Gość: OLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:37 Jadę nad Adriatyk 24 czerwca i boję się że będzie deszczowo. Ja to mam pecha. Zawsze co roku nad polskim morzem mam 3/4 deszczych dni.Chyba przyciągam chmury za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 09:58 Trzeba miec nadzieje, ze w koncu bedzie cieplo. Na razie leje i lac bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:02 może i przyciagasz chmury - dlatego ciesze się że jedziesz już 24 czerwca, bo ja dopiero 7 lipca, więc pewnie miniemy się po drodze :-)) a tak na serio, jedziemy z trzylatkiem, więc oprócz zwiedzania będą też dni tylko na plaży - odpowiednia pogoda jest więc wskazana, Ty też bądź dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:18 Bedzie bardzo cieplo, a deszcze - jesli - to tylko przelotne. Bedziesz miala udny urlop, badz spokojna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.eranet.pl 01.06.06, 10:46 Spokojnie, w zeszłym roku w drugiej poowie czerwca wypoczywaliśmy na chorwackich wyspach Cres i Losinj czyli tez PN Adriatyk. Pogoda była przepiękna, deszcz zobaczyliśmy w drodze powrotnej w Słowenii bodaj 4 lipca. Z tego co słyszałem od znajomych lipiec i sierpień były za to bardzo kapryśne. Głowa do góry będzie dobrze, ja jadę 15 czerwca tyle że na Sycylię, tam padać nie ma prawa :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:48 Byly, nie znaczy ze beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.man.poznan.pl 01.06.06, 15:45 Nie no to jest jasne, chcialem tylko pocieszyć koleżankę ;) Sam nigdy specjalnie się nie martwię o pogodę choć jeżdżę na wakacje wyłącznie w czerwcu lub we wrześniu (czyli poza najcieplejszym sezonem). Z reguły jeżdżę do Chorwacji ale tez na Korsykę czy jak w tym roku na Sycylię - nigdy nie miałem problemów z deszczami i chłodem. Zawsze pogoda była śródziemnomorska ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 15:58 Mnie wlasnie chodzi o to, aby za bardzo sie nie martwic i nie analizowac tego, co bylo: patrzec optymistycznie i przygotowac program awaryjny / np. zwiedzanie /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:05 ja byłem nad bałtykiem 2 tygodnie i padało tylko 2 razy: raz tydzień raz 3 dni :), a jak zajechaliśmy pierwszy raz do włoch to padało, żona się popłakała, ale o 13 byliśmy już na plaży i tak przez 2 tygodnie. mam nadzieję że w tym roku też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 19:19 Poobno w polowie czerwca ma powrocic normalna temperatura: wg informacji synoptykow nie bylo tak zimno / w tym okresie / od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:49 no i właśnie to potwierdza moją teorię ściągania deszczowej pogody za sobą. Słuchajcie, ja mieszkam nad morzem bałtyckim - prawie- i kiedy się nie wybiorę to mam beznadziejną pogodę. chociażby na weekend. Dlatego chyba strzeżcie się, w tym roku jadę do Włoch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 02.06.06, 10:49 Gość portalu: ola napisał(a): > Dlatego chyba strzeżcie się, w tym roku jadę do Włoch!!! no OLA, nastraszyłaś nas wszystkich, plażowicz aż zamilkł! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Meteowebcam 01.06.06, 19:25 Jeszcze jedna strona: www.meteowebcam.it/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 12:27 A JA CIĘ CHYBA POCIESZĘ. OD DZIECKA JEŹDZILAM NAD BALTYK. W POCIĄGU UKROP- WIECZOREM PRZYJEŻDŻALAM DO REWALA (MIALAM TAM CIOTKĘ)- BURZA. PADALO PRZEC CALY CZAS MOJEGO POBYTU ,OBOJĘTNIE CZY BYLAM 3 CZY 15 DNI. W DZIEŃ WYJAZDU UKROP. OPOWIADALAM TO KOLEŻANCE- NIE WIERZYLA. POJECHALYŚMY JUŻ JAKO MĘŻATKI Z DZIEĆMI DO KOLOBRZEGU- TO SAMO. POWIEZDIALA, ŻE NIGDY WIĘCEJ ZE MNĄ NAD POLSKIE MORZE. OD 97 ROKU WZIĘLAM SIĘ NA SPOSÓB-WYJEŻDŻAM ZA GRANICĘ. JEŚLI JADĘ DO WLOCH CZY CHORWACJI JEST PIĘKNA POGODA BEZ JEDNEGO DNIA DESZCZU (NAJWYŻEJ NOCNA BURZA). WE FRANJI DECZCZ W NOCY- JEDYNIE W TAMTYM ROKU W PIERWSZYM TYGODNIU WRZEŚNIA LALO (PECH SZWAGRA). W TYM ROKU 17-24 CZERWCAR JESTEM NAD ADRIATYKIEM, 24-01 NAD GARDĄ- SĄDZĘ ŻE BĘDZIE PIĘKNA POGODA. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 02.06.06, 14:59 A jakby tak bez caps locka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 15:08 Przepraszam-tzw."zboczenie zawodowe" -tak przeszkadza? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 20:28 Wręcz razi ten caps lock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 21:23 Więc przepraszam wszystkich . Mialo być dobrze i od serca. Tekst byl dość dlugi i żeby się nie męczyć użylam caps lock-a. Nie mam jeszcze obycia na forum- teraz pewnie dlugo się zastanowię zanim coś komuś poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:42 nie denerwuj się, fajnie radzisz , więc się nie zrażaj. Mi caps nie przeszkadzał w czytaniu.Pozdrowionka dla wszystkich w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 23:00 Ale nie denerwuj się tak - ok, tylko trochę oczy by bylały jakby tak wszyscy pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 23:12 Dzięki. Nie zdenerwowalam się. Bylo mi tylko troszkę przykro. Pozdrowienia dla wszystkich. Zwlaszcza tych wybierających się do Wloch w czerwcu. Jak wam mignie gdzieś na trasie autko z rejestracją NBA to pewnie będę ja. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 03.06.06, 09:55 Nie wiem dlaczego robisz z tego problem: uzywanie caps locka jest rownoznzczne z podnoszeniem glosu / a nawet krzykiem /. Przeszkadza i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:24 Właśnie nie robię z tego problemu. Przepraszam ale nigdy nie miałam informtyki, mój kontakt z komputerem w pracy - to pisanie cyfr, lub równoważników zdań- caps lockiem. Weszłam na to forum ze 3 tygodnie temu i dotąd pisałam caps lockiem-bo normalnie piszę kilka razy dłużej .Nie wiedziałam że pisanie dużymi literami jest w "złym tonie". Dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:01 Gdzie bedziesz nad Gardą? Ja jadę troszeczkę później od ciebie, bo dopiero 8 lipca. Jak przyjedziesz byłabym wdzięczna za opisanie wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 05.06.06, 16:46 Będę do 1 lipca-Camping Eden-miejscowoś San Felice de Benaco-zachodnia strona jeziora. W Polsce będę: 4 lub 5-szybciutko coś napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akna Skąd ta panika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:18 Dlaczego Wy tak panikujecie z tą pogodą? Rozumiem, że teraz w Polsce jest beznadziejnie ale nie porównujmy Włoch do Polski. Myślę, że na pewno będą upały i pogoda bez niespodzianek. Dziś na Sycylii piękna pogoda - sprawdzałam. Ale po co w ogóle gadać o pogodzie jakby coś to miało dać? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Skąd ta panika? 05.06.06, 18:36 To nie jest raczej pogoda czerwcowa: www.tempoitalia.it/meteoregione/previsione.php?reg=sicilia Np. w Rzymie nie bylo tak zimno od 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akna Re: Skąd ta panika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:40 Czy to gadanie coś zmieni? Nie. Ja wiem na 100%, że jak pojadę będzie piękna pogoda i w ogóle się nad tym nie zastanawiam ale żeby tak tu dywagować jak Wy to... Jak się nie ma o czym gadać to się gada o pogodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Skąd ta panika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:54 po co czytasz skoro Cię to nie interesuje. Ja najpierw czytam temat i jeśli nie wzbudza mojego nawet najmniejszego zainteresowania to poprostu nawet nie czytam i Tobie radzę to samo, bo niepotrzebnie dokuczasz innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 Re: do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:50 Fajnie. Nie ma to jak wiadomości z pierwszej ręki :-). Ja bedę w Tremosine- Voltino. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: do rj-j 06.06.06, 10:59 też liczę na szybkie info :-)) Nad Gardą bede mniej więcej 17 lipca, robię 2-3 dniową objazdówkę (łacznie z Trydentem), noclegi w Riva d. Garda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Spokojnie, będzie ciepło... IP: *.litewska.edu.pl / 148.81.20.* 06.06.06, 11:51 W piątek wróciliśmy z trzytygodniowego pobytu nad Adriatykiem - było ciepło i słonecznie, czasem pochmurno, ale i tak odpowiednio, żeby i pływać w basenie i plażować:-), nawet woda w morzu ciepła. Tylko jeden dzień - wielki deszcz :-(... md Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 06.06.06, 13:40 Możemy się nawet założyć. Na Sycylii będzie niesamowicie gorąco i słonecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
joker37 Re: Oczywiście, że będzie upał 07.06.06, 00:16 mam nadzieję inko, że w tym roku uda ci sie wyjechać na sycylię. bo rok temu już siedziałaś na walizkach i... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26860356&a=26860775 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26926860&a=26949980 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27026877&a=27027066 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27346955&a=27448606 jakoś tam nie doleciałaś. mam nadzieję, że w tym roku będziesz miała w marzeniach piękną pogodę na sycylii. a tak nawiasem mówiąc, znowu straszysz ludzi na egipcie tym razem jako elka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=40822005&v=2&s=0 czy zazdrość cię zżera, że jak i na sycylię nie dane tam ci będzie jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
katy.8 Re: Oczywiście, że będzie upał 07.06.06, 01:11 Hmm, joker37 ,czyzbys prowadził bloga o tej osóbce? ;) Nie zauważyłam jednak ani "inki" ani "elki" w wyżej wymienionej dyskusji, może pojawiają się i znikają :D ? Co do pogody to rzeczywiście w tym roku dzieją się niespotykane kaprysy aury ;( Przez cały maj ledwo kilka dni "załapało" się słońce a o czerwcu nie wspomnę - nie dość,że pada to jeszcze są burze! Dla niepoinformowanych wyjaśnię,że w Italii burze towarzyszą nam zimą (listopad a najczęściej styczeń i luty), zaś latem wyładowania atmosferyczne są raczej rzadkością. Tegoroczna wiosna nie zasługuje na swą nazwę-jest zimno po 10-14 stopni(ciepłe dni można policzyć na palcach).Niemniej jednak wszyscy są pełni nadziei,przecież to SŁONECZNA ITALIA i wreszcie musi się wypogodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mam nadzieje, że będzie upał 07.06.06, 08:56 Codziennie sprawdzam pogode w moim regionie na tej stronie: www.tempoitalia.it/ Powinno padac do 12-ego. Od 1 do 6 sprawdzilo sie: rano kilka promykow slonca, w porze obiadowej zaczyna padac, a wieczorem burze. 6 dni z rzedu. To moze sie zdarzyc, ale w listopadzie. W czerwcu nigdy tak nie bylo. Mysle, ze pierwsza polowa miesiaca bedzie wlasnie taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 09.06.06, 11:37 A co cię to ku.. obchodzi? Zajmuj się sobą. Zazdrość? O nie! Nie chciałabym być takim oszołomem jak ty, nie, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 09.06.06, 11:43 joker kim ty jesteś żeby rzucać takie bezpodstawne oskarżenia? Masz jakąś manie przygłupie? Przepraszam, ża brzydkie słowa ale ten typ to chyba nie ma co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akna Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:26 A mnnie natomiast interesuje skąd się biorą takie szuje jak ty joker37.Czy to jakiś kryzys wieku średniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 17:06 Wrócilam. Przez 7 dni- raz deszcz w nocy, raz poranny ale z gradem wielkości wiśni. Temperatura okolo 35 stopni, klimat wydawal mi się bardziej zbliżony do polskiego niż adriatyckiego- tzn. jak gorąco to i duszno. Komuś, kto tak jak ja ma do gór szmat drogi, spodoba się bardzo pólnocna część Gardy. Przepiękne widoki, góry, jezioro, kwiaty. Natomiast jeśli chodzi o parki rozrywki to polożone są w poludniowo-wschodniej części jeziora. Przeczytalam w przewodniku że lepiej nie wybierać się do nich w weekend gdyż przyjeżdża dużo Wlochów, pomyślalam więc że obcokrajowcy którzy przyjeżdzają w soboty wybierają się tam najczęściej w środku tygodnia, dlatego wybraliśmy poniedzialek na wizytę w Gardalandzie- staliśmy tylko po kilka minut do wszelkich atrakcji. Jako coś dla calej rodziny polecam "statek piracki"- spodoba się i malym i dużym. Nie wiem co Cię interesuje. Jak coś proszę o pytania. Postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 Re: do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:16 A byłaś w Aqua Paradise, podobno jest łączony bilet z Canevaworld. Warto? Il Vittoriale - na ile interesujący, jeżeli byłaś? Co jeszcze zwiedziliście oprócz Gardalandu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 06.07.06, 21:02 W internecie na stronie Canevaworld czytalam że można kupić bilet do 1 parku na 1 dzień, droższy do 2 na 1 dzień, lub jeden bilet na 2 dni do 2 parków( bardziej oplacalny niż kupienie osobno- 30 E). Mieliśmy do nich ok 60 kilometrów a byliśmy nad Gardą tylko 7 dni wybraliśmy więc Gardaland-zaspokajal potrzeby calej rodziny. Bylo strasznie gorąco a perspektywa wsiadania do nagrzanego samochodu bez klimy odberala chęć zwiedzania. Byliśmy w Sirmione- przepiękne miasteczko, polecam kąpiel- woda przezroczysta. Zrobiliśmy 2 szlaki samochodowe z przewodnika Marco Polo. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mozna pakowac walizki 15.06.06, 13:51 Dlugo oczekiwane upaly juz sa i beda: zgodnie z zapowiedzami na pewno przez najblizsze 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś