Dodaj do ulubionych

Cavallino Union Lido

IP: 80.54.90.* 03.04.06, 21:36
Witam !
Mam prośbę do osób które były na camp. Cavalino Union Lido o opinie, a
szczególnie co dodatkowo trzeba zabrać (mieszkać będziemy w mobilh.)
aby tam nie przepłacić i nie pluć sobie w brodę że się nie zabrało z Polski.
Jak ktoś był w pierwszej połowie czerwca to proszę powiedzieć jakie
temperatury tam panują - powietrze i woda? z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Cavallino Union Lido 04.04.06, 06:52
      Na tym campingu nie byłam, ale na pewno jest on OK, jak wszystkie campingi,
      gdzie ma miejsca Eurocamp, Selektcamp, Vacansoil, czy inne tego typu biura.
      Co zabrać z Polski jeśli chodzi o jedzenie? Na pewno nie warto brać makaronów,
      napojów, sera. Przykładowe ceny żywności podawałam tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=34943421&a=35606316
      My zwykle bierzemy ze sobą trochę pieczonej wołowiny, z której można przez
      pierwsze dni pobytu zrobić pyszne danie z sosem Knorra. Zawekowany w słoikach
      schab oraz podpieczoną w paski wieprzowinę. Jako rezerwa obiadowa jeszcze dwie
      puszki-beczółki fasolki po bretońsku. Oprócz tego kilka puszek szynki
      konserwowej, kabanosy, kiełbasa suchą krakowską.
      • Gość: Leon Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 04.04.06, 16:51
        Serdeczne dzięki aseretka.
        Dzisiaj właśnie dostaliśmy Voucher Travel z plecaczkiem lodóweczką.]
        • Gość: leon Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 07.04.06, 19:19
          nikt poza aseretką nie był ccze nie chce się pisać ?
          • Gość: luzak Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 09.04.06, 21:24
            Leon masz pecha bo ludziskom się chyba nie chce
          • Gość: rj-j Cavallino. Union Lido IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 10.04.06, 13:35
            WITAJ. BYLIŚMY Z EUROCAMPEM JUŻ 4 RAZY. W TYM DWA RAZY WE WłOSZECH. POGODA JEST
            RÓŻNA. TZN OD BARDZO CIEPLO DO UPAłÓW. NASZ PIERWSZY WYJAZD 13-19 CZERWIEC TO
            40 STOPNIOWE GORĄCZKI. CO DO WYŻYWIENIA TO WSZYSTKO ZALEŻY OD TEGO JAKIM
            FUNDUSZEM SIĘ DYSPONUJE. MY - A MAM W RODZINIE 2 WEGETARIAN I 2 MIĘSOŻERCÓW -Z
            POWODÓW FINANSOWYCH WSZYSTKO BIERZEMY Z DOMU. WIEM WTEDY JAKĄ GOTÓWKĄ DYSPONUJĘ
            NA INNE PRZYJEMNOŚCI- WSTĘPY, ROZRYWKI ITP. OD 3 LAT ROBIĘ TAK ŻE ROZPISUJĘ
            SOBIE CALY WYJAZD- TO ZNACZY NA ŚNIADANIE ZJEMY TO, NA OBIAD TO, NA KOLACJĘ NP
            SER. OCZYWIŚCIE NIE TRZYMAM SIĘ TEGO ŚCIŚLE- TZN GDY PIERWSZA KOLACJA TO SER TO
            WCALE NIE MUSZĘ ZJEŚĆ SERA- ALE WIEM ILE ŻYWNOŚCI ZABRAĆ ŻEBY NIE ZABRAKLO ALE
            I NIE ZOSTALO. PIERWSZYM RAZEM WIEŹLIŚMY DO DOMU REKLAMÓWKĘ PUSZEK. PUSZKI -
            RACZEJ ODRADZAM-BIERZEMY NAJWYŻEJ 1:PASZTET, PAPRYKARZ,TUŃCZYKA.UPAL I WODA
            POWODUJE TO ŻE MA SIĘ APETYCIK. ALE TAK JAK PISALA POPRZEDNICZKA, DOBRZE JEST
            PRZYGOTOWAĆ OBIADEK W SLOICZKACH. MY BIERZEMY BIGOSIK, KAPUSTKĘ Z PIECZARKAMI,
            UDUSZONE WARZYWA NA ZUPĘ LUB SOSIK. RESZTA TO WSZYSTKO INNE OD HERBATY PO
            MUSZTARDĘ.
            • Gość: leon Re: Cavallino. Union Lido IP: 80.54.90.* 10.04.06, 18:03
              dzięki za odpowiedź
              a w jakiej części Włoch byliście ? Na jakich campingach. Co do funduszu to
              podobnie bo wolimy zabrać co się da ( poza rzeczami, które są w podobnej cenie)
              a kasę przeznaczyć na inne przyjemności na miejscu
              • Gość: rj-j Re: Cavallino. Union Lido IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 10.04.06, 18:20
                Byliśmy na campingu Ca Pasquali, Pra de Torri. Teraz wybieramy się na tydzień w
                drugiej polowie czerwca na Ca Savio-poleniuchować i jeszcze raz odwiedzić
                Wenecję (za pierwszym razem- a byliśmy- 19.06.01-byl taki upal że myśleliśmy o
                chlodzeniu się w klimatyzowanych sklepach, a nie o konkretnym zwiedzaniu. Woda
                w morzu byla tak gorąca ze przy wychodzeniu z wody parzylo w nogi) . Na drugi
                tydzień jedziemy nad Gardę- camp. Eden- tam jeszcze nie byliśmy.
                • Gość: leon Re: Cavallino. Union Lido IP: 80.54.90.* 10.04.06, 21:01
                  Nasi znajomi byli nad Gardą w eurocampie- rewelacja.
                  Czy we wszystkich mobile home są zamrażarki?
                  • Gość: rj-j Re: Cavallino. Union Lido IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 11.04.06, 12:27
                    A MOI ZNAJOMI BYLI WLAŚNIE NA UNION LIDO. ZNAM KILKA RODZIN KTÓRE JEŻDŻĄ Z
                    EUROCAMPEM OD LAT.CI BYLI PIERWSZY RAZ I TEŻ IM SIĘ PODOBALO. Z TEGO CO WIEM
                    JEST TO DUŻY CAMPING W STYLU TZW NIEMIECKIM- CZYLI GDZIE WSZYSTKO JEST-
                    FRYZJER, DODATKOWO PLATNY OGRÓDEK DLA DZIECI. JA OSOBIŚCIE WOLĘ MNIEJSZE
                    CAMPINGI, TAKIE KOJARZĄCE SIĘ Z SIELSOŚCIĄ- CISZA, LADNA OKOLICA. DLATEGO ŻEBY
                    WSZYSTKIM DOGODZIĆ DZIELĘ SWÓJ WYJAZD-NA PRZYNAJMNIEJ 2 CAMPINGI. W CIĄGU 4
                    URLOPÓW ODWIEDZILIŚMY, NA CHWILĘ LUB DLUŻEJ-12 CAMPINGÓW. CO DO TWOJEGO PYTANIA
                    O ZAMRAŻARKĘ TO TYLKO CEZANE MA LODÓWKĘ (JAK W NAMIOCIE-JEDNE DRZWI A W ŚRODKU
                    MALA PÓLECZKA-ZAMRAŻALNIK), RESZTA MA CHLODZIARKO-ZAMRAŻALKI .
                • ewa.p7 Re: Cavallino. Union Lido 10.04.06, 21:22
                  Cześć! We wrześniu 2005 przez 4 dni byłam na Union Lido z grupą. Bardzo dobry
                  camping, wygodne plaze, 7 km do przystani waporetto na Punta Sabioni
                  (połączenie z Placem Św. Marka).W mobilach są kuchnie z pełnym
                  wyposazeniem.Osobiscie proponuję korzystać z produktów kupowanych w marketach
                  włoskich: typu makarony + sosy (niezrównany pesto genovese). Wcale tak
                  tragicznie drogo nie wychodzi. Do tego szklaneczka wina i sałata. Warto zabrać
                  ze sobą przyprawy i niewielki zelazny zapas turystycznej żywności. Ja już na
                  konserwy patrzeć nie mogę, stąd wolę gotować proste włoskie dania i zajadać się
                  tam sałatą z oliwą (duzo tańsza niż w Polsce)
                  • Gość: leon Re: Cavallino. Union Lido IP: 80.54.90.* 10.04.06, 22:20
                    Serdeczne dzięki za porady i opinię.
                    Pozdrawiam
    • Gość: rj-j Re: Cavallino Union Lido IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 11.04.06, 12:55
      Co do Twojego pytania o zamrażalki- jedynie Cezane ma malą lodówkę(jak w
      namiocie) a wniej malą szufladkę- zamrażalkę, reszta mobil. ma chlodziarko-
      zamrażalki.Dopiero teraz przypomnialo mi się że moi znajomi byli w tamtym roku
      pierwszy raz na wakacjach z Eurocampem(znam kilka rodzin którzy od lat spędzają-
      z Eurocampem urlop) wlaśnie na Union Lido- z tego co wiem jest to camping w tzw
      niemieckim stylu czyli wszystko jest-fryzjer, dodatkowy- platny ogródek dla
      dzieci. Ja osobiście wolę campingi mniejsze- cisza, widoczki, piękne okolice.
      Dlatego dzielę swoje wyjazdy na 2 campingi+ ewentualne noce dojazdowe. W ciągu
      4 urlopów odwidzilam 12(eurocamp) . Z perspektywy wiem że każdemu z nas
      domowników podobal się inny camping- mnie-x- bo cisza, duży ogródek i trawa,
      mężowi-y- bo glębokie baseny, a dziecku z-bo wspanialy club i dużo kolegów. I
      jeszcze jedno- jeżeli jadę na np 2 campingi i wydaje mi się po opisach i
      zdjęciach w katalogach, że pierwszy będzie lepszy od drugiego, to zwasze jest
      odwrotnie. Sądzę że nie ma co się opierać mocno na czyichś opiniach, bo każdy
      ma inne potrzeby i gusta. Ja np. wolę mobilh., mąż namioty. A czy wiesz na
      którym campingu nad Gardą byli Twoi znajomi? . Pozdrowienia.
      • Gość: leon Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 11.04.06, 16:13
        Dzięki za info. W tej chwili nie wiem na którym byli nad Gadrą ale jak tylko
        się dowiem to dam Ci znać, choć jak się domyślam to jeśli jest ich tam więcej
        to nie na jednym byli - jeżdzą od ponad 10-ciu lat i nie zawsze na jednym.
        Pozdrawiam !
        • Gość: Monika Re: Cavallino Union Lido IP: .1.* / *.allianz.pl 12.04.06, 12:52
          Leon,
          w jakim terminie chcesz jechać na Cavallino Union Lido? ja też brałam ten
          Camping pod uwagę przy planowaniu wakacji.
          Ja z mężem i córeczką chcemy wyjechac na początku lipca na 2 tyg, może sie
          spotkamy?
          mamy problemy w tym, iz cały mobilh wychodzi troszke drogo jak na 2 os dorosłe
          i jedno dziecko na 2 tyg.
          Pozdrawiam
          Monika
          • Gość: leon Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 12.04.06, 16:36
            Cześc !
            My jedziemy od 3 do17 czerwca. Korzystamy z promocji 10 dni w cenie 14 co daje
            2 tys. zł bez paru złoty tak więc się nie spotkamy hihi. Faktycznie 2dorosłe =
            dziecko to średnio na osobę dosyć drogo.
            My dzielimy tą kwotę na 4 dorosłe i 2 dzieci i wychodzi jak u nas nad morzem
            albo i taniej -około 24 zł.
            Wiadomo, że w takiej sytuacji może będzie nieco ciaśniej niż Wam ale w końcu
            nie całe dni się spędza w mobilu.
            To w końcu na jaki camp się zdecydowaliście?

• aja1974 Re: Cavallino Union Lido 21.04.06, 20:47
      Witam, byliśmy na tym campingu z Eurocampem na początku czerwca przez 9 nocy
      parę lat temu. Mieszkaliśmy w namiotach. Camping jest zaliczany do tych
      bardziej " luksusowych", jest duży, b. czysty i wzorowo utrzymany. Nie ma
      uciążliwych komarów itp., ponieważ regularnie okolica jest opryskiwana. Są
      super baseny no i czyściutka plaża, {uwaga na kraby w morzu}. Raz w tyg.
      organizowany jest wcześnie rano targ rybny, gdzie można nabyć świeżutkie owoce
      morza i nie tylko.A ich lody na terenie campingu oczywiście- poprostu bajka!
      My trafiliśmy na super pogodę, przez te 10 dni nie było ani jednej chmurki.
      Polecamy jak najbardziej.
      • Gość: leon Re: Cavallino Union Lido IP: 80.54.90.* 22.04.06, 18:26
        dzięki serdeczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka