cze67 09.03.05, 10:03 już jest. Z płytą. I zdjęciem kolesi z Razorlight. Boszsz, oni mają chyba po piętnaście lat! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:06 Ihope, jeżeli lubisz Judas Priest to jest to numer dla Ciebie! Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:13 Nie lubię, a o co chodzi z tym 50 cośtam ? Odpowiedz Link
cze67 Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:22 ihopeyouwilllikeme napisał: > Nie lubię, a o co chodzi z tym 50 cośtam ? To jest ranking 50 najwspanialszych dokonań "młodego" rocka początku XXI wieku (chodzi o najświeższe artystycznie i najbardziej inspirujące płyty wydane po 2000 roku). Wygrał White Stripes i płyta Elephant... Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:23 > Wygrał White Stripes i płyta Elephant... I dobrze. Odpowiedz Link
ilhan Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:30 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Wygrał White Stripes i płyta Elephant... > > I dobrze. Bzdura. Razorlight mają po 22 lata, nie 15 ;) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:32 > Bzdura. " Elephant " jest o wiele lepszy od " Source Tags & Codes ", jeśli już o tym. Oczywiście, to moje zdanie. Odpowiedz Link
ilhan Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 10:44 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Bzdura. > > " Elephant " jest o wiele lepszy od " Source Tags & Codes ", jeśli już o tym. > Oczywiście, to moje zdanie. Nie jest. Poza tym, nagrano w tym okresie jeszcze takie płyty jak: The Decline Of British Sea Power, 100 Broken Windows, Turn On The Bright Lights, The Moon & Antarctica, Lost Souls, Up The Bracket, Is This It, Now Here Is Nowhere, Yankee Hotel Foxtrot, Funeral, Up All Night, The Futureheads, Sonic Nurse. Wg mnie każda z nich spokojnie dystansuje Elephanta. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Marcowy Teraz Rock... 09.03.05, 11:02 nie wdając się w dyskusje o wyzszości świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi, po prostu ta płyta (słoń) nie pasuje do tej kategorii Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Marcowy Teraz Rock... 09.04.05, 23:48 ilhan napisał: > Nie jest. Poza tym, nagrano w tym okresie jeszcze takie płyty jak: > The Decline Of British Sea Power, > 100 Broken Windows, > Turn On The Bright Lights, > The Moon & Antarctica, > Lost Souls, > Up The Bracket, > Is This It, > Now Here Is Nowhere, > Yankee Hotel Foxtrot, > Funeral, > Up All Night, > The Futureheads, > Sonic Nurse. > > Wg mnie każda z nich spokojnie dystansuje Elephanta. futureheads??? eee...spoko są ale bez przesady, podobnie Idlewild..co do reszty to faktyczne killery, ale równie uprawnione do pierwszego miejsca co white stripes. no i sonic to raczej nie nowa muza a o taką chyba chodziło (w sensie - nowe kapele)...i jeszcze pytanie: Now Here Is Nowhere - czyje to? Odpowiedz Link
ilhan Re: Marcowy Teraz Rock... 09.04.05, 23:55 pszemcio1 napisał: > futureheads??? eee...spoko są ale bez przesady Sorry stary, ale nie przyjmuję tu do wiadomości sprzeciwu. Przesłuchałem ten album jakieś 100 razy i jestem całkowicie przekonany o jego niesamowitości. > podobnie Idlewild.. W zasadzie jw. > Now Here Is Nowhere - czyje to? The Secret Machines. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Marcowy Teraz Rock... 10.04.05, 01:00 ilhan napisał: Sorry stary, ale nie przyjmuję tu do wiadomości sprzeciwu. Przesłuchałem ten album jakieś 100 razy i jestem całkowicie przekonany o jego niesamowitości. no ja cię nie będe nakłanial do zmiany zdania bo nie moja to rola Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Marcowy Teraz Rock... 09.04.05, 23:44 " Elephant " jest o wiele lepszy od " Source Tags & Codes ", jeśli już o tym. > Oczywiście, to moje zdanie. moje podobne Odpowiedz Link
cze67 Re: Marcowy Teraz Rock... 13.03.05, 10:41 ihopeyouwilllikeme napisał: > Nie lubię, A ja myślałem, że jak ktoś lubi Iron Maiden to powinien też być fanem Judas Priest:-) Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Marcowy Teraz Rock... 13.03.05, 10:54 nic bardziej mylnego, a sam o tym cze67 wiesz najlepiej, lubisz prog, lubisz metal, a nie lubisz Dream Theather, co winno wydawać się, że jest to strzał w dychę, Odpowiedz Link
cze67 Re: Marcowy Teraz Rock... 13.03.05, 10:58 ktmajcher napisał: > nic bardziej mylnego, a sam o tym cze67 wiesz najlepiej, lubisz prog, lubisz > metal, a nie lubisz Dream Theather, co winno wydawać się, że jest to strzał w > dychę, W sumie sam się sobie dziwię. Ale po prostu ani maniera śpiewacza, ani same kompozycje mi nie leżą... Odpowiedz Link
ilhan Płyta 09.03.05, 10:48 1. Billy Idol ? Scream 2. Judas Priest ? Demonizer 3. Megadeth ? Back In The Day 4. Steve Vai ? Glorious 5. Kasabian ? Reason Is Treason 6. The Kills ? The Good Ones 7. Feeder ? Bitter Glass 8. Soulwax ? Any Minute Now 9. Kino ? Room For Two 10. Adrian Belew ? Writing On The Wall 11. Asia ? What About Love 12. Glenn Hughes ? Orion 13. John Norum ? Chase Down The Moon 14. Blaze ? Ten Seconds 15. Masterplan ? Crimson Rider 16. Saxon ? Man Machine 17. Motorhead ? Life?s A Bitch 18. Soilwork ? The Crestfallen "Trochę" groch z kapustą. Odpowiedz Link
cze67 Re: Płyta 09.03.05, 11:02 Podobnie było z poprzednią. Dlatego po dwukrotnym przesłuchaniu - kurzy się gdzieś tam. No ale posłucham przynajmniej tego osławionego Kasabiana i The Kills... Odpowiedz Link
martolka Re: Płyta 09.03.05, 12:28 > No ale posłucham przynajmniej tego osławionego Kasabiana i The Kills... The Kills nie lubię, a Reason For Treason Kasabian nie jest z tych najlepszych (imo)... i się zrazisz :-) Odpowiedz Link
cze67 Re: Płyta 09.03.05, 12:30 martolka napisała: > The Kills nie lubię, a Reason For Treason Kasabian nie jest z tych najlepszych (imo)... i się zrazisz :-) No i dobrze. Już ta cała historia z ich nazwą mi się nie podoba. Odpowiedz Link
ilhan Re: Płyta 09.03.05, 13:03 martolka napisała: > The Kills nie lubię, a Reason For Treason Kasabian nie jest z tych najlepszych > (imo)... i się zrazisz :-) 100% zgoda :) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Płyta 09.03.05, 18:38 He he, to i dla mnie coś, bo ja też się chcę zrazić! :)) Odpowiedz Link
cze67 Refleksja 10.03.05, 00:02 Czytając ten numer zdałem sobie sprawę z tego, że nie jestem targetem pisma. Nie interesuje mnie wywiad z kolejnym artystą, który nie ma nic do powiedzenia poza tym, jak powstał zespół i kto wymyślił nazwę. Nie zaciekawia mnie recenzja koncertu, która w konkluzji zawiera zdanie, że był on ze wszech miar ciekawy. Nie przekonuje opis płyty, z którego można wyczytać, że ten kolejny album zasłużonego wykonawcy potwierdza jego klasę... Ecie, pecie. Wychowałem się na Non Stopie i Rock and Rollu (takie prechistoryczne pisma muzyczne), które to pisma o lata świetlne (poziomem) wyprzedzały Teraz Rock. Dlaczego tak myślę? Ano dlatego, że nie ograniczały się do opisywania zjawisk, ale wnikały w nie głęboko, krytycznie, analitycznie. Dziennikarze owych gazet mogli denerwować (np. Antoni Piekut), mogłem się z nimi nie zgadzać, ale mieli swoje zdanie i nie bali się go ujawnić. Mieszali w środowisku, wsadzali kij w mrowisko, rozpętywali namiętne dyskusje i polemiki. Rozmawiając z polskimi muzykami nie bali się swoich negatywnych ocen ich twórczości, zadawali niewygodne pytania (słynna wojna Borysewicza z Brzozowiczem)... Tego mi brakuje w jedynej rockowej gazecie w Polsce, to coś znalazłem w Zinie (niestety, już nie znajdę). To co czytam w TR jest powierzchowne, jest dla nastolatków. Dziennikarze tego pisma mają orientację w środowisku polskich muzyków i mogliby pokusić się o jego opisanie, analizę. Ale nie, oni napiszą, że najnowsza płyta Budki jest świetna, muzycy KOmbii to są fajni kolesie i robią zajebistą muzę a Kasia Kowalska znalazła swoją muzyczną drogę (cytaty ze starczej pamięci)... Odpowiedz Link
cze67 Re: Refleksja 10.03.05, 00:13 Bardzo przepraszam za błąd ortograficzny w słowie "prehistoryczny". Odpowiedz Link
cze67 Re: Płyta 11.03.05, 00:12 MUszę przyznać, że Kasabian nawet mi się podobał. Ale i tak najlepszy na tej składance wydał mi się Belew. A sama płyta - na dno szuflady. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Płyta 11.03.05, 12:50 > A sama płyta - na dno szuflady. Lepsza od poprzedniej. Jeśli tempo postępu zostanie zachowane, za jakieś 5 lat możemy się spodziewać naprawdę dobrej składanki :D Odpowiedz Link
anselmo84 Re: Płyta 13.03.05, 11:11 Przeglądałem wczoraj w Empiku nowego Teraz Rocka. Ten ich ranking dosyć kiepski. Zupełnie nie rozumiem dlaczego znaleźli się tam The Vines czy The Killers. A pierwsze miejsce dla White Stripes jest mocno przesadzone. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Płyta 09.04.05, 23:50 martolka napisała The Kills nie lubię, a Reason For Treason Kasabian nie jest z tych najlep > szych 50% zgoda bo Killsi fajni są i basta!:) Odpowiedz Link
h8red 18 19.03.05, 13:24 Troszku za bardzo mi zalatuje Killswitch Engage. Ale cała płyta może być całkiem całkiem. Odpowiedz Link
cze67 Kwietniowy numer 09.04.05, 15:38 Nie podoba mi się, więc tylko odnotowuję, iż się ukazał. Odpowiedz Link
cze67 Re: Kwietniowy numer 10.04.05, 15:23 sonia34 napisała: > Właśnie go przejrzałam hm... taki sobie 16 wywiadów (z czego tylko jeden mnie zainteresował - z Adrianem Belew), to jak na moją cierpliwość stanowczo zbyt wiele. Odpowiedz Link