Dodaj do ulubionych

Zlokwidują MTV Classic!? :(((

11.05.05, 16:50
Dlaczego nikt jeszcze nie pomstuje?

www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=7310866&PHPSESSID=bcad4528ec646be2081bc6f055ff1f14

muzyka.wp.pl/niusy.html?id=16246&g=0
Jeżeli mieloby zamiast niego dać VH1 to jeszcze OK, ale jeśli zamiast tego
dadzą MTV Hip-Hop lub równie cudowny pomysł, to już gorzej :/
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 17:22
      Trzy lata temu Classic uznałem za objawienie. Obecnie ten kanał nie przekonuje
      mnie, zbyt dużo tam nijakiej sieczki. Chyba dlatego nie pomstuję:-)
      • ilhan Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 17:59
        Dokładnie. Jak wchodził to przeklinałem, że nie ma go w mojej kablówce. Potem parę razy miałem okazję pooglądać i robił coraz słabsze wrażenie. Obecnie mi go włączyli, ale jako "klasyka" chodzi tam zwykły szajs, który rok temu puszczało "normalne" MTV. Marzy mi się jakaś porządna stacja w tym typie, np. VH1 lub VH1 Classic.
        • glebogryzarka1 Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 18:08
          > Marzy mi się jakaś porządna stacja w tym typie, np. VH1 lub VH1
          > Classic.

Miałem VH1 przez rok i nudne to było cholernie. Trochę dobrego materiału
          powtarzanego w kółko (np. dokument "1984") i coraz więcej współczesnego
          kiepskiego popu. Może coś się zmieniło od wtedy (tj. 2002)?
          • ilhan Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 19:06
            glebogryzarka1 napisał:

> > Marzy mi się jakaś porządna stacja w tym typie, np. VH1 lub VH1
            > > Classic.
            >
            > Miałem VH1 przez rok i nudne to było cholernie.

Ja miałem okazję oglądać oba przez pewien czas w wakacje, choć może fajniejszy był rzeczywiście VH1 Classic. Wstawałem sobie, leciał np. klip do "That's Entertainment", piłem kawę, puszczali koncert Blondie z 1977 roku, wracałem wieczorem i grało przykładowo 10 najlepszych klipów koncertowych z uwzględnieniem The Who i Stonesów. Miłe.
        • ton2 Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 18:37
          Zalozenie Classica na poczatku bylo podobne do VH1, a wiec skupienie sie
          wlasciwie jedynie na starych kawalkach. Potem pojawil sie pomysl, zeby ta
          telewizja "edukowala" tez swoja publike ( czyli trzydziestolatkow ) o tym, co
          dzieje sie wspolczesnie w muzyce, co jest na czasie i czego slucha mlodziez.
          Zmiana ta wynikala tez z tego, ze okazalo sie, ze polscy rownolatkowie
          amerykanskich widzow VH1 chcac sluchac muzyki nie wlaczaja telewizji tylko
          radio, czy swoje plyty. Format teledyskow jest im w jakims sensie obcy. Co
          wyszlo z tej zmiany sami widzimy. Classic jest slabiutki, choc czasem puszcza
          dobre dokumenty produkowane przez VH1 (mowa o Behind The Music). Classic pada,
          ale nie mialbym nadziei na to, ze w jego miejsce powstanie cos, co trafi w
          Wasze gusta i potrzeby. NIestety takie sa prawa rynku. Nikt nie zmieni Classica
          w niszowy kanal dla wybrancow. A szkoda.

Pozdrawiam
    • jazzkam alt.mtv 11.05.05, 19:26
      mhm, ale za to ostatnio wyczaiłem że powrócił nocny blok alt.mtv Jest to dla
      mnie pewien punkt sentymentalny, bo to dzięki niemu się rozpoczęła moja przygoda
      z muzyką alternatywną.
    • abranova Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 22:03
      A ja będę bronić MTV Classic na zasadzie pytania, co zostaje, jeżeli po kolei
      są zamykane telewizje, które zasadniczo dało się oglądać: Atomic tv, Vive Zwei,
      teraz MTV Classic. Bo nie powiecie mi chyba, że dostajecie torsji oglądając MTV
      Classic dłużej niż przez 3 teledyski? A mając włączane przez ten sam czas MTV
      Polska można często nabawić się irytacji lub mdłości. Ja wiem, że fajniej by
      było, gdyby puszczali coraz to ciekawsze i "nowe" stare kawałki. Ale to co
      czasami puszczają w zupełności wystarcza mi, abym nie musiała co chwila
      zmieniać kanału w telewizorze.
      Moja kablówka ze słabym MTV Classic jest lepsza niż bez Classica w ogóle. Tym
      bardziej, że w Cyfrze + odcieli już dawno Onyx tv a zamiast tego są rózne
      radosne włoskie listy przebojów :) Wolę juz ubolewać nad taką ogólną tendencją
      niż narzekać na to, co mam.

No i tenisa męskiego też już prawie nigdy nie ma na Polsacie Sport, hehe
      • glebogryzarka1 Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 13:09
        > A ja będę bronić MTV Classic na zasadzie pytania, co zostaje, jeżeli po kolei
        > są zamykane telewizje, które zasadniczo dało się oglądać: Atomic tv, Vive
        > Zwei

Viva Zwei - Soja, Deep, Zwobot, Wah2, Geschmacksache etc., zawsze będę
        pamiętać. RIP. Wierny widz z Warszawy.
      • mameluch Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 15:01
        > w Cyfrze + odcieli już dawno Onyx tv

z tego co sie orientuje, Onyx padl w ogole, zastapil go jakis inny program,
        bodajze w ogole niemuzyczny.
        • digsa Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 15:41
          Tak, zastapił go program przyrodniczy (chyba), Terra Nova, czy jakoś tak. Ja w
          każdym bądź razie nie narzekam, bo mam z 40 innych programów muzycznych (w tym z
          5 ciekawych). Wystarczą mi, zwłaszcza, że często ich nie oglądam, chociaż VH2
          bym nie pogardziła ;)
    • d84 Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 22:31
      Nie będę za tym płakał w sumie, ostatnio nic ciekawego tam nie puszczają

Jak zrobią polskie VH1 to na 99% będzie to takie samo badziewie jak to co jest
      teraz. Stare, brytyjskie VH1 z lat 97-200 to było to :)

• martolka Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 11.05.05, 23:35
      co tam MTV Classic - MTV 2 wylecialo z Astry i nie mam co ogladac :-(((
    • mechanikk Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 13:26

a na TVP Kultura leca czasem 100x lepsze teledyski niz gdziekolwiek indziej, na
      przyklad artystow z Domino (ostatnio Adem lecial!!!)

szkoda tylko ze nie wiadomo kiedy na takie cos trafic bo to zazwyczaj jako
      przerywnik pomiedzy programami.
      • digsa Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 14:16
        Zawsze mogą to zmienić na VH1, VH1 Classic, MTV2, a w szczególnym wypadku na MTV
        Brand:New ;)
    • grimsrund Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 20:00
      "Lud tak chciał!"

:))

Tak czy owak, MTV C to faktycznie już nie to, co kiedyś.
      • kwiat_paproci Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 12.05.05, 22:01
        a ja mam wrażenie, że na Mtv Classic puszczają 3 teledyski na krzyż. A może to
        ja mam po prostu pecha...
    • grrrg Re: Zlokwidują MTV Classic!? :((( 13.05.05, 08:48
      I bardzo dobrze!
      • astarte Re: Zlikwidują MTV Classic!? :((( 13.05.05, 12:41
        Rzadko oglądam MTV Classic, choć czasami lubię sobie wieczorem włączyć do snu,
        nieraz przestawiałam timera w TV na dłużej, bo leciały kawałki z lat 80'tych za
        którymi czasem mi było tęskno. Ale słuchanie tego samego repertuaru piąty dzień
        z rzędu to już przesada. Nie ubędzie mi jak zlikwidują, po prostu włączę cd.
        • eowyn Re: Zlikwidują MTV Classic!? :((( 16.05.05, 21:11
          mtv classic zeszlo na psy juz dawno temu niestety:(
          ja tez pamietam onyx i jeszcze STARY francuski MCM, teraz tam jest znowu sama
          sieczka, zreszta od kilku miesiecy nie mam juz tego w kablu. A na mcm
          regularnie byly puszczane dwugodzinne bloki z teledyskami jednego zespolu, ech
          to bylo cos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka