lanza2 28.08.06, 12:27 Witajcie Wróciłam z Włoch, byłam w Neapolu i Rzymie. Jesli ktoś ma pytania chetnie pomogę Pozdrawiam Lanza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukas_lodz spanko IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.08.06, 00:09 mam pytanie o jak najtanszy nocleg ;) chce wyskoczyc ze znajomymi w trojke na poczatku pazdziernika... a szkoda kasy na droge hotele;) Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: spanko 29.08.06, 08:37 Witaj potrzebujesz noclegu w Rzymie czy Neapolu? Lanza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: spanko IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 29.08.06, 09:34 ja chetnie dowiem sie o noclegu w neapolu, najlepiej jakies hostele do 25 euro. znasz moze cos w takiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: spanko 29.08.06, 13:51 Witaj trudno będzie znaleść coś bezpiecznego w tej cenie. Są tanie hotele ale są one w kiepskich dzielnicach albo turyści skarżą się iż są okradani. Ja nocowałam w hotelu Europeo niedaleko starówki. Jest to hotel jednogwiazdkowy ale tym nie trzba się sugerować jest czysty (codziennie sprzątaja), są ręczniczki, szampon itp. W pokoju jest telewizor oraz łazienka z prysznicem. Obsługa jest ok., chetnie pomagają. No i nic nie zgineło, miałam laptopa i aparat itp. W pokoju jest nawet mały sejf. Uważaj szukając innego hotelu gdyż w Neaplu zdaża się iż wstawiają inne zdjęcia niż jest w rzeczywistości (z innych 4* hoteli) jest to oczywiści złudne i następuje smutne rozczarowanie. Uważaj jeżdząc autobusami, metrem i innymi srodkami lokomocji - STRASZNIE KRADNĄ!!!! Lanza Odpowiedz Link Zgłoś
r69 Re: spanko 29.08.06, 20:53 powiedz mi jakie sa ceny w tym hotelu wynajęcia pokoju dla dwoch osob oraz czy mozna wynajac pokoj z marszu, bez wczesniejszej rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: spanko 29.08.06, 23:36 Witaj podaję link do hotelu, ja robiłam rezerwację tydzień przed wyjazdem. Dość dużo osób tam nocuje. Na stronce Venere są opinie o hotelu www.venere.com/cgi/hotel/?htid=12889&ref= Lanza Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 29.08.06, 14:46 a skąd przekonanie,ze tak kradną? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 29.08.06, 16:05 Takie ostrzeżenia udzielane są przez samych mieszkańców Neapolu, gdy widzą, że turyści próbują zachowywać się jak w normalnym, cywilizowanym miejscu. Oni chyba wiedzą najlepiej co się u nich dzieje. Mnie ostrzegał normalnie wyglądający Włoch, gdy zobaczył, że spaceruje poza centrum Neapolu z aparatem fotograficznym (dość drogim) - na ramieniu. Nigdy i nigdzie, w żadnym miejscu w Europie nie słyszałem podobnych ostrzeżeń, więc chyba coś jest na rzeczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 29.08.06, 21:00 Jestem dziwnie przekonana,ze w takiej Warszawie kradną częściej.. Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 29.08.06, 23:32 To masz mylne przekonanie!!!! U nas w kraju na dworcu przy wyświetalniu pociągu nie pojawia się napis Uwaga kieszonkowcy!! Rozmiawiałam na dworcu Neapol Garibaldi z policjantem i na moje pytanie gdzie nie chodzi aby uniknąć problemów lub nie zostać okradzionym odpowiedział WSZĘDZIE!!! Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości proponuję pojechać i sprawidzić czy są to informacje przesadzone. lanza Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 29.08.06, 23:44 Jesli masz jakieś wątpliwości proponuję zobaczyć zdjęcie www.digart.pl/zoom/425980/Bezpieczenstwo_w_Neapolu.html Lanza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:38 Świetne zdjecie ... Niestey mam takie same odczucia - byłem we Włoszech praktycznie wszędzie poza Sardynią - i nigdzie nie ma tak jak w Neapolu, nawet 80 letnia babcia sprzedając mi wino próbowała w ostatnim momencie podmienić je na gorsze ... Trzeba chyba podejść do tego jak do zjawiska naturalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 01.09.06, 11:08 Dla znacznej części rdzennych Neapolitańczyków utrzymanie się z drobnych przestępstw, to rodzinna tradycja i każde inne zajęcie, to zniewaga. Poniekąd wynika to z korsarskiej tradycji mieszkańców. Dodatkowo olbrzymie bezrobocie, układy z policją i wpływy camorry powodują, że Neapol jest jaki jest. W żadnym innym mieście w Italii - nawet Palermo, nie ma takiego zagrożenia przestępczością jak w Neapolu i najbliższych okolicach (przedmieściach). Nie oznacza to, że nie można tam pojechać i zobaczyć tego na własne oczy. W końcu nie każdego tam okradają i mordują. Trzeba tylko znacznie bardziej uważać niż w innych, bardziej cywilizowanych miejsca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojjola Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:54 dzisiaj wróciłam z Neapolu, byliśmy 3 tygodnie, mieszkanie wynajęliśmy przez internet za 6 nocy zapłaciliśmy 230 euro za 2 osoby w sierpniu, w miasteczku 15 km od Neapolu Pozzuoli, pod apartamentem autobus do Neapolu i przystanek czegoś w rodzaju metra co 20 min. mieszkanie okazało sie fantastyczne zkuchnią salonem sypialnią nowoczesne i fantastycznie wyposażone Neapol bardzo nam sie podobał nikt nas nie okradł ludzie bardzo mili Jola Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 07.09.06, 21:37 A coś więcej, gdzie ten nocleg? właśnie się wybieramy do Neapolu i szukam jakiegoś przyzwoitego noclegu. pozdrawiam. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 07.09.06, 23:51 Hotel jest na starówce w cichej spokojnej okolicy. Wieczorami można wyjść na jedzenie np. pizzę bez strachu iż będziesz napadnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojjola Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:11 nocleg znajduje się w miasteczku Pozzuoli 15 km na zachód od Neapolu, do Neapolu jest autobus 152 oraz metro bilet 1 euro lub całodniowy 3 euro my takie kupowaliśmy, bilet całodniowy jest na wszystkie środki transportu, miasteczko śliczne leży przy morzu i wulkanie, byliśmy w Neapolu i na półwyspie Sorrento wszędzie nam się podobało ale Pozzuoli i okolice wspominamy najlepiej jeżeli ktoś jest zainteresowany moge podać maila do właściciela Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akna Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:51 a moglabys podac dokladny adres, jakos juz pozniej znajdziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojjola Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:15 Pozzuoli ulica Via Fasano 132 można sprawdzić na mapie na stronie viamichelin, Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akna Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:38 dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojjola Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:44 dodam, że znalazłam ten obiekt na stronie bbplanet.it, a póżniej kontaktowałam sie bezpośrednio z właścicielem, który podał o wiele nizsą cenę Jola Odpowiedz Link Zgłoś
tarka32 Re: Wróciłam z Włoch - Neapol i Rzym. 18.06.07, 02:10 witaj znalazlam ten watek teraz- wlasnie wybieram sie w oklice Neapolu i szukam w miare taniego noclegu. Czy moglabys podeslac namiary na ten apartament w pozzuoli - nie udalo mie sie tego znalezc w bbplanet.it moj adres kasia@ikar.pl Z gory dziekuje Kasia T. Odpowiedz Link Zgłoś