Dodaj do ulubionych

Czy pamiętacie, czego słuchaliście...

17.06.04, 12:43
...ucząc się do matury? :) Często się czyta takie wspomnienia.

Mi się przypomniało, że to był taki czas tuż po odkryciu zespołu Stone Roses. Na pewno katowałem też płyty "Technique" i "Get Ready" New Order.
Obserwuj wątek
    • pizmak31 Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 12:46
      O rany, ja chyba Kobranocki ?Sztuka jest skarpetka kulawego?, a po maturze to juz doskonale
      pamietam: Pixies Dolitle, bo wyjechala z kolezankami do domku w Gibach i tam je katowalam
      Frankiem B. i spolka. Wypalilam wtedy dwa pierwsze i ostatnie w moim zyciu papierosy.
      Uprzejmie prosze Cze o niekomentowanie tego faktu z mojej przeszlosci.
      • cze67 Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 12:48
        pizmak31 napisa3a:
        > O rany, ja chyba Kobranocki ?Sztuka jest skarpetka kulawego?, a po maturze to
        juz doskonale pamietam: Pixies Dolitle, bo wyjechala z kolezankami do domku w
        Gibach i tam je katowalam Frankiem B. i spolka. Wypalilam wtedy dwa pierwsze i
        ostatnie w moim zyciu papierosy.
        > Uprzejmie prosze Cze o niekomentowanie tego faktu z mojej przeszlosci.

---
        Niech moje pelne wzburzenia milczenie posluzy za komentarz.
        • pizmak31 Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 12:51
          O rany, wiedzialam, no dobra, mozesz sie wyzyc...
    • cze67 Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 12:46
      To bylo tak dawno, moje dziecko, ze juz nie pamietam. Ale, ale, chyba Miecio
      Fogg wowczas zaczynal kariere, to moze cos z jego repertuaru?
      • gregkor Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 12:49
        Ja dobrze nie pamiętam, ale znając moje ówczesne upodobania to męczyłem Jethro
        Tull, Pink Floyd, Uriah Heep itp.

pozdr
        • jack9 Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 13:02
          Pamietam doskonale bo był to okres po wydaniu przez Cure "Disintegration" która
          rzuciła mnie na kolana
          słuchałem więc - w pozycji na kolanach - tej płyty mieszając to z Joy Division
          i Bauhausem..
          • smillaaraq Re: Czy pamiętacie, czego s3uchaliście... 17.06.04, 23:56
            o rany, ja tak samo ;-)

+ the Bad Seeds dzieła zebrane aż do Kicking Against the Pricks i chyba
            debiutancka Throwing Muses (ale tu już nie mam pewności). i chyba w trakcie
            albo chwilę potem nastąpiło fixum dyrdum na punkcie the Crime & City Solution.
    • zoppoter Nie bardzo... 17.06.04, 13:01
      ilhan napisał:

> ...ucząc się do matury? :)

No, ja nie bardzo się uczyłem...
      • mmakowski Re: Nie bardzo... 17.06.04, 13:16
        zoppoter napisał:

> No, ja nie bardzo się uczyłem...

Ja również. Moja nauka do matury polegała na jednym dniu spędzonym nad
        "Leksykonem lektur szkolnych" w szkolnej czytelni, gdzie słuchać nie było czego.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Nie bardzo... 17.06.04, 13:38
          Grace
          • t.o.m.e.k The Who 17.06.04, 14:39
            "Who's Next" - to znaczy nie wiem, czy dokładnie się przy tym uczyłem, ale
            wiem, że wtedy sobie to nagrałem z radia i do dzisiaj wspominam sobie maturę
            przy dźwiękach tej płyty (pan Brzozowicz puszczał w Trójce - z tym, że pierwszą
            część nagrałem na I połowie taśmy strony A, a drugą na II połowie strony B, bo
            w międzyczasie wyjąłem kasetę i nie sprawdziłem potem stron).
            Z epoką matury kojarzą mi się również albumy Rush "A Show Of Hands" i
            Queen "Miracle", których w tym okresie dosyć mocno słuchałem...
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Czy pamiętacie, czego słuchaliście... 17.06.04, 22:44
      chyba.. "linoskoczek" turnaua... ale to tak przed samym polskim, doslownie pol
      godziny przed. w trakcie nauki raczej nie sluchalam muzyki, bo osdbywalo sie to
      w biblio, wiec nie zabardzo mialam mozliwosc:)

ps. a przed egzaminem z anatomii w zeszlym roku.. "piu bella cosa" :P
      nie moglam sie powstrzymac... ale za to jak wspaniale mnie to odstresowalo:)))
    • aislinn Re: Czy pamiętacie, czego słuchaliście... 18.06.04, 22:32
      Heh, dobre pytanie. Bo ja bardzo dobrze pamiętam, że ucząc się z przyjaciółką
      do matury u mnie w domu katowałyśmy na zmianę "Dusk" The The i "Watermark" Enyi
      przetykając to czasem tylko Dead Can Dance - i nie wiem ,dlaczego akurat te
      płyty tak nam się spodobały, bo ogólnie to słuchałam wtedy różnych rzeczy i ...
      i nie pamiętam jakich ! :-)
    • romb_mantyk matura ,studia , sesje... 21.06.04, 18:56
      wszystkiemu temu toważyszy zawsze Rachmalinow ... zawsze mnie on zbiera do kupy
      słucham go tylko wtedy gdy musze się uczyć i zazwyczaj wierza ustawiona na
      repeat i tak cała noc :- )
      • romb_mantyk sorry za pisownie... 21.06.04, 18:59
        rachmaninov rzecz jasna
        • mmakowski Re: sorry za pisownie... 22.06.04, 08:37
          romb_mantyk napisał:

> wszystkiemu temu toważyszy zawsze Rachmalinow ... zawsze mnie on
          > zbiera do kupy słucham go tylko wtedy gdy musze się uczyć i zazwyczaj
          > wierza ustawiona na repeat i tak cała noc :- )

i poprawił się:

> rachmaninov rzecz jasna

Rachmaninow (oczywiście z "n" zamiast "l") jest prawidłowo. Bardziej bym się
          martwił tą "wierzą".
          • romb_mantyk jestem dyslektykiem... 22.06.04, 17:04
            i do tego fizykiem :- )
            przepraszam jeśli to kogoś razi ale faktycznie ortografia u mnie ostro szwankuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka