bdra1 12.01.09, 11:26 Witam czy ktoś zna ten camping? przeczytałam kilka waszych opinii, ale może ktoś był w zeszłym roku i zechce cos napisac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość aga Re: mare pineta lido estensi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:52 Byłam na tym kempingu wielokrotnie. Ostatnio dwa lata temu. Niezłe baseny, rano niezbyt zatłoczone. Łóżka na basenach czasami płatne (ok. 2euro), czasami nie - zależy od ekipy, która w danym roku obsługuje te baseny; krzesła bezpłatne zawsze. Kemping w lesie, są miejsca bardzo mocno zacienione i troszkę mniej. Przed 10-15 lipca i po 20 sierpnia sporo miejsc może byc wolnych i mozna zgłosić życzenia - czy bliżej plaży nam miejsca odpowiadają (tuż przy plaży bardziej wieje, ale jest mniej cienia), w centrum, czy przy basenach. Polskie grupy biwakują w rejonie basenu, Włosi w centrum, Niemcy i skandynawowie raczej między marketem a plażą. Plaża bardzo szeroka, wobec czgo dojście do brzegu dość męczące. Bardzo dobry market - duży asortyment i niezłe ceny. NO i najlepsza ze wszystkiego restauracja - ze świetną obsługą, świetną kuchnią i też nieco tańsza niż w miasteczku. Odpowiem na szczegółowe pytania. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: mare pineta lido estensi 14.01.09, 21:11 witam bardzo dziękuję. Jedziemy z 3 dzieci, więc mam pytanie czy w nocy jest hałas, czy słychać np. dyskoteki z miasta ( bo czytałam ze kamping jest w rodku miasta) czy kemping jest raczej rodzinny czy dla nastolatków ( znalazłam obozy dla mlodziezy organizowane na ten camping)chcemy jechac na koncem czerwca. Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość aga Re: mare pineta lido estensi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:30 Kemping nie leży w środku miasta, ale na końcu(mniej ruchliwym) głównego deptaka. Tak więc ew. hałasy z miasteczka w ogóle nie wchodzą w grę. Na samym kempingu obowiązuje cisza nocna od godz. 11- ej i wykluczony jest wtedy wszelki ruch samochodów (trzeba tak zaplanować przyjazd, żeby nie trafić na godziny nocne, bo absolutnie niemożliwy jest wtedy wjazd samochodu na teren kempingu). Jedynie czasami słychać muzykę z jakiejś kawiarenki na plaży. Ale to raczej rzadko. Kemping jest duży, zadbany i strzeżony. Z całą pewnością raczej rodzinny. Można spotkać grupy młodzieży z Polski, biwakujące zwykle na obszarze za basenem. My mieszkaliśmy najczęściej w centralnej części lub przy alejce z marinami(piękne bungalowy)i tam naprawdę zawsze było cicho i spokojnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: mare pineta lido estensi 14.01.09, 22:55 Bardzo bardzo dziękuje za cenne dla mnie informacje. mam jeszcze pytanie o komary? Czy rzeczywiście są? tak uciążliwe... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość aga Re: mare pineta lido estensi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:01 Przepraszam za zwłokę! Komary tam są rzeczywiście kłopotliwe. Przecietnie raz dziennie trzeba było się spryskać. Szczególnie należy uważać przy rozbijaniu się, tuż po przyjeździe, bo bez ochrony można nieźle dostać i ślady ukąszeń nosić dość długo. Czasami komarów jest mniej, bo okresowo cały kemping jest opryskiwany (jeździ ciągnik i rozpyla jakiś środek); mniej wrażliwi mówią, że komary mniej wtedy dokuczają. Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: mare pineta lido estensi 23.01.09, 12:09 bardzo dziękuję za informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś