp ;)
      • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 08:29
        mlodziez ze "starej Europy" tez tak sypia i to nie z braku srodkow na hotel ale
        bo ta jest cool
        • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 08:54
          a skad Ty to wytrzasnales???? Chyba z czasöw Hippie, gdy na Krecie sypiali
          calymi stadami na plazach.
          • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 09:36
            robia to i dzis i nie tylko na Krecie ale i w Grecji a takze i w Italii
            Ty basia nie bywasz na plazach to skad mozesz wiedziec co sie na nich dzieje,
            szczegolnie z rana ?
            czasy hippi, Ty tez tego znac nie mozesz bo w Niemczech tego nie bylo,
            europejskimi osrodkami hippi byly Holandia i Dania

• basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 10:13
              masz racje, z rana na plazach nie bywam:)))) jak juz, to gdzies od poludnia,
              wiec faktycznie nie widzialam. ale skoro widziales, to powiedz: masz wrazenie
              ze to "normalni" turysci, czy tez jakies post-hipki, wlöczegi bez forsy, czy co?
              bo jak ktos juz wspomnial: spanie na plazy nie oznacza najwyzszej higieny...
              • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 11:23
                na plazy bywam z samego rana, bo lubie przed sniadaniem troche sie przewietrzyc,
                sa to jak najbardziej normalni ludzie, najczesciej studenci albo cos miedzy po
                maturze a przed studiami
                spiac na plazy, tuz nad woda trudno byc brudnym, we Francji np. sa na plazach
                prysznice, moga sie myc i dziewczyny, z rana nikogo nie ma zreszta oni nie sa
                znow tacy wstydliwi
                widzisz, tych co spotkalem nie wygladali mi na "biednych prostakow", to raczej
                styl spedzenia raz takich wakacji, ponoc to popularne wsrod pewnej czesci
                mlodziezy i przyznam, ze po rozmowach z nimi, wydalo mi sie to frapujace

2 lata temu, kuzyn z dziewczyna byli na czyms takim, Grecja, Italia, Francja,
                Hiszpania - 4 tygodnie
                on mial 27 lat dziewczyna 22 lata, on po studiach, ona jeszcze sie uczaca ale
                juz tez zarabiajaca do 2 000 euro na miesiac, on zarabial wowczas juz okolo 3
                000 euro na miesiac
                wzieli ze soba plecaki, spiwory i od takie rozne potrzebne drobiazgi, karty
                platnicze na wypadek gdyby sie znudzilo
                tez sie dziwilismy ale pojechali
                po powrocie byli zachwyceni, przezyli cos o czym nie marzyli nawet w snach
                opowiadania i pokazywania z filmow mieli na wiele wieczorow

to bylo raz, dzisiaj mieszkaja raczej w hotelach **** gwiazdkowych

no coz, poprostu przygoda

ps: bedac w ich wieku na takie wycieczki nie jezdzilem ale przezylem okres
                hippi to prawdziwe hippi, mam nie zapomiane wspomnienia, hash 3 razy dziennie,
                muzyka Boby Dylana, Jenis Joplin, Handriksa itd. wspaniala atmosfera, wspaniali
                ludzie - wielu z nich juz nie zyje, inni sa wysoko na szczeblu kariery, inni
                pozostali soba
                to byly wspaniale czasy, kazde pokolenia ma swoje "czasy" z tym, ze nie
                wszytkim jest dane je przezyc, z roznych powodow

• lalka_01 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 12:13
                moja kolezanka, wtedy nauczycielka na kursach niemieckiego, opowiadala nam o
                takich wakacjach na plazy w Grecji, ktorys rok z rzedu. Z dziecmi i
                przyjaciolmi. Wtedy 40 lat, srednio sytuowana, spokojnie mogla zaplacic za dach
                nad glowa. To lekko zielono-nawiedzona osoba, ale zupelnie w granicach
                niemieckiej normy.
                Ja bym tak nie pojechala, ale prawde mowiac nie rozumiem glosow oburzenia.
                Plaza to cos innego niz drzewko pod ratuszem w srodku miasta...
                • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 12:52
                  wiesz Lalka, to wynika z tego, ze tak czesto Polacy nie dla przygody, lecz z
                  powiedzmy "oszczednosci" wymyslali najrözniejsze numery, za ktöre potem
                  zbiorowo trzeba bylo sie wstydzic. Ja tylkko wymienie dwa fakty: raz ci co
                  spali pod zamkiem w Mannheim - pisalam o tym wczesniej. A raz jak na poczatku
                  mialam jednopokojowy apartament zawalony meblami "na przyszlosc", w ktörym
                  ledwo moglam sie poruszac i bylam nawiedzana przez gosci. Raz pozwolilam jedna
                  nocp przespac takim trzem, a sama poszlam do kolezanki. Z jednej nocy zrobil
                  sie tydzien. Nauczona zlym doswiadczeniem, odmöwilam noclegu nieznanym mi
                  kolegom mojego brata. I co te gnojki zrobily? Spaly na trawniku pod moim domem,
                  podstawiajac jeszcze swoje auto tak, zeby nie bylo watpliwosci z jakiego sa
                  kraju. Stad jak slysze o takim spaniu, to odpowiednio reaguje.
                  Wyobraz sobie swoje zadbane osiedle i Polaköw koczujacych tam na trawniczku...
                  Nie wiem czy by Ci starczylo poczucia humoru.
                  • lalka_01 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 12.07.05, 13:03
                    oczywiscie ze by mi nie starczylo. Gdyby spali po moim oknem, to zadzwonilabym
                    po policje ;-). Ale pamietam ze jako dwudziestoparoletnia kobita spalam z inna
                    kobita w podobnym wieku na trawniku kolo autostrady w poblizu Norymbergi. Tak
                    wyszlo po prostu, wcale tego nie planowalysmy, ale do dzisiaj gdy tamtedy
                    przejezdzam chce mi sie smiac. Moze przez wspomienia tamtej podrozy patrze na
                    problem inaczej :-).
                    • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 13.07.05, 08:16
                      a ja myslalem basiu533, ze ty mieszkasz we wlasnym domu i nie musisz patrzec na
                      spiacych na miejskim trawniku
                      • basia553 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 13.07.05, 10:00
                        hehe, wprawdzie nie mieszkam tam gdzie kiedys Polacy spali pod domem, ale
                        jednak w 10-rodzinnym domu na 4 pietrze:)))) Naokolo domu jest wiele trawniköw
                        bo dom stoi w takim jakby parku z kilkoma zaledwie domami. I otöz wlasnie Möj
                        Drogi pare lat temu przez znajomych zostal mi polecony taki "byznesmen" z
                        Polski, ktöry przyjechal nawet z tlumaczem i chcial zakupic maszyny rzeznicze.
                        Mial pod Krakowem fabryke. Do mnie go znajomi skierowali, bo mialam mozliwosc
                        zalatwienia takich maszyn. Otöz ten byznesmen zle wychowany jak cholera,
                        pozamawial wstepnie u moich znajomych te maszyny, potem jeszcze dzwonil jego
                        tlumacz raz z polski, ale maszyn nigdy nie odebrali. Ale nie to chcialam
                        powiedziec, tylko inna historie o nich: jechali cala noc, smierdzieli jak licho
                        i nastepna noc chcieli poswiecic na droge powrotna. Zaproponowalam im tani
                        nocleg w okolicy na co oni stwierdzili, ze jak przyjada nastepnym razem, to
                        przeciez jest tyle trawniköw woköl mojego domu, ze wola sie wlasnie w naturze
                        przespac! Na szczescie nie doszlo do tego. Ale mozesz sobie wyobrazic jak sie
                        czulam po tej "grozbie" nocowania pod domem? Mysle, ze wielu z nas mogloby
                        przytaczac bez konca takie anegdotki, niestety.
                        • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 13.07.05, 11:38
                          zeby to byly tylko anegdoty, byloby wspaniale !!!

obraz sie zmienia i na tym polu i tego bazarowego biznesmana, zastepuja ludzie
                          z wyksztalceniem i na poziomie ale anegdoty z dnia na dzien nie znikna
                          jak np. taka "zachodni kontrachent przyjezdza z bankowymi gwarancjami a polski
                          z bagaznikiem spritu"

• Gość: damian Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:59
                            tak to jest co innego nie porównuj mnie do jakis łuskaczy polaków!!! kraj lipa wiem i doswiadczam tego. chyba sie wstrzymam bo trzeba miec pieniądze żeby na zachodzie byc postrzeganym za kulturalnego basiu.. mylisz fakty ale ok. vojager29 czytam wiele twoich postów i zauważyłem że jestes bardzo doświadczonym i mądrym człowiekiem.. ile masz lat napewno nie 29? powiem ci że polubiłem Cię po twoich poglądach i napewno bym się z tobą nie nudził przy piwku lub coli... gdzie mieszkasz jesli można wiedziec? pozdrawiam Cię !

damian ... ciebie basiu też tam w niemczech chociaż niemiec nie lubie!!! tylko za hitorię :(
                            • vojager29 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 14.07.05, 08:11
                              > i napewno bym się z tobą nie nudził przy piwku lub coli... gdzie
                              > mieszkasz jesli można wiedziec? pozdrawiam Cię !

raczej przy lamce dobrego (tutaj jestem troche snobem) wina
                              bywam w Warszawie, uwielbiam Stare Miasto i knajpki na rynku w letnie wieczory

pozdrawiam
                        • Gość: zarost2@wp.pl Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.um.wroc.pl 14.07.05, 12:38
                          wiesz, wetnę się może i niezbyt grzecnie ale... próbowałem. Spałem absolutnie
                          ekstremalnie w koncu lipca 1981 pod Santa Lucią na pochyłym wejściu pomiędzy 1
                          a 4.30 z piątku na sobotę jeśli wiesz o co chodzi. Było nas wtedy z
                          piędziesiąt "circolare". Po dwudziestu pięciu latach mam przyjaciół Włochów
                          wynajmujących piękny apartament koło kościoła Giglia, świetny apartament w
                          Sabbioni, poznałem campingi na Cavallino: Treporti, Ca'savio... Czas mija,
                          człowiek lubi, jeśli jesteś młoda ciałem- śpisz pod Santa Lucia. Pozdrawiam. Co
                          do smrodu, uwielbiam upał. Smród pochodzi z rozłożonego potu. W upał i bez-
                          norma dwa prysznice. No ale gdy ktoś pyta czy może się odświeżyć, a chodzi mu o
                          to, ze chce kupę...
    • Gość: kres_ka Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:32
      Jakos tak troszke mnie przybiły wypowiedzi niektórych osób. No ale trudno. Moim
      marzeniem już od dawna jest wyjazd do Toskanii. Jedynym sposobem w jaki moge je
      spełnic jest nocowaniem tam na dziko. Powód oczywisty - brak funduszy. Nie
      sądzę jednak abym poprzez spełnianie moich marzeń przynosiła wstyd Polakom.
      Szkoda że niektórzy tylko tak to postrzegają. Cóż, punkt widzenia zależy od
      punktu siedzenia.
      • linn_linn Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 25.07.05, 13:29
        A punkto widzenia mieszkancow Toskanii bierzesz pod uwage?
      • abandonner Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 25.07.05, 20:19
        to odłóż ten wyjazd do czasu kiedy będzie cię stać np. na pole namiotowe. Wiem,
        że policja włoska traktuje takie "na dziko" jako włóczęgostwo i zatrzymuje, a
        potem wydala, a ile przy tym smrodu. Naprawdę wystarczy już najgorszych opini
        o polakach we Włoszech przez takich jak wy wstyd potem się przyznać do bycia
        Polakiem. Jak można wybierać się zagranicę bez minimum podstawowych środków na
        życie to kretynizm do kwadratu. Słyszałem od znajomych Włochów już anegdoty o
        Polakach, którzy spali w pudełkach kartonowych pod mostami w Rzymie i
        podróżowali autostopem próbując zatrzymać auta stojąc na autostradzie.
    • Gość: sycyliano niebezpieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:12
      ja odradzam ci tego typu próby szczególnie na pld. Włoch, jeden nocleg moze
      sie udac ale po kilku zainteresuja sie toba lokalne mety arabi afrykanie
      albanczycy szczegolnie ci którzy noszą po plaży ten badziew, polecam poczytac o
      polakach spiacych na dworcu w neapolu
    • kolomyia MYŚLĘ, ŻE TO GŁUPI POMYSŁ I JEDŻ NAD BAŁTYK 26.07.05, 08:37
    • poster012 Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 02.08.05, 06:46
      Moja instrukcja jest bardzo prosta; jak cie nie stać to siedż w domu na dupie.
      Przez takich jak ty cierpią potem normalni turyści.
      • Gość: Zuzka Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos IP: *.aerostrada.com.pl 05.08.13, 23:40
        bardzo ku*wa cierpią w hotelach z all inclusive
        • vipera.b Re: Noclegi na dziko ? co myślicie? prubował ktos 07.08.13, 08:10
          Naprawdę - bardzo lubię jak ktoś odpowiada na posta, który był pisany 8 lat temu ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka