dziczek22 05.07.06, 19:12 Już o tym napisałam w temacie "do tych co nie są z MM, ale tam mieszkają", ale uważam, ze ten temat zasługuje na oddzielny wątek... Nie wiem czy ktoś to zauważył, w dniu wczorajszym rzeką płynęła nie woda tylko szambo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plebskrzysztof Re: Szambo w rzece 05.07.06, 20:41 To prawie normalne co jakiś czas, jeżeli oczyszczalnia nie ma rezerwowej, bo kiedyś z "oszczędności" o tym zapomniano i jak widać remont niewiele pomógł! Odpowiedz Link
dziczek22 Re: Szambo w rzece 06.07.06, 21:35 Wspaniale, tylko i tak zostaje pewna kwestia....... to trochę niesmaczne.... Odpowiedz Link
bbqueen Re: Szambo w rzece 24.07.06, 14:19 Rzeka to "temat rzeka". ścieki często trafiaja tam z burzówek - w związku z nielegalnymi podlaczeniami szamb [co ma miejsce jak Mińsk długi i szeroki]. najłatwiej zaobserwować to zimą - widać gdzie burzowki "parują". Radni z komisji d/s ochrony środowiska twierdzą, ze kontrolują sytuację na bieżąco rękami 5cio osobowej straży miejskiej [no comment]. ale oprócz typowego syfu ściekowego pełno jest w rzece butelek, papierów, plastiku i czego jeszcze dusza zapragnie. im bliżej mireckiego - tym gorzej. wydaje mi się, ze powinny się znalexć środki na czasowe, systematyczne oczyszczanie rzeki [nie raz w roku ale cześciej] - bo wyglada tragicznie. problemem są także imprezowicze parkowi, którzy znajduja dużą przyjemnosć w rzucaniu czym popadnie do wody. podobnie zresztą jak niepilnowane dzieci z otaczajacych rzekę blokowisk. wydaje mi się, ze zamiast bezcelowo włóczyć się po ulicach [dublując patrole policyjne], straz miejska powinna mieć trase wzdłuż rzeki właśnie. moze to odciągnęłoby od niej potencjalnych zaśmiecaczy... Odpowiedz Link