malowska 09.02.08, 11:35 Czy mógłby mi ktoś doradzic jak najwygodniej dojechac do Bibione? Dodam, że będziemy jechac z Łodzi - transport własny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 20:38 Cieszyn - Żylina - Bratysława - Graz - Klagenfurt - Udine - Bibione. Od Cieszyna 10 - 11 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.domainunused.net 09.02.08, 21:41 Pojedziesz przez Katowice i dlatego można również jechać przez Słowację. Od Katowic na Żory,Skoczów, Wisłę, Istebnę, Laliki, przjście graniczne w Zwardoniu/Skalite, Żylina, do Bratysławy autostradą(opłata tańsza niż przez Czechy), dalej na Wienner Neustadt dzięki czemu ominiesz Wiedeń. Dalej już tak samo jak w powyższym poście. Przed samą granicą z Włochami na terenie Austrii, warto zatankować paliwo;jest tańsze niż we Włoszech. Trzeba uważać, żeby nie przegapić tej stacji. Jest drogowskaz z napisem (po niemiecku)Letzte Tankstelle....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 16:55 Z racji budowy tunelu w Lalikach odradzałbym jazdę w tym roku przez Zwardoń. Po co od razu na wyjeździe upaprać sobie auto błotem? W związku z tym z Łodzi kierowałbym się na Cieszyn a potem na Mosty u Jablunkova-granica CZ/SK-Żylina-autostradą prawie bez przerwy do Bratysławy-Jarovce/Kitsee granica SK/A-autostrady A6 i A4 w kierunku Wiednia-na wysokości rafinerii w Schwechat przed Wiedniem zjazd na obwodnicę S1 a potem autostradą A2 na Graz, Villach. Oczywiście z Bratysławy można pojechać zwykłymi drogami na Eisenstadt a potem ekspresówką na W.-Neustadt, czasowo może być podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.domainunused.net 10.02.08, 22:24 Tunel w Lalikach budowany jest od strony Węgierskiej Górki, a ja proponuję trasę od Koniakowa. Z resztą zgadzam sie w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 19:46 Jak na razie więcej "tunelu" zrobione jest od strony Zwardonia w związku z czym droga w Lalikach jest permanentnie ubłocona (mimo, że inwestor stara się utrzymać ją w jakim takim porządku. Może lepiej byłoby pojechać z Istebnej na Jasnovice do CZ? Znasz tę drogę? Mimo wszystko jednak dla jadących z centrum Polski polecałbym S1 do Cieszyna. Tym bardziej, że także Czesi skończyli już swoją obwodnicę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMATOR Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.streamnet.pl 03.07.08, 13:40 A jak wyglada sprawa oplaty drogowej pomiedzy Cieszynem a Mosty u Jablunkowa - ZYLINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:13 Czeskiej winiety nie potrzebujesz, na Słowacji jest kawałek ekspresówki (ale jeśli jedziesz dalej, to na Słowację i tak byś potrzebował winietę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 21:20 Hej Dodam tylko, że z włoskiej autostrady zjeżdża się w Latisanie. Ogromne napisy na jezdni - nie można przegapić. Koszt włoskiej autostradu ok. 9 euro. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
malowska Re: Jak dojechac do Bibione? 16.02.08, 14:00 Dziękuję za wszystekie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysw Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 20:55 Witam. Kiedy się Państwo wybierają do Bibione ?? ja wyjeżdzam 27 czerwca autkiem. Pozdr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.magma-net.pl 09.04.08, 13:42 Witam ja również wyjeżdżam autkiem tyle że 18 lipca:) Trasa taka jak zwykle: Olomouc - Brno - Mikulov - Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Villach tyle że przed Villach zjeżdżam z autostrady i żeby ominąc opłate za włoską autostradę( za tak w sumie niewileki jej odcinek)i jade drogą SS13 przez Tarvisio i Udine aż do samego Bibione. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: Jak dojechac do Bibione? 09.04.08, 15:27 żeby ominąc opłate za włoską autostradę( za tak w sumie niewileki jej odcinek)i jade drogą SS13 przez Tarvisio i Udine aż do samego Bibione. --------------------- aha i zaoszczędzisz 9 euro na dwie kawy będzie jak znalazł... al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:51 Ale ile czasu Cię to kosztuje ? Biorąc pod uwagę, że jedziesz już przynajmniej 12 godzin (albo więcej jeśli jedziesz z centralnej lub północnej Polski), to jesteś na pewno dość zmęczony. Czy uważasz, że na pewno warto ? Autostrada to nie tylko czas, to też bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.magma-net.pl 09.04.08, 16:19 9 euro dużo/niedużo. W obie strony to już 18:).Poza tym droga SS13 biegnie równolegle do autostrady i jest to odpowiednik polskiej drogi ekspresowej:). Także komfort jazdy oczywiście napewno nie taki jak na autostradzie ale jest nad wyraz dobry. A co do zaoszczędzonego czasu(jadąc autostradą ten własnie odcinek) to zyskujemy około 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 17:28 my tez wybieramy sie pod koniec czerwca do Bibione -prosze powiedzcie czy macie juz zarezerwowane jakies noclegi? czy jedziecie w cimno . My bylismy 3 lata temu w Bibione i rezerwowalismy ale mysle ze mozna znalesc w czerwcu wolne miejsca. Prosze powiedzcie jaki teraz jest cennik za apartamencik- dziekuje.Moze uda sie z kims umowic i podrozowac na 2 auta - pozdarwaim i prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysw Re: Jak dojechac do Bibione? IP: 195.68.192.* 09.04.08, 17:38 Witam. Ja jade 27 czerwca - bedzie miło z kims się wybrac :-) Mam rezerwacje od 28 czerwca do 4 lipca. Zarezerwowalem sobie hotel 3 * z pełnym wyzywieniem. Jezeli bedzie Pani zaintersowana - prosze pisac: kwandach@poczta.onet.pl Pzodr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:09 dobrze bedziemy w kontakcie chyba ze wybierzemy sie wczesniej- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.magma-net.pl 09.04.08, 17:39 Witam Aniu. Ja jadę ale dopiero w lipcu także raczej troszkę później niz Ty. Z tego co się orientuję to w czerwcu niema jeszcze takiego naporu turystów i spokojnie mozna zarezerwować coś na miejscu. Ja osobiście wolałem uniknąc rozczarowania na miejscu i rezerwowałem przez internet na stronach jednej z Agencji w Bibione. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:13 Tomek czy to moze BOREAL? mas zjkis kontakt ?nie weisz jakie sa teraz ceny? pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:07 Witam. Nie jest to Agenzia Boreal. Ja rezerwowałem przez Agenzia Eurotur. Kontakt głównie poprzez maile'a, najlepiej w języku angielskim (no chyba że znasz włoski), płatnośc zaliczki(30%) karta kredytową i możesz cieszyć się zarazerwowanym na Twoje nazwisko apartamentem:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 11:49 Dodam jeszcze tylko, że jadąc drogą SS13 możemy spokojnie zatrzymac się gdzies na poboczu i zejśc sobie nawet zamoczyc się w tych takich malutkich błekitnych rzeczkach płynących wzdłuż autostrady tuż pod nią.Myślę, że kto jechał do Włoch chociaz raz tą trasa ten wie o jakich rzeczkach mowa.W dodatku(nie pędząc z "autostradową prędkością")mamy możliwośc bardziej spokojnego podziwiania naprawdę pięknych widoków, a także możemy po drodze zobaczyć jak wydlądają zwyczajne włoskie miasta(nie w stylu kurortów jak Bibione) np. Udine czy Latisana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.chello.pl 05.05.08, 00:49 koszt apartamentu 6 osobowego to ok.880 zł od osoby(14 dni) oczywiście przez polskie biuro wyjazd 27 czerwiec z Tychów jedziemy na 4 samochody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 00:12 Szkoda że nie jedziecie chwilke później ( ja jadę 19 lipca również na 14dni) miło by było zobaczyc tam jakąs polską rejestrację:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Katowice Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 12:11 Ja juz 21 czerwca sie wybieram,a polskiemi rejestracjami mysle ze nie bedzie problemu w czasie wakacji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Jak dojechac do Bibione? IP: 195.68.192.* 06.05.08, 07:23 Witam serdecznie. Jak Państwo jadą - którędy - Czechy - Austria - czy inaczej ? Pytam bo tez wyjeżdzam 27 czerwca - planuję jechac nocą aby rano dotrzeć na miejsce :-) Jeżeli także Pańśtwo jadą na noc - mogę się dołączyć do wycieczki ?? ;-) Pozdr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:41 Zachęciłeś mnie. Kiedyś też sobie wypróbuje SS13, tym bardziej że z autostrady ta droga wygląda b.ciekavie Bramka po włoskiej stronie wcale nie jest za granicą więc możesz spokojnie zjechać po włoskiej stronie, właśnie na Tarvisio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysw Re: Jak dojechac do Bibione? IP: 195.68.192.* 15.04.08, 12:06 Witam. Ja mam wyznaczone dwie trasy i tylko zastanawiam się którą wybrać: Pierwsza krótsza - Wrocław - Czechy - Austria Druga dłuższa ale szybsza - Niemcy - Austria - praktycznie cały czas po autostradach. Pozdr. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 00:04 Witam. Trasy przez Niemcy niestety nieznam ale ta przez Czechy i Austrie raczej nie jest najgorsza. Fakt że do Olomouca trudno o lepsza drogę( i od granicy austriackiej do Wiednia też) ale później praktycznie cały czas równiez autostrady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 13:22 Cieszyn - Żylina - Bratysława - Graz - Klagenfurt - Udine - Bibione. To jest najlepsza droga i najszybsza. Jeżdże tą drogą od kilku lat do bibione więc miem co mówię/piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 20:28 Wybieram sie trasą przez Bratyslawe , Graz , Klagenfurt. Zamierzam korzystać z autostrad. Doradzcie które autostrady sa płatne i gdzie sie pobiera opłaty ( we Włoszech to doczytalem ze są bramki). Może jakiś link gdzie bym się wszystkiego dowiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 15:00 Witam, w Austri musisz mieć winietkę, ceny na stronach pzmot. We włoszech przejazd autostradą, z granicy do Bibione kosztował w zeszłym roku za sam osobowy 7.2 eur w jedną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Jak dojechac do Bibione? 21.04.08, 15:53 radzę tutaj popatrzeć: www.transport-europa.pl/pl/content-20.html no i pytac na forum :-) Nie kupuj winietek w PZM-OCIE - bardzo przepłacisz, kupisz je bez problemu i bez marży z kosmosu na każdej stacji bezynowej w Austrii albo Czechach. Pamietaj aby je nakleic na szybę bo policja patroluje autostradę (dwa razy mnie sprawdzali). we Włoszech rzeczywiście są bramki, podjeżdzasz tam gdzie jest zielona strzałka nad bramką, a na asfalcie namalowana jest sylswetka auta osobowego. Nad bramkami sa tez oznaczenia gdzie mozesz zapłacic gotówką a gdzie kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Jak dojechac do Bibione? 21.04.08, 15:58 a, dodam jeszcze że na winietce dopisz numer rejestracyjny samochodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlade Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.man.poznan.pl 06.05.08, 16:02 A ja dodam, że zdarzyło mi sie w zeszłym roku wjechać do Austrii ( od strony Bratysławy) i za cholere nie było czynnej stacji benzynowej z winietkami ( fakt była 4 rano...) co kosztowało mnie nadrabianie ładnych kilkunastu kilometrów, ok 1 h w plecy i troche nerwów...pech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:27 A budka z winietkami na granicy była zamknięta ? Myślałem zawsze, że jest czynna non-stop (podobnie jak od strony Włoch). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:37 W takiej sytuacji, tzn. godziny nocne kiedy poza autostradami w Austrii trudno znaleźć otwartą stację, w rakouskou winietkę zaopatrujemy się jeszcze na Słowacji. Może to być na przykład stacja SHELL przed Ba-wą albo 2 stacje OMV w mieście. Zaraz za mostem na Dunaju trzeba zjechać w prawo i jechać kawalek wzdłuż głównej drogi. Słowacy nie ździerają tak jak nasz PZMot ale też mają rózne ceny - na OMV ciut:) taniej niż na SHELLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlade Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.man.poznan.pl 07.05.08, 13:07 no tak teraz to też już wiem, wiem że koszmarnie przepłacam w PZM ale i tak jadąc w najbliższym czasie w nocy do Włoch kupie wcześniej, nakleje i po sprawie, przepłacę 10 zł ale zaoszczędze czas Odpowiedz Link Zgłoś
bety007 Re: Jak dojechac do Bibione? 25.05.08, 10:56 a zastanawialiście sie jak z powrotem? my będziemy wracać akurat jak bedzie zaczynało sie EURO08 w Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 15:57 A gdzie na tej trasie w Austri i Włoszech można zatankować gaz LPG ?? Ma ktoś jakieś doświadczenie ?? Słyszełem ze w Austri jest tylko 1 stacja czy to prawda ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Jak dojechac do Bibione? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 15:35 gdzie po drodze idzie gaz zatankowac Odpowiedz Link Zgłoś