vanessa_io 05.09.05, 12:05 Jak w temacie. Chętnie odpowiem na pytania ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hesjja Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 05.09.05, 18:02 Wybieram sie za dwa tygodnie do Toskanii, może pamiętasz ceny produktów spożywczych typu bułki, ciacha, woda a także jedzenie w restauracjach. Byłabym Ci bardzo wdzięczna, bo zupełnie nie mam pojęcia jak oszacować te jedzeniowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 06.09.05, 12:21 Hej! W sklepach są różne ceny, tzn. w małych sklepikach miejskich jest dość drogo. Potem znalazłam Esselungę- taki polski Carrefour. Z tego co pamietam cena bagietki: 0,70 euro, woda: od 0,35 do 1,5 euro za 1,5 litra. Powiem Ci, ze pieczywo maja bardzo niesmaczne naprawdę. Kupowałam więc chleb tostowy i robiłam tosty (0,55 euro). Ciastek nie jadlam. W restauracjach we Florencji jest różnie. Generalnie prawie każda na wejście liczy sobie "coperto" czyli nakrycie stołu od 1,5 do 4 euro za osobę :)) Przystawki: od 2 do 8 euro, pizze 3-12 euro, makarony 5-10 euro. Byłam tez u Chińczyka (bardzo drogi!) , no i w Mc Donaldzie:)) Ceny dwa razy wyższe niż w naszym i niesmaczny ogólnie. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baflo Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 18:05 z tym chlebem to przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 14.09.05, 16:24 Chinczykow raczej nie polecam: z wiadomych powodow, ale takze dlatego, ze rozwoza mieso /? / w samochodach bez chlodzenia, czesto niekontrolowane. Jakie by ono nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilli toskania IP: 213.198.171.* 12.09.05, 14:35 Hej Mieszkam tu, w esselundze jest dosc drogo jesli chcesz naprawde tanio zrobic zakupy to kupuj w "pennymarket", "lidl", eurospin", lub ewentualnie w cerfurze. Rzeczywiscie pieczywo nie jest dobre, najlepiej kupowac w piekarniach i pytac ktore pieczywo jest solone. Jesli chodzi o dobre jedzenie i niedrogie to kieruj sie do "agroturismo" , nie prawda jest ze nie mozna w Toskani dobrze zjesc. Mieszkam tu i cala Toskanie bardzo dobrze znam , wiec jak cos was interesuje to chetnie pomoge. lilli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasa Re: toskania IP: *.wmc.net.pl 13.09.05, 21:42 Witaj!Za kilka dni będę w Pistoia k.Florencji.Czy znasz to miejsce i co o nim sądzisz,co jest fajnego w okolicy???Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrosze Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 05.09.05, 19:02 będę w Wenecji jeden dzień, bez noclegu. Ile orientacyjnie potrzeba mi pieniędzy, żeby zobaczyć to, co najważniejsze? W jakie dni tygodnia nie warto tam jechać (np. zamknięte muzea itp)? Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 06.09.05, 12:26 Hej! Ja też byłam w Wenecji jeden dzień, ale z noclegiem (polecam cudowny hotel w samym centrum Wenecji!, niedrogi i uroczy). Przyjechałam w niedziele wieczorem, więc cały poniedziałek byłam w Wenecji. Wszystko było otwarte. Bazylika na placu San Marco 6 euro od osoby. Byłam też na wyspie Murano- 3,5 euro waporetto. Ogólnie drogi jest transport. Bilet kosztuje 5 euro :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... IP: 157.25.9.* 08.09.05, 08:26 Czy mogłabyś podać namiary na ten hotel w Wenecji? Byłabym wdzięczna :-) B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... IP: 195.116.5.* 08.09.05, 08:38 Bede w Wenecji w listopadzie. Czy podalabys namiary na ten mily hotelik. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... 08.09.05, 09:15 Podaję namiary przez Internet (ja tak załatwiałam): www.caamadi.it - tu sa wszyskie informacje Można obejrzeć pokoje, sprawdzić dostepność i ceny. Dodam, że my płaciliśmy 80 euro ze śniadaniem i wycieczką na wyspę Murano. Bardzo łatwo znaleźć hotel, niedaleko dworca i samego cntrum Wenecji. Wszędzie blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Wróciłam z Florencji, Wenecji, Sieny... IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:39 Cześć za tydzień jadę do Sieny na rok. Mam do ciebie 2 pytania: 1. Jak dostać się z Florencji do Sieny ( jakieś namiary na połączenia), 2. Czy znasz może namiary na jakieś noclegi??? E Odpowiedz Link Zgłoś