johana2 22.04.07, 18:37 Jedziemy z 6 latkiem pod namiot we wrzesniu z vacansio... Proszę o porady: co wziąć na co się naszykować. Ile pieniędzy? Ale najważniejsze: jak odbyć podróż samochodem????? Nie mam zupełnie pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pils_75 Re: Lido di Pomposa IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 20:04 Byliśmy tam w 2000 roku, dość dawno ale zapamiętałem, że za baseny płacilo się kałcję za kartę wstępu. Reszta ok. wszystko na miejscu średnia wielkość kempingu. Pamiętam, że mieliśmy problem żeby trafić na kemp - mijaliśmy go chyba ze trzy razy. Kasa zależy od Was, my wymieniamy 600€ i kartę w kieszeń specjalnie się nie oszczędzamy (atrakcje dnia i wieczora-czasami) oczywiście osobna kasa to podróż którą można obliczyć, a droga zależy skąd pojedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.stat.gov.pl 15.06.07, 11:30 Czy byłeś z Vacansoleilem lub Eurocampem czy innym biurem?? Czy kaucję zwrócili za kartę basenową? czy basen był płatny???!!! czy może i plaża sa czyste??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pils Re: Lido di Pomposa IP: *.kp.pl 15.06.07, 23:48 Byłem z Eurocampem. Basen nie był płatny, każdy otrzymywał od pilota Eurocampu kartę która służyła do otwarcia bramki i za nią płaciło się kaucje, oczywiście jeżeli karty nie zgubisz kaucje zwracają. Z kartą był taki myk że można było wejść na basen tylko raz przed sjestą i raz po niej, chodziło o to żeby nie podawać sobie karty przez płot, głupie ale to było kilka lat temu może się opamiętali. Plaża fajna i czysta, woda też. Jakieś 100-200m od brzegu są takie skałki poprostu jakby wysepki fajny widoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:20 Ciekawe dlaczego w tym roku Eurocamp nie ma tego campingu w ofercie ???? Może własnie przez jakieś głupie ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Lido di Pomposa 19.06.07, 16:45 Będziemy jechać z Łodzi z Vacansoleil. Mam nadzieję ze nie zmarzniemy w nocy (I połowa września). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:19 Ja wyjeżdżam z Warszawy 23 czerwca tez z Vacansoleilem. Mam zaplanowany nocleg pod Wiedniem. Mam nadzieję, ze z tym basenem już się opamietali i że wstęp bedzie normalny a nie limitowany, tym bardziej, że w biurze odpowiadają, że na basen jest wstęp bez ograniczeń nawet w czasie sjesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:23 Podaję ci link do opinii różnych o vacansoleilu i eurocampie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=51463647 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:44 Własnie wróciłam było super - ale było sporo komarów koniecznie coś przeciw komarom weźcie ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Lido di Pomposa 10.07.07, 08:28 BT opisz jak było. Mieszkałaś pod namiotem czy w bungalowie? Jakie warunki tak ogólnie? Czy na plaży lezy się na ręcznikach czy na leżakach? Jak łazienki? Strasznie jestem ciekawa jak tam jest. Jak wygląda sprawa z wyzywieniem? Czy mogłabyś pochwalić się swoimi zdjęciami? :) johana5@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.stat.gov.pl 24.07.07, 14:19 Witaj. Było super, basenik super i pogoda też, naprawdę po powrocie do domu już tęsknię, że musiałam wrócić. Na plaży leży się na własnych ręcznikach, można wypożyczyć leżak z parasolem, ale nie wiem za ile - nie korzystaliśmy. Piasek gorący, woda też ciepla, ale nie przejrzysta - niestety, łazi sporo krabów. Na plaży byliśmy ze dwa razy, czas spędzalismy na basenie :) Ja z rodziną byłam w namiocie z Vacansoleila, łazienki są w porzadku, ale obsługa sprząta tylko dwa razy dziennie - mogliby częściej. Na campingu jest sklepik, w którym codziennie kupowałam świeże pieczywo (po resztę jeździliśmy do sklepu SPAR - bo taniej), jest też restauracja, ale z niej tez skorzystaliśmy tylko jeden raz. Żywienie prowadzieliśmy we własnym zakresie, ale gorąco polecam pizze kupioną na porcji w pobliskiej miejscowości. Opisuję jak dość plażą: wychodzisz z campingu i na plaży skręcasz w prawo, idziesz cały czas betonowych chodnikiem, jak już dojdziesz do Hotelu musisz zejść na piasek, ale za kawałek schodzisz po schodkach i przed tobą ukazuje się malutkie rondo. Idziesz tą uliczką prosto mijasz skrzyżowanie, następnie drugie i juz masz po lewej stronie pizzerię :) Dalej idąc i skręcając w lewo na następnym skrzyżowaniu (czyli trzecim od plaży) mozna dojść do lodziarni - pyszne lody :) i obok sklepik SPAR. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu, Bogusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.stat.gov.pl 24.07.07, 14:21 Acha i jeszcze o tej karcie basenowe: działa po kilku może kilkunastu minutach, ja generalnie musiałam wyjść z basenu i wrócić za około 30 minut od pierwszego wejścia i nie było problemu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Lido di Pomposa IP: *.stat.gov.pl 24.07.07, 14:29 Co do wcześniejszych pytań, to my jechaliśmy z Warszawy, po drodze nocowaliśmy w okolicach Wiednia w OEKOTELu. Można zarezerwować nocleg przez stronę www tam jest formularz. Jest to pokój ze śniadaniem (w postaci szwedzkiego stołu) Jesli chodzi o namiary na formularz to jest wspolny: www.oekotel.com/index_pol.php (strona glowna) www.oekotel.com/formular.php?lang=pol (formularz) I jeszcze moze warto dodać, ze od godz. 23 do godz. 7 nie można poruszać się samochodami po campingu, zostawia się auto na terenie , ale przy wjeździe. Teren jest całodobowo strzeżony, nawet w nocy poruszali się po nim ochroniarze, co nawet jest dość miłe, człowiek bezpieczniej sie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Lido di Pomposa 13.07.07, 07:17 Czy nikt już nie wypoczywał w tej miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Lido di Pomposa 27.07.07, 12:25 Dzięki za konkretne informacje. Już się nie mogę doczekać wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Lido di Pomposa 27.07.07, 12:27 Jeszcze jedno - co radzisz wziąć jesli chodzi o wyposażenie namiotu? Wiem ze trzeba mieć śpiwory i coś przeciw komarom. Czy czegoś jeszcze Wam brakowało? johana Odpowiedz Link Zgłoś