Dodaj do ulubionych

Kamping nad morzem okolice wenecja

IP: *.acn.waw.pl 31.05.09, 11:57
HEJ,
szukam kampingu w okolicach Wenecji
znalazłam np. LIdo di jesolo(?)

Ogólnie szukam czegos małego, gdzie mozna rozbić namiot, zaparkowac obok samochód.
Widziała że chyba popularne sa we Włoszech kanpingi Duże z basenami itp. -mnie
to nie interesuje, szukam czegoś w stylu kampingów w CHorwacji(niedaleko
plazy, w cieniu drzew, bez wydziwionych atrakcji.

MAcie jakies rady, doświadczenia, będe wdzieczna za info.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zyzio Re: Kamping nad morzem okolice wenecja IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.09, 21:07
      W okolicy wenecji chyba będzie ciężko o mały kamping. Może pomocny okaże się
      taki www.eurocampings.pl/pl/europie/wlochy/wenecja-euganejska/11/
      A co do basenów to posiada je wiele campingów ze względu na to , że woda w
      zamulonej zatoce weneckiej nie każdemu odpowiada.
      • Gość: hel Re: Kamping nad morzem okolice wenecja IP: *.rev.snt.net.pl 01.06.09, 18:57
        w okolicy Wenecji tzn. 30-50 km od miasta.
        Czy raczej są tam same molochy(jak na razie głownie takie w necie
        znajduję...)
        A co z tą wodą? - brudna, czy co z nią nie tak?

dzieki!
        • Gość: Andrzej Re: Kamping nad morzem okolice wenecja IP: *.chello.pl 01.06.09, 20:36
          www.parcocapraro.it/ Na tym campingu byłem 4 lata temu i byl on najtańszy w całum Jesolo.Teraz widzę ,że od osoby płaci się 6 euro .Ja placiłem w lipcu 5 czyli można powiedzieć ,sumując 2+1+auto+prąd podrozalo o 20%.wierz mi to jest najtańszy dobry camiing bo jest po drugiej stronie drogi i do plazy trza iść 10 min.Jest fajny podświetlany basen, ale kabiny prysznicowe są na żetony ,po pół euro za 3 min.Dogodny dojazd ok 10 km na cypel do Punta Sabatini skąd co pół godz jest prom /łajba/ na sam plac Św. Marka wtety za 5 teraz chyba po 7 euro. Auto zostawiasz na parkingu za 5, ale możesz postawic dalej za darmo. Na campingu jest sklep i knajpa ,ale droga.Blisko jest duży supermarket gdzie to samo piwo jest o połowę tańsze oraz kuraki z solarium po 6 e nadziewane jałowcem/pycha/.Do centrum Jesollo trochę daleko bo ok 45min pieszo,ale za to nie ma warkotu aut ,bzyków i śmieciary budzącej wszystkich o 6.
        • Gość: zyzio Re: Kamping nad morzem okolice wenecja IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.09, 21:34
          Generalnie w zatoce weneckiej dominują "molochy". Co do wody to jest czysta -
          niestety piasek a raczej ubity mułek piaskowy stwarza wrażenie że morze jest tam
          takie sobie no i właśnie dlatego na campingach są baseny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka