Dodaj do ulubionych

Hotel Kennedy na Sycylii

IP: *.aster.pl 11.03.07, 07:49
Witam,
poszukuję wspołlokatorki (+50) najlepiej z Warszawy.We dwie zawsze taniej,
raźniej i przyjemniej.Mysle o wyjezdzie w czerwcu, BP Triada.
Obserwuj wątek
    • Gość: rosa Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.aster.pl 13.03.07, 07:24
      Hej, wczasy na 9 czerwca wykupione! Cena bardzo atrakcyjna.Kto leci w tym
      terminie na cudowna Sycylie do hotelu Kennedy?
      • mediterraneo1978 Re: Hotel Kennedy na Sycylii 13.03.07, 09:36
        Cena atrakcyjna, bo podobno hotel na odludziu, przy drodze, 4 km od najliższego
        miasteczka chyba. Sama Triada reklamuje, że zaprowadzi turystę do bezludnych
        zakątków Sycylii
        • Gość: rosa Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.aster.pl 13.03.07, 16:41
          po co kombinowac, wystarczy wejsc na www.hkennedy.it
          pozdrawiam,
          • Gość: Iwo Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:28
            Dokładnie - mamy wykupione wczasy w tym hotelu w sierpniu i mam nadzieję że
            będziemy zadowoleni.
            • Gość: Kasia Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 18:54
              Mam pytanie .Czy był ktoś w tym hotelu,jak tak to prosze o wrażenia.
      • Gość: Anita Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.chello.pl 24.05.07, 14:57
        rosa daj znać jak wrócisz , ja jadę 30 czerwca na 7+7 Sycylia z pobytem w hotelu
        Kennedy
        • Gość: rosa Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.aster.pl 24.06.07, 09:02
          Anito,wlasnie wrocilam.Hotel ladny, pokoje czyste,przestronne z balkonami,
          lodowek brak.Wybieraj pokoj od strony morza - bedzie cicho.W pokojach od ulicy
          jest bardzo glosno przez 24 h.Miasteczko bardzo ladne, znakomita komunikacja
          kolejowa i autobusowa do Taorminy, Catani, Syrakuz,Mesyny.Na mapce, ktora mozna
          dostac w recepcji, sa zaznaczone obiekty warte obejrzenia. Do pobliskiej
          S.Teresy, gdzie sa 3 supermarkety mozna dojsc pieszo kierujac sie z hotelu w
          prawo. Oba miasteczka rozciagniete wzdluz morza. Plaza z ciemnym piaskiem i
          kamieniami.Via Lungomare znakomita na spacery po kolacji. Woda czysciutka.To
          tyle w telegraficznym skrocie.
          Milego pobytu.
          • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 26.06.07, 12:37
            Podzielam wszystko to co napisała Rosa. Byłem w tym samym terminie co ona.
            Hotel naprawde godny polecenia. Jedną nockę zaliczyłem niestety w Silvanetta
            Palace w Milazzo. Totalna katastrofa. Nikomu nawet za darmo nie polecam tego
            hotelu!! Dzieki przemiłej i sympatycznej rezydentki Gosi Ptak przeniesiono nas
            własnie do hotelu Kennedy! Raz jeszcze POLECAM!
          • Gość: Iwo Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:13
            Będę z rodzinką w tym hotelu w sierpniu dwa tygodnie dlatego chciałbym zapytac
            czy są organizowane fakultety z tego hotelu ,ew.w jakie miejsca i za ile.
            • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 27.06.07, 11:53
              Witaj Iwo!
              Oczywiście ze fakultety z tego hotelu są organizowane! Z tego co pamiętam i na
              których wycieczkach byłem to ceny przedstawiają sie następująco: Palermo 60E
              (wedlug mnie to miasto takie sobie) Wyspy Liparyjskie 60E, Etna chyba 30E, jest
              też Etna połączna z Taorominą (oczywiście droższa) ale to akurat możesz sobie
              darować bo do Taorominy spod hotelu co godzine kursuje autobus: Cena w dwie
              strony 1,9E. Z tego co wiem to organizowane są jeszcze wycieczki do Syrakuzy,
              Catania, wąwów Alicante - cen oczywiscie nie znam! Poprostu Sycylia jest
              piękna! Życzę miłego wypoczynku i udanego pobytu!
              • Gość: biba Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.futuro.pl 28.06.07, 22:59
                a czy jest tam basen (z brodzikiem)?
                • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 29.06.07, 07:57
                  Basen jest ale strasznie mały i do tego zadaszony! Brodzika brak!
                  • Gość: Iwo Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:41
                    Radek jak możesz to napisz ile kosztuje np.piwo w hotelu,napoje czy jest dobre
                    HB ,czy są jakieś imprezki przy muzyce - dzięki.
                    • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 03.07.07, 14:40
                      Iwo uprzedzam Cie od razu ze Sycylia jak dla mnie była bardzo droga! Piwo w
                      hotelu jest drogie bo kosztuje 4 euro, natomiast niedaleko hotelu jest nie duzy
                      market i tam jest znacznie taniej bo za butelke 0,66l piwka Messina wybulisz
                      1,3 euro! Muszę Ci napisać że nie ma żadnego problemu z wnoszeniem piwka badź
                      napojów do hotelu! Co sie tyczy jakiś imprezek to wyglada to kulawo.
                      • Gość: Kaziymierz Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:41
                        Czy to prawda, że w pokojach przeszkadza szum samochodów? W jaki sposób można
                        zapewnić sobie pokój od strony morza (dodatkowa opłata?) ? Czy byłeś na
                        imprezie 7+7 czy też pobytowej?
                        • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 05.07.07, 07:52
                          Wiesz mnie tam szum samochodów nie przeszkadzał a pokoj mieliśmy od strony gór
                          gdzie niedaleko przebiegała autostrada, tory kolejowe i normalna droga!
                          Mogliśmy po tygodniu przejść na drugą stronę to znaczy mieć pokój od strony
                          morza. Nie chcieliśmy bo czasem zdarzało sie ze ich w cudzy słowie DJ puszczał
                          jakąś muzykę do poźnych godziń nocnych. Zapewniam Cie że nie ma dodatkowych
                          opłat za pokój od strony morza! Poprostu jak poprosisz i jak będą wolne to
                          napewno nie będzie problemu!Ja byłem na typowym dwutygodniowym byczeniu się!
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Kaziymierz Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 08:30
                            Dzięki!
                      • Gość: Tomek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:46
                        Radku czy ten Silvanetta Palace naprawdę taki tragiczny, bo w sierpniu się tam
                        wybieramy , napisz więcej szczegółów.
                        pozdrawiam
                        • Gość: bree Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 10:33
                          nieszczesna Silvanetta jest hotelem umiejscowionym w poblizu rafinerii :)
                          serio. jesli ktos wykupil tam pobyt, na pewno przeniosa go w inne miejsce.
                          • Gość: m. Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:06
                            wszelkie wczasy z triady wykupione w hotelu silvanetta palace sa zamienione na
                            inny hotel.silvannetta jest tragiczna -po jednej stronie rafineria po drugiej
                            duzy port.
    • Gość: m. Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:11
      hotelu kennedy nie polecam natomiast rodzicom z malymi dziecmi gdyz
      obiado-kolacje sa nie smaczne, brak swierzych warzyw a jedzenie czesto
      przetwazane i dzieci moga nie miec co zjesc . w hotelu nie ma animacji dla
      dzieci, basen jest niewielki i zadaszony.
      • tadeusz.w.7 Re: Hotel Kennedy na Sycylii 09.07.07, 20:40
        Nie polecam Hotelu Kennedy. Przedstawiona na zdjęciu plaża jest z przed kilku
        laty. Teraz w tym miejscu są ogromne głazy a na plażę hotelową z czarnego
        żwirku dowozi mikrobus co godzinę na odległość około 2 km. To, że piszą, że
        plaża jest po przejściu promenady to jest z ich strony oszustwo. Jedzenie
        niesmaczne, w małych ilościach, nie urozmaicone, w ciągu dwóch tygodni pobytu
        dwa razy były skrawki arbuza i kawałeczki pomidora do sałaty. Na okrągło
        makaron (pasta), zamiast zupy zielona sałata lub szklanka soku pomidorowego, na
        śniadanie mleko z proszku, jajka na twardo, z wędlin to tylko mielonka nie
        wiadomo z czego... Jednym słowem kuchnia fatalna! Przy tym obsługa nieporadna i
        często niegrzeczna. Rezydentka nic nie jest w stanie załatwić. Z tego powodu
        wiele osób złożyło reklamacje do Biur Turystycznych organizujących pobyt w tym
        hotelu.
        • Gość: Kaziymierz Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 07:34
          Niestety to prawda! Koleżanka, która obecnie przebywa w Hotelu Kennedy,
          potwierdza te informacje. Jedzenie jest w małych ilościach i fatalne.
          • Gość: zaniepokojony Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.07, 09:25
            To znaczy, że tej plaży przed hotelem nie ma? Czy mógłby ktoś sprecyzować
            wypowiedź? Gdyby rzeczywiście tak było to biuro wyraźnie mija się z prawdą.
            Ponadto ciekawe jest dlaczego opinie tak bardzo się różnią (całkiem pozytywne i
            zupełnie negatywne).
            • Gość: Iwo Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:26
              Dokładnie - odnoszę wrażenie iż przy pojawieniu się coraz większej ilości opiń
              będziemy mieli w głowie mętlik. Ja wybrałem ten hotel po sprawdzeniu oficjalnej
              strony hotelu www.hkennedy.it/,dlatego mam nadzieję że zawiedzeni nie
              powinniśmy być.Przy okazji chciałbym dopytać tych co byli czy gniazdka w hotelu
              są takie jak w u nas .
              • Gość: Iwo Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:29
                www.hkennedy.it/ to oficjalna strona hotelu.
            • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 12.07.07, 11:43
              To fakt że plaży przed samym hotelem nie ma bo leżą tam jakieś głazy. Natomiast
              plaża znajduje sie jakieś 150 - 200 m od hotelu! Uważam że to wcale nie daleko.
              Jeśli chodzi o różne wypowiedzi to wiesz jak to jest - nikomu nigdy się nie
              dogodzi! Pozdrawiam
              • Gość: zaniepokojony Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.07, 12:21
                Ale czy to jest ta plaża z serwisem plażowym (mającym być w cenie)?
                • Gość: Radek Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: 82.177.46.* 12.07.07, 12:47
                  Na plaży znajdują się leżaki i parasole! Wszystko w w cenie.
                  • Gość: zaniepokojony Re: Hotel Kennedy na Sycylii IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.07, 13:07
                    Dzięki za info. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka