obserwatorka15 03.02.06, 14:06 Czy dzwonią do Was akwizytorzy Telekomunikacji z propozycją zmiany abonamentu? Czy daliście się namówić do zmiany? A jeżeli tak to czy jesteście zadowoleni z usługi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichy13 Re: Do użytkowników TP SA 03.02.06, 14:29 Ja zmienilem juz jakis czas temu na abonament za 50 zł ( w tym mam 60 min, bodajrze w sekundowym naliczaniu) mi sie to oplacalo i jestem zadowolony. Odpowiedz Link
posik Re: Do użytkowników TP SA 03.02.06, 16:20 Tepsa to największy i bezczelny złodziej. Żerują na tym że nie mamy alternatywy dla ich oferty. Okradali mnie przy starej taryfie i okradają przy nowej. Przez ostatnie dwa lata miałem około 20-stu uznanych reklamacji rachunku telefonicznego. Dodatkowo przysyłają mi ciągle noty odsetkowe bo zawsze płaciłem prawidłową kwotę mniejszą niż rachunek. Pomimo uznania reklamacji odsetki i tak naliczają. Odpowiedz Link
hals_ownik Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 00:39 Namawiam do zmiany na Tele2 - taniej i lokalnie i międzymiastowo! A łabędzi śpiew Tepsy - wynika z prostego faktu, ze po wprowadzeniu kierunkowego numeru, wejdą niezależni operatorzy, których Tepsa trzyma na smyczy, opóźniając wprowadzanie demonopolizacji! (wolą płacić wielomilionowe kary!) Nie daj się nabrać, Obserwatorko! Odpowiedz Link
obserwatorka15 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 09:37 > Nie daj się nabrać, Obserwatorko! Masz rację, spróbuję się nie nabrać Dzięki za informacje, wiadomo jaką firmą jest Tepsa. Interesowały mnie takie opowiedzi jak Cichego w stylu "zmniełem i płacę mniej, lub zmieniłem i nie opłaca się". Ciekawa jestem czy ci, którzy dali się namówić na abonament za ok. 50 zł sa zadowoleni czy wręcz przeciwnie? Mniej więcej od roku wydzwaniają do mnie akwizytorzy Tepsy i nakłaniają do zmiany abonamentu wg. ich mam płacic taniej. Robią to tak namolnie i często, że z wrodzonej przekory mówię NIE. Ale nie wynika również z tego, że słowo promocja tak silnie kojarzy mi się z przeceną, czyli z jakimś towarem z uktytymi wadami. Nie lubię przecen. Nie chcę też, by przez 10 mimut (kilka razy w tygodniu) ktoś przekonywał mnie, że czegoś chcę, gdy ja tego czegoś zdecydwanie nie chcę. Nie lubię też być nie miła, dla kogoś kto musi dzwonić bo mu tak każą — więc mówię, że pani X nie ma w domu. To działa! Odpowiedz Link
zkpl Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 10:13 obserwatorka15 napisała: > > Nie daj się nabrać, Obserwatorko! > Masz rację, spróbuję się nie nabrać > Dzięki za informacje, wiadomo jaką firmą jest Tepsa. Interesowały mnie takie > opowiedzi jak Cichego w stylu "zmniełem i płacę mniej, lub zmieniłem i nie > opłaca się". Ciekawa jestem czy ci, którzy dali się namówić na abonament za ok. > > 50 zł sa zadowoleni czy wręcz przeciwnie? > > Mniej więcej od roku wydzwaniają do mnie akwizytorzy Tepsy i nakłaniają do > zmiany abonamentu wg. ich mam płacic taniej. Robią to tak namolnie i często, że > > z wrodzonej przekory mówię NIE. Ale nie wynika również z tego, że słowo > promocja tak silnie kojarzy mi się z przeceną, czyli z jakimś towarem z > uktytymi wadami. Nie lubię przecen. Nie chcę też, by przez 10 mimut (kilka razy > > w tygodniu) ktoś przekonywał mnie, że czegoś chcę, gdy ja tego czegoś > zdecydwanie nie chcę. Nie lubię też być nie miła, dla kogoś kto musi dzwonić bo > > mu tak każą — więc mówię, że pani X nie ma w domu. To działa! Nie musisz kłamać żeby się ich pozbyć. Pomyśl że w ten sposób ich dowartościujesz "aha jestem taki dobry że boi się ze mną rozmawiać bo na pewno pokonałbym jego obiekcję i wcisnął bajer" dlatego spróbuje ponownie. Lepiej wziąść to na luzie spytaj na początku co chciałby od ciebie usłyszeć a jeśli zacznie nachalnie namawiać to króciutko nie jestem zainteresowany. Dlaczego? Nie musze sie Panu/Pani tłumaczyć przyzna pani rację Prawda./ Prawda Dziekuje do Widzenia. Jeśli zadzwoni ponownie to powiedz że serdecznie sobie nieżyczysz wydzwaniania co chwila w tej sprawie jeśli naprawdę troszczą się o klienta to niech prześlą ci dokładna ofertę pocztą i wówczas sam się z nim skontaktujesz jeśli będziesz zainteresowany. Pani ... prosze tego przypilnować / Dobrze/ dobrze Prawdopodobnie Pani ....powie że sie postara ( to tylko 50% szans, że tak zrobi u polityków 10% a niektórych radnych w Sulejówku 1%). Następny raz raczej szybko nie zadzwoni a jeśli no to przecież obiecała wam przesłać a nie przesłała. Czy tak zachowują się poważni ludzie? > Odpowiedz Link
obserwatorka15 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 10:25 > Nie musisz kłamać żeby się ich pozbyć. Pomyśl że w ten sposób ich > dowartościujesz "aha jestem taki dobry że boi się ze mną rozmawiać bo na pewno > pokonałbym jego obiekcję i wcisnął bajer" dlatego spróbuje ponownie. Lepiej > wziąść to na luzie spytaj na początku co chciałby od ciebie usłyszeć a jeśli > zacznie nachalnie namawiać to króciutko nie jestem zainteresowany. Dlaczego? > Nie musze sie Panu/Pani tłumaczyć przyzna pani rację Prawda./ Prawda Dziekuje > do Widzenia. Jeśli zadzwoni ponownie to powiedz że serdecznie sobie nieżyczysz wydzwaniania co chwila w tej sprawie jeśli naprawdę troszczą się o klienta to > niech prześlą ci dokładna ofertę pocztą i wówczas sam się z nim skontaktujesz > jeśli będziesz zainteresowany. Pani ... prosze tego przypilnować / Dobrze/ > dobrze Właściwie masz rację, ale Twojego sposobu już próbowałam – naprawdę jest nieskuteczny (to prawie tak jak z polityką - liczy się skuteczność).Zamiast 10 min. jest ok. 5. Tak naprawdę nie zaczyna się rozmowy z akwizytorem. A czasami jak słyszę niepewny zagubiony bardzo młody głos w słuchawce to... Ale wracając do tematu, czy możesz powiedzieć jaki płacisz abomament i czy jesteś zadowolony? Odpowiedz Link
zkpl Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 14:32 Nie korzystam z usług TP SA gdyż mam kilka telefonów komórkowych i rzadko bywam w domu. Dzięki temu przynajmniej nie mam głupich telefonów na telefon stacjonarny jak niektórzy moi znajomi. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 14:43 Obserwatorko,ja znalazlam na nich sposob.Na propozycje odpowiadalam pytaniem "czy pan/pani ma swiadomosc,ze skladając mi tę propozycje,dziala pan/pani na niekorzysc swojego pracodawcy?" itd. w tym stylu.Juz nie dzwonią. Odpowiedz Link
zkpl Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 16:06 wanda43 napisała: > Obserwatorko,ja znalazlam na nich sposob.Na propozycje odpowiadalam pytaniem > "czy pan/pani ma swiadomosc,ze skladając mi tę propozycje,dziala pan/pani na > niekorzysc swojego pracodawcy?" itd. w tym stylu.Juz nie dzwonią. Ciekawe jak długo? Cieszę się zna Pani mojego pracodawcę.Ja dzwonie właśnie w jego imieniu(pracodawcy) ponieważ ma on dla Pani niezwykle ciekawą propozycję.. Odpowiedz Link
hals_ownik Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 03:04 obserwatorka15 napisała: — więc mówię, że pani X nie ma w domu. To działa! A ja dodaję - 'ja tu tylko sprzątam' :) Odpowiedz Link
posik Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 17:26 Tepsę mam tylko ze względu na internet ale zmieniłem taryfę ze względu na naliczanie sekundowe i prawie nie widzę różnicy. Średnio wychodzi o parę zł taniej niż poprzednio ale brak bilingu uniemożliwia dokładne sprawdzenie, płacić dodatkowo za wykaz rozmów nie bardzo mi się opłaca. Do rozmów mam komórki bo to taniej wychodzi od tepsy. Odpowiedz Link
obserwatorka15 Re: Zmiana abomenentu, czy ukryta podwyżka? 06.02.06, 14:41 A ja myślę, że zmiana abonamentu to ukryta podwyżka. TPsa nie mówi o tym wpost, bo powoli, na rynku rośnie konkurecja! Zagadkowe jest dlaczego, skoro wszystko "dla dobra klienta" nie ma możliwosci powrotu do abonamentu standardowego, nawet w przypadku klientowi zupełnie się to nie opłaca. Dlaczego akwizytorzy o tym nie informują? Informacja wybiórcza! Więc jednak tylko swoje dobro ma na myśli TP? Nie do końca... Tepsa pomyślała również o tych klientach, którym abonament za 50zł wychodził na minus . A więc specjalnie dla nich jest jeszcze droższy abonament za 80 zł. A w nim tyle dobra "całkowicie za darmo". Ale Tepsa ma jeden problem klient musi sam zdecydować czy przystać na nowe, "lepsze" warunki umowy. Nic bez jego zgody. Więc stąd ta agresywna promocja. Tak więc trzymajcie się ciepło pomimo mrozu i nie ufajcie monopolistom! Odpowiedz Link
posik Zmiana abomenentu = ukryta podwyżka!!! 06.02.06, 15:26 To jest pewne że chcą sobie kasę nabić podwyższając obonament. Ostatnio bez mojego wniosku doliczyli mi za identyfikację numeru przychodzącego tylko że tej usługi nie zamawiałem. Według tepsy mogę złożyć reklamację i po kilku miesiącach mi to odejmą od rachunku a jednocześnie przyślą mi notę odsetkową za zaległości. Kiedy będzie można zrezygnować z tego złodzieja ??? Odpowiedz Link