Dodaj do ulubionych

mapa drogowa - Toskania

19.08.08, 10:51
Polećcie proszę dobrą, dokładną mapę drogową Włoch albo samej
Toskanii - w wersji tradycyjnej. Planujemy często korzystać z
lokalnych i pobocznych dróg, zwłaszcza w południowej Toskanii. Czy
lepiej kupić mapę w Polsce czy już na miejscu?
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: mapa drogowa - Toskania 19.08.08, 12:00
      Od wielu lat korzystam z tego rodzaju atlasu:
      motoryzacyjna.pl/p22907-atlas-samochodowy-wlochy
      Z doświadczenia mogę go polecić. Testowałem również kilka innych wydawnictw, ale
      ten jest najdokładniejszy i "najbardziej" przyjazny dla kierowcy.
      • radioaktywny Re: mapa drogowa - Toskania 19.08.08, 12:04
        W cudzysłowie miał byc wyraz "przyjazny", a nie "najbardziej".
        Przyjazny dlatego, że prócz dokładnej siatki dróg, odcieniami kolorów znakowane
        są też wzniesienia, lasy, itp. Pozwala to na przewidywanie co jest po drodze,
        jaki charakter mają serpentyny, czego mozna sie spodziewać po trasie, która
        sobie wyznaczamy.
        • Gość: malgo Re: mapa drogowa - Toskania IP: *.7-87-r.retail.telecomitalia.it 19.08.08, 12:26
          anek na pewno na Toskanię najlepiej kupić samą Toskanię, mam i mapę Włoch (tę samą, co poleca radioaktywny) i Toskanii i gdy wybieram się, tak jak Ty, kluczyć po mało znanych dróżkach, cała mapa Włoch nie wystarcza. Nie wiem, co jest obecnie dostępne w Polsce, ale tutaj na każdej stacji benzynowej masz wybór takich map. Wspomnę od razu o GPS, że czasami nie miałam zaktualizowanej mapy i tylko ta papierowa pomagała odnaleźć trasę. A przy stanie ciągłych modernizacji może to się przytrafić. Kupuj więc najdokładniejszą i najnowszą :)
          • Gość: al9 Re: mapa drogowa - Toskania IP: *.teleton.pl 19.08.08, 13:19
            wyjechałem do Włoch z nawigacją i atlasem Shella
            a na miejscu kupiłem Toskanię Marco Polo, a po dwóch dniach
            dokupiłem bardzo dokładny atlas całych Włoch..
            Malgo ma racje - na każdej dużej stacji wybór zatrzęsienie...
            al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka