ilhan Re: Kower lepszy niż oryginał 16.02.05, 22:03 The Jam - "Heat Wave" lepsze niż w motownowskiej wersji Martha & The Vandellas, choć oba wykonania mi się bardzo podobają. Mocno subiektywnie: wolę "A Picture Of Dorian Gray" Futureheads niż Television Personalities. Odpowiedz Link
ilhan Re: Kower lepszy niż oryginał 01.09.06, 10:45 ilhan napisał: > The Jam - "Heat Wave" lepsze niż w motownowskiej wersji Martha & The Vandellas, > choć oba wykonania mi się bardzo podobają. Chyba głupi byłem. Odpowiedz Link
janek0 Re: Kower lepszy niż oryginał 22.03.05, 13:08 Lenny Valentino kowerujący Alan Parsons Project "Dont Answer Me", którego to kawałka szczerze nie znoszę... Odpowiedz Link
d84 Re: Kower lepszy niż oryginał 23.03.05, 00:07 The Hunt - fajny kawałek New Model Army robi się jeszcze fajniejszy w wykonaniu Sepultury Odpowiedz Link
pytajnick Re: Kower lepszy niż oryginał 02.05.05, 18:59 Ekhm, moim zdaniem "I wanna hold your hand" w wykonaniu Sparks (album Indiscreet z 1976) jest znacznie ładniejsze i ciekawsze (i zabawniejsze) niż w oryginale :) Odpowiedz Link
d84 Re: Kower lepszy niż oryginał 06.05.05, 11:08 Kraftwerkowy "The model" w wykonaniu Big Black może i lepszy nie jest, ale to kapitalny cover, ciarki na plecach i włosy stające dęba gwarantowane :) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Kower lepszy niż oryginał 08.05.05, 13:46 tak mi sie przypomnialo... kiedys dostalam od kogos nagranie - wlasciwie fragment, bo nieco ponad poltorej minuty niesamowitej wersji 'this is it' adamsa z nieszczesnego r'n'r. ktos zrobil z tym kawalkiem (ktory i tak lubie:P) cos, co adams zawsze robi coverujac kogos - tzn wyrzucil mocne brudne gitary, zostawil jedna, na dodatek akustyczna, wokal rozbil na dwie oddzielne sciezki, ktore razem wypadaja bardzo interesujaco. jest nie tyle lepszy niz oryginal (ktory sam jest podobno malo oryginalny;) ), co po prostu diametralnie inny. podoba mi sie strasznie:) Odpowiedz Link
tomash8 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.05, 15:20 "Beetween two hearts" Oryginał: DIO kower: Horrorscope Odpowiedz Link
mgielka83 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.05, 20:46 Horrorscope-czy to nie taka polska thrashowa kapela? Odpowiedz Link
tomash8 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.05, 21:47 mgielka83 napisała: > Horrorscope-czy to nie taka polska thrashowa kapela? Tak, to oni, zresztą to jeden z moich ulubionych zespołów, ten kower jest na niedawno wydanej płycie "The Crushing Design" (świat: Shark records, Polska - metal mind), którą niniejszym polecam:) Odpowiedz Link
mgielka83 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.05, 22:56 nie wiem, ja tam byłam tylko na 1 koncercie we Wrocku, na którym grali też No-Madsi (maja zajebistą blond wokalistkę;) mój kumpel miał robic recenzję Horrorów ale chyba nie dotrwał do końca..:P Odpowiedz Link
cze67 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.06, 16:25 Roll Over Beethoven - The Beatles - ich wersja ma więcej ognia niż oryginał Chucka Berry'ego. No, ale ich było czterech:-) Odpowiedz Link
tomash8 Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.06, 17:04 VoiVod - Astronomy Domine Nawet jeśli nie lepszy to co najmniej tak samo dobry:] Odpowiedz Link
cze67 Re: Kower lepszy niż oryginał 15.05.06, 10:51 tomash8 napisał: > VoiVod - Astronomy Domine > > Nawet jeśli nie lepszy to co najmniej tak samo dobry:] Zgadzam się - robi wrażenie. Odpowiedz Link
mr.glam Re: Kower lepszy niż oryginał 10.05.06, 20:54 mz wersja Cockera With a Little Help.. wcale nie lepsza niż Ringo. jak już gdzieś tu pisałem, dla mnie jedynym takim kowerem Wlk Czwórki lepszym od oryginału jest Ticket To Ride w wykonaniu Carpenters. Odpowiedz Link
marcinlet Re: Kower lepszy niż oryginał 16.05.06, 10:50 Manfred Mann's Earth Band "Blinded By The Light" - lepsze niż oryginalne brzdąkanie Bruce'a Springsteena Kim Carnes "Bette Davies Eyes" oryg. Jackie DeShannon Laura Branigan "Self Control" oryginalnie Raf czy coś w tym rodzaju, jakaś włoska kapelka. Eric Clapton "Cocaine" - JJ Cale Nazareth "This Flight Tonight" - Joni Mitchell Crosby, Stills, Nash & Young "Woodstock" - Joni Mitchell ta sama piosenka w wykonaniu Mathew's Southern Comfort Odpowiedz Link
ilhan Re: Kower lepszy niż oryginał 09.11.06, 14:58 theshermanfoundation.blogspot.com/2006/11/one-bank.html Wreszcie ktoś zrobił z "One" ciekawy kawałek. Odpowiedz Link