Dodaj do ulubionych

Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:37
Jadę nad Adriatyk 24 czerwca i boję się że będzie deszczowo. Ja to mam pecha.
Zawsze co roku nad polskim morzem mam 3/4 deszczych dni.Chyba przyciągam
chmury za sobą.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 09:58
      Trzeba miec nadzieje, ze w koncu bedzie cieplo. Na razie leje i lac bedzie.
    • sam_diabel Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:02
      może i przyciagasz chmury - dlatego ciesze się że jedziesz już 24 czerwca, bo
      ja dopiero 7 lipca, więc pewnie miniemy się po drodze :-))
      a tak na serio, jedziemy z trzylatkiem, więc oprócz zwiedzania będą też dni
      tylko na plaży - odpowiednia pogoda jest więc wskazana, Ty też bądź dobrej
      myśli!
      • radioaktywny Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:18
        Bedzie bardzo cieplo, a deszcze - jesli - to tylko przelotne.
        Bedziesz miala udny urlop, badz spokojna :-)
    • Gość: Maciej Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.eranet.pl 01.06.06, 10:46
      Spokojnie, w zeszłym roku w drugiej poowie czerwca wypoczywaliśmy na chorwackich
      wyspach Cres i Losinj czyli tez PN Adriatyk. Pogoda była przepiękna, deszcz
      zobaczyliśmy w drodze powrotnej w Słowenii bodaj 4 lipca. Z tego co słyszałem od
      znajomych lipiec i sierpień były za to bardzo kapryśne.
      Głowa do góry będzie dobrze, ja jadę 15 czerwca tyle że na Sycylię, tam padać
      nie ma prawa :D
      Pozdrawiam
      • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 10:48
        Byly, nie znaczy ze beda...
        • Gość: Maciej Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.man.poznan.pl 01.06.06, 15:45
          Nie no to jest jasne, chcialem tylko pocieszyć koleżankę ;)
          Sam nigdy specjalnie się nie martwię o pogodę choć jeżdżę na wakacje wyłącznie w
          czerwcu lub we wrześniu (czyli poza najcieplejszym sezonem). Z reguły jeżdżę do
          Chorwacji ale tez na Korsykę czy jak w tym roku na Sycylię - nigdy nie miałem
          problemów z deszczami i chłodem. Zawsze pogoda była śródziemnomorska ;)
          Pozdrawiam
          • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 15:58
            Mnie wlasnie chodzi o to, aby za bardzo sie nie martwic i nie analizowac tego,
            co bylo: patrzec optymistycznie i przygotowac program awaryjny / np.
            zwiedzanie /.
    • Gość: sid Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:05
      ja byłem nad bałtykiem 2 tygodnie i padało tylko 2 razy: raz tydzień raz 3 dni
      :), a jak zajechaliśmy pierwszy raz do włoch to padało, żona się popłakała, ale
      o 13 byliśmy już na plaży i tak przez 2 tygodnie. mam nadzieję że w tym roku też
      tak będzie.
    • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 01.06.06, 19:19
      Poobno w polowie czerwca ma powrocic normalna temperatura: wg informacji
      synoptykow nie bylo tak zimno / w tym okresie / od 20 lat.
      • Gość: ola Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:49
        no i właśnie to potwierdza moją teorię ściągania deszczowej pogody za sobą.
        Słuchajcie, ja mieszkam nad morzem bałtyckim - prawie- i kiedy się nie wybiorę
        to mam beznadziejną pogodę. chociażby na weekend. Dlatego chyba strzeżcie się,
        w tym roku jadę do Włoch!!!
        • sam_diabel Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 02.06.06, 10:49
          Gość portalu: ola napisał(a):

> Dlatego chyba strzeżcie się, w tym roku jadę do Włoch!!!

no OLA, nastraszyłaś nas wszystkich, plażowicz aż zamilkł!
    • linn_linn Re: Meteowebcam 01.06.06, 19:25
      Jeszcze jedna strona:
      www.meteowebcam.it/index.php
    • Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 12:27
      A JA CIĘ CHYBA POCIESZĘ. OD DZIECKA JEŹDZILAM NAD BALTYK. W POCIĄGU UKROP-
      WIECZOREM PRZYJEŻDŻALAM DO REWALA (MIALAM TAM CIOTKĘ)- BURZA. PADALO PRZEC CALY
      CZAS MOJEGO POBYTU ,OBOJĘTNIE CZY BYLAM 3 CZY 15 DNI. W DZIEŃ WYJAZDU UKROP.
      OPOWIADALAM TO KOLEŻANCE- NIE WIERZYLA. POJECHALYŚMY JUŻ JAKO MĘŻATKI Z DZIEĆMI
      DO KOLOBRZEGU- TO SAMO. POWIEZDIALA, ŻE NIGDY WIĘCEJ ZE MNĄ NAD POLSKIE MORZE.
      OD 97 ROKU WZIĘLAM SIĘ NA SPOSÓB-WYJEŻDŻAM ZA GRANICĘ. JEŚLI JADĘ DO WLOCH
      CZY CHORWACJI JEST PIĘKNA POGODA BEZ JEDNEGO DNIA DESZCZU (NAJWYŻEJ NOCNA
      BURZA). WE FRANJI DECZCZ W NOCY- JEDYNIE W TAMTYM ROKU W PIERWSZYM TYGODNIU
      WRZEŚNIA LALO (PECH SZWAGRA). W TYM ROKU 17-24 CZERWCAR JESTEM NAD
      ADRIATYKIEM, 24-01 NAD GARDĄ- SĄDZĘ ŻE BĘDZIE PIĘKNA POGODA.
      • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 02.06.06, 14:59
        A jakby tak bez caps locka...
        • Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 15:08
          Przepraszam-tzw."zboczenie zawodowe" -tak przeszkadza? Pozdrowienia.
          • Gość: E. Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 20:28
            Wręcz razi ten caps lock.
            • Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 21:23
              Więc przepraszam wszystkich . Mialo być dobrze i od serca. Tekst byl dość dlugi
              i żeby się nie męczyć użylam caps lock-a. Nie mam jeszcze obycia na forum-
              teraz pewnie dlugo się zastanowię zanim coś komuś poradzę.
              • Gość: ola Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:42
                nie denerwuj się, fajnie radzisz , więc się nie zrażaj. Mi caps nie
                przeszkadzał w czytaniu.Pozdrowionka dla wszystkich w tym wątku.
              • Gość: E. Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 23:00
                Ale nie denerwuj się tak - ok, tylko trochę oczy by bylały jakby tak wszyscy
                pisali.
                • Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 23:12
                  Dzięki. Nie zdenerwowalam się. Bylo mi tylko troszkę przykro. Pozdrowienia dla
                  wszystkich. Zwlaszcza tych wybierających się do Wloch w czerwcu. Jak wam mignie
                  gdzieś na trasie autko z rejestracją NBA to pewnie będę ja.
                  • linn_linn Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech 03.06.06, 09:55
                    Nie wiem dlaczego robisz z tego problem: uzywanie caps locka jest rownoznzczne
                    z podnoszeniem glosu / a nawet krzykiem /. Przeszkadza i to bardzo.
                    • Gość: rj-j Re: Co z tą pogodą - jak nasze urlopy we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:24
                      Właśnie nie robię z tego problemu. Przepraszam ale nigdy nie miałam informtyki,
                      mój kontakt z komputerem w pracy - to pisanie cyfr, lub równoważników zdań- caps
                      lockiem. Weszłam na to forum ze 3 tygodnie temu i dotąd pisałam caps lockiem-bo
                      normalnie piszę kilka razy dłużej .Nie wiedziałam że pisanie dużymi literami
                      jest w "złym tonie". Dziękuję za informację.
                      • Gość: kasper68 do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:01
                        Gdzie bedziesz nad Gardą? Ja jadę troszeczkę później od ciebie, bo dopiero 8
                        lipca. Jak przyjedziesz byłabym wdzięczna za opisanie wrażeń.
                        • Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 05.06.06, 16:46
                          Będę do 1 lipca-Camping Eden-miejscowoś San Felice de Benaco-zachodnia strona
                          jeziora. W Polsce będę: 4 lub 5-szybciutko coś napiszę.
                          • Gość: Akna Skąd ta panika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:18
                            Dlaczego Wy tak panikujecie z tą pogodą? Rozumiem, że teraz w Polsce jest
                            beznadziejnie ale nie porównujmy Włoch do Polski. Myślę, że na pewno będą upały
                            i pogoda bez niespodzianek. Dziś na Sycylii piękna pogoda - sprawdzałam. Ale po
                            co w ogóle gadać o pogodzie jakby coś to miało dać?
                            • linn_linn Re: Skąd ta panika? 05.06.06, 18:36
                              To nie jest raczej pogoda czerwcowa:
                              www.tempoitalia.it/meteoregione/previsione.php?reg=sicilia
                              Np. w Rzymie nie bylo tak zimno od 30 lat.
                              • Gość: Akna Re: Skąd ta panika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:40
                                Czy to gadanie coś zmieni? Nie. Ja wiem na 100%, że jak pojadę będzie piękna
                                pogoda i w ogóle się nad tym nie zastanawiam ale żeby tak tu dywagować jak Wy
                                to... Jak się nie ma o czym gadać to się gada o pogodzie.
                                • Gość: OLA Re: Skąd ta panika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:54
                                  po co czytasz skoro Cię to nie interesuje. Ja najpierw czytam temat i jeśli nie
                                  wzbudza mojego nawet najmniejszego zainteresowania to poprostu nawet nie czytam
                                  i Tobie radzę to samo, bo niepotrzebnie dokuczasz innym.
                          • Gość: kasper68 Re: do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:50
                            Fajnie. Nie ma to jak wiadomości z pierwszej ręki :-). Ja bedę w Tremosine-
                            Voltino.
                            • sam_diabel Re: do rj-j 06.06.06, 10:59
                              też liczę na szybkie info :-)) Nad Gardą bede mniej więcej 17 lipca, robię 2-3
                              dniową objazdówkę (łacznie z Trydentem), noclegi w Riva d. Garda
                              • Gość: md Spokojnie, będzie ciepło... IP: *.litewska.edu.pl / 148.81.20.* 06.06.06, 11:51
                                W piątek wróciliśmy z trzytygodniowego pobytu nad Adriatykiem - było ciepło i
                                słonecznie, czasem pochmurno, ale i tak odpowiednio, żeby i pływać w basenie i
                                plażować:-), nawet woda w morzu ciepła. Tylko jeden dzień - wielki deszcz :-(...
                                md
                                • Gość: Ewelina Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 06.06.06, 13:40
                                  Możemy się nawet założyć.
                                  Na Sycylii będzie niesamowicie gorąco i słonecznie :)
                                  • joker37 Re: Oczywiście, że będzie upał 07.06.06, 00:16
                                    mam nadzieję inko, że w tym roku uda ci sie wyjechać na sycylię. bo rok temu
                                    już siedziałaś na walizkach i...
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26860356&a=26860775
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26926860&a=26949980
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27026877&a=27027066
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27346955&a=27448606
                                    jakoś tam nie doleciałaś. mam nadzieję, że w tym roku będziesz miała w
                                    marzeniach piękną pogodę na sycylii. a tak nawiasem mówiąc, znowu straszysz
                                    ludzi na egipcie tym razem jako elka
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=40822005&v=2&s=0
                                    czy zazdrość cię zżera, że jak i na sycylię nie dane tam ci będzie jechać?
                                    • katy.8 Re: Oczywiście, że będzie upał 07.06.06, 01:11
                                      Hmm, joker37 ,czyzbys prowadził bloga o tej osóbce? ;) Nie zauważyłam jednak
                                      ani "inki" ani "elki" w wyżej wymienionej dyskusji, może pojawiają się i
                                      znikają :D ?
                                      Co do pogody to rzeczywiście w tym roku dzieją się niespotykane kaprysy aury ;(
                                      Przez cały maj ledwo kilka dni "załapało" się słońce a o czerwcu nie wspomnę -
                                      nie dość,że pada to jeszcze są burze! Dla niepoinformowanych wyjaśnię,że w
                                      Italii burze towarzyszą nam zimą (listopad a najczęściej styczeń i luty), zaś
                                      latem wyładowania atmosferyczne są raczej rzadkością. Tegoroczna wiosna nie
                                      zasługuje na swą nazwę-jest zimno po 10-14 stopni(ciepłe dni można policzyć na
                                      palcach).Niemniej jednak wszyscy są pełni nadziei,przecież to SŁONECZNA ITALIA
                                      i wreszcie musi się wypogodzić..
                                      • linn_linn Re: mam nadzieje, że będzie upał 07.06.06, 08:56
                                        Codziennie sprawdzam pogode w moim regionie na tej stronie:
                                        www.tempoitalia.it/
                                        Powinno padac do 12-ego. Od 1 do 6 sprawdzilo sie: rano kilka promykow slonca,
                                        w porze obiadowej zaczyna padac, a wieczorem burze. 6 dni z rzedu. To moze sie
                                        zdarzyc, ale w listopadzie. W czerwcu nigdy tak nie bylo. Mysle, ze pierwsza
                                        polowa miesiaca bedzie wlasnie taka.
                                    • Gość: Ewelina Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 09.06.06, 11:37
                                      A co cię to ku.. obchodzi? Zajmuj się sobą. Zazdrość? O nie! Nie chciałabym
                                      być takim oszołomem jak ty, nie, nie.
                                      • Gość: Ewelina Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.szwajcarska.pl 09.06.06, 11:43
                                        joker kim ty jesteś żeby rzucać takie bezpodstawne oskarżenia? Masz jakąś manie
                                        przygłupie? Przepraszam, ża brzydkie słowa ale ten typ to chyba nie ma co robić.
                                        • Gość: Akna Re: Oczywiście, że będzie upał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:26
                                          A mnnie natomiast interesuje skąd się biorą takie szuje jak ty joker37.Czy to
                                          jakiś kryzys wieku średniego?
                            • Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 17:06
                              Wrócilam. Przez 7 dni- raz deszcz w nocy, raz poranny ale z gradem wielkości
                              wiśni. Temperatura okolo 35 stopni, klimat wydawal mi się bardziej zbliżony do
                              polskiego niż adriatyckiego- tzn. jak gorąco to i duszno. Komuś, kto tak jak ja
                              ma do gór szmat drogi, spodoba się bardzo pólnocna część Gardy. Przepiękne
                              widoki, góry, jezioro, kwiaty. Natomiast jeśli chodzi o parki rozrywki to
                              polożone są w poludniowo-wschodniej części jeziora. Przeczytalam w przewodniku
                              że lepiej nie wybierać się do nich w weekend gdyż przyjeżdża dużo Wlochów,
                              pomyślalam więc że obcokrajowcy którzy przyjeżdzają w soboty wybierają się tam
                              najczęściej w środku tygodnia, dlatego wybraliśmy poniedzialek na wizytę w
                              Gardalandzie- staliśmy tylko po kilka minut do wszelkich atrakcji. Jako coś dla
                              calej rodziny polecam "statek piracki"- spodoba się i malym i dużym. Nie wiem
                              co Cię interesuje. Jak coś proszę o pytania. Postaram się odpowiedzieć.
                              • Gość: kasper68 Re: do rj-j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:16
                                A byłaś w Aqua Paradise, podobno jest łączony bilet z Canevaworld. Warto?
                                Il Vittoriale - na ile interesujący, jeżeli byłaś? Co jeszcze zwiedziliście
                                oprócz Gardalandu?
                                • Gość: rj-j Re: do rj-j IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 06.07.06, 21:02
                                  W internecie na stronie Canevaworld czytalam że można kupić bilet do 1 parku na
                                  1 dzień, droższy do 2 na 1 dzień, lub jeden bilet na 2 dni do 2 parków(
                                  bardziej oplacalny niż kupienie osobno- 30 E). Mieliśmy do nich ok 60
                                  kilometrów a byliśmy nad Gardą tylko 7 dni wybraliśmy więc Gardaland-zaspokajal
                                  potrzeby calej rodziny. Bylo strasznie gorąco a perspektywa wsiadania do
                                  nagrzanego samochodu bez klimy odberala chęć zwiedzania. Byliśmy w Sirmione-
                                  przepiękne miasteczko, polecam kąpiel- woda przezroczysta. Zrobiliśmy 2 szlaki
                                  samochodowe z przewodnika Marco Polo.
    • linn_linn Re: mozna pakowac walizki 15.06.06, 13:51
      Dlugo oczekiwane upaly juz sa i beda: zgodnie z zapowiedzami na pewno przez
      najblizsze 2 tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka