Dodaj do ulubionych

Mam pytanko...

IP: *.crowley.pl 22.03.07, 20:08
Wybieram sie na pare dni do Włoch i słyszałam od znajomych, że tam podobno są
inne kontakty (gniazdka) niż w Polsce ?
Czy to prawda ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Justynka Re: Mam pytanko...odpowiedz IP: 151.81.10.* 22.03.07, 22:23
      Owszem sa inne ale jak dobrze wcisniesz to bedzie pasowalo ale tez nie
      wszystkie ale już za 0,50centów kupisz koncówki i bedzie wszystko
      wporzadku.Pozdrawiam
      • vojager29 Re: Mam pytanko...odpowiedz 23.03.07, 08:25
        Gość portalu: Justynka napisał(a):

> Owszem sa inne ale jak dobrze wcisniesz to bedzie pasowalo

jakie to typowo polskie

TAK, to prawda i radze kupic adapter
        • erka44 Re: Mam pytanko...odpowiedz 23.03.07, 12:25
          ja kupiłam zestaw adaptorów na chyba cały świat w Obi, można też je dostać w
          praktikerze lub w media markt, a trzeba mieć , bo są problemy, ładowarka chyba
          nie wymaga adaptora
          • Gość: kra Re: Mam pytanie...odpowiedz IP: *.eranet.pl 23.03.07, 17:48
            Włoskie kontakty są przystosowane do wtyczek wyposażonych w trzy równoległe
            cienkie bolce (nie każdy przełącznik -adapter ma tę opcje). Gniazdka są już
            obecnie tak podpiłowane, że wchodzi w nie wtyczka ładowarki, ale z suszarką,
            żelazkiem turystycznym etc. są kłopoty. Najlepiej kupić na miejscu przełącznik z
            3-na dwa, a do urządzeń z Polski o grubych okrągłych wtyczkach, które nie
            zmieszczą się we włoskim adapterze jeszcze jedną wtyczkę 2-2 o różnym rozstawie
            bolców. Obie przejściówki można bez trudu nabyć w sklepach elektrycznych w
            Italii. Nie trzeba znać włoskiego, sprzedawcy ten problem znają i można się z
            nimi porozumieć po angielsku lub na migi.
            Pozdrawiam
    • Gość: e Re: Mam pytanko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:28
      A nie jedziesz Ty nasza Sympatyczna (jak atrament?) czasami z Eurocampem, albo
      innym Vacansoleilem? Wtedy będziesz mieszkać nie we Włoszech, a w autonomii
      Zjednoczonego Królestwa lub Holandii. A wtedy pieczołowicie pisane porady
      Forumowiczów są o kant...
      • Gość: Sympatyczna Re: Mam pytanko... IP: *.crowley.pl 23.03.07, 19:58
        Nie, nie wybieram sie z Eurocampem...
        Dziękuje Wam za informacje, trzeba bedzie sie zaopaterzec w takowy adapter :)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka