Dodaj do ulubionych

Dobrzy ludzi z Alaski, help...

19.09.05, 21:23
No i stało się - oglądałam (prawie) wszystkie odcinki korzystając z video z
timerem. I ten jeden!!! Najważniejszy!!! Odcinek The Quest - nie nagrał
się!!!!!!! Buuu:(((((((((((((((( Źle ustawiłam timer, no i d....
Przeczytałam już wszystkie Wasze wątki na jego temat, i mam wielka prośbę -
jesli komuś się chce - czy mółby mi tu dokładnie opisac, co się w tym odcinku
dzieje? Wiem że to tylko namiastka, ale zawsze chociaż coś...
Jak się skończy emisja w TVN, na pewno sobie wszystkie zgram i obejrzę, ale
bardzo, bardzo żałuję że akurat ten odcinek mi przepadł... jak pech, to pech..
Obserwuj wątek
    • 0czko Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 19.09.05, 21:55
      Flajszman znajduje jakas stara mape na ktorej sa wskazowki gdzie znalezc jakies
      Miasto Klejnotów. Wyciaga Meggie na wyprawe ze soba. Ida razem i rozwiazuja
      kolejne wskazowki (Adam grajacy Klucznika - przejscie przez most, ten Japończyk
      samotnie mieszkajacy w domku). Doktor rozwiazuje wszystkie zagadki, po drodze
      mijaja jakis kurort wypoczynkowy, w ktorym zostaja 3 dni, leniuchuja tam.
      Wreszcie dochodza do punktu X i... Flajszman zauwaza w oddali swiatla. Podchodza
      blizej i okazuje sie ze to swiatla Manhattanu. Reszty sie domyslasz. Pozegnanie,
      Meggie zostaje w tyle. Inne watki w tym odcinku to procesujacy sie doktor Capra
      z Chrisem, ktory go pozwal o uszkodzenie ucha podczas badania. Pozniej wycofuje
      pozew bo godzi sie z Carpą, mowiac ze to bylo takie "odragowanie po odejscu
      Joela, ze go zostawil" i poplakal sie :) No i Michelle pisze recenzje baru
      Hoolinga do gazety. To tak w skrócie :)
    • adkaz4 Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 19.09.05, 23:08
      Próbowałem kilka razy w skrócie opisać odcinek - ale za każdym razem leciał
      "backspace" do początku tekstu - tego nie da się chyba dobrze zrobić.
      Myślę że ten właśnie odcinek każdy z nas powinien zobaczyć, bo daje nam wiele do
      myślenia nad własnymi wyborami i własnym "smokiem" którego mamy do pokonania.
      Myślę że każdy z Alaskańskich Łosi przesłanie zawarte w "The Quest" w jakiś
      sposób odnosi do własnej sytuacji i tego co chciałby w życiu zrobic a z czego
      zrezygnować, więc opis odcinka będzie lekko zamazany. MUSISZ go koniecznie
      ściągnąć i zobaczyć.
      Pozdrawiam - Ad Kaz
    • cicely Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 20.09.05, 13:39
      Jezeli znasz angielski to wejdz na ta strone
      members.aol.com/duvelle/nx-scripts.html Jest tam 11 odcinków w formie
      dialogów, miedzy innymi The Quest.
      • elf Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 21.09.05, 12:45
        Wielkie dzieki, cicely! poczytam sobie
        • jedzoslaw Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 21.09.05, 22:55
          Słyszałem też, że NE będzie emitowane na TVN7, więc nie wszystko stracone.
          • cicely Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 22.09.05, 09:16
            Jakis tydzien, czy dwa tygodnie temu wysylalam maila do dzialu kontaktów z
            widzami (jakos tak sie to nazywa) w TVN, czy beda powtarzac NX na którejs swojej
            stacji. Napisali, ze nie maja tego w planach, wiec niestety chwilowo musi nam
            wystarczyc to co mamy...
            • elf Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 22.09.05, 12:03
              to szkoda, ale ma nadzieję na kopie na DVD, z pomocą dobrych ludzi z tego
              forum:)
              Cicely, jeszcze raz wielkie dzięki za linka. Przeczytałam sobie te dialogi i
              dopiero teraz rozumiem, ile znaczył ten odcinek. Nawet sie wzruszyłam, bo mogę
              sobie go wybrazić... ale obejrzec i tak kiedyś muszę:)
              • cicely Re: Dobrzy ludzi z Alaski, help... 22.09.05, 13:21
                Mysle, ze da sie to zrobic ;-) Jesli chcesz to skontaktuj sie ze mna :
                cicely@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka