Dodaj do ulubionych

klub, przedszkole..... a moze?

17.07.06, 15:01
chce zalozyc w minsku opieke domowa dla dzieci lub klub dla maluchow jak
myslicie czy mam szanse na to ze cos takiego "bedzie istnialo"?
Obserwuj wątek
    • aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.07.06, 15:11
      Myślę,że będzie istniało.A masz takie warunki,ile byś mogła przyjąć dzieci?
      Napewno ważne jest w jakich godzinach byś się opiekowała dziećmi,czy na cały
      dzień,czy na kilka godzin.A czy to by było zarejestrowane,czy nie?Sama bym
      chętnie oddała pod opiekę dziecko.
      pozdrawiam
      • max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.07.06, 18:02
        wiesz ja z wyksztalcenia jestem pedagogiem, ukonczylam pedagogike przedszkolna
        i marze o stworzeniu miejsca dla dzieci gdzie zarowno one jak i ich mamy zawsze
        z radoscia by przychodzily. Chcialabym zeby dzieci mialy ciekawe zajecia
        dydaktyczne i bardzo duzo zajec plastycznych ( bo w tym sie realizuje
        najbardziej):)
        no i oczywiscie domowe obiadki deserki . taka mam wlasnie wizje stworzenia
        cudownego miejsca dla dzieci
    • mtrzaskalska7 Re: klub, przedszkole..... a moze? 20.07.06, 13:00
      Przedszkoli/klubów malucha jest w MM stanowczo za mało. Państwowe są szalenie
      oblegane i często trudno do nich zapisać malucha. Prywatne są różne: tańsze,
      droższe, łaniejsze, brzydsze, lepiej lub gorzej przygotowane do przyjęcia
      dzieci...
      Jeśli myślisz o otwarciu takiej placóki, powinnaś pomyśleć przede wszystkim
      GDZIE. Ja jestem zdania, że w mojej okolicy (czyli rejon ul. Dąbrówki, Cichej,
      Śniadeckich, nawet Targówki) jest zbyt mało przedszkoli - takich z prawdziwego
      zdarzenia. Ale tak naprawdę ten rejon jest ogólnie mocno zaniedbany "socjalnie".

Tak czy siak, myślę, że będziesz miała spore szanse powodzenia. W MM jest sporo
      małżeństw z małymi dziećmi, sporo młodych ludzi się tu sprowadza (i mieszka
      też, oczywiście). Potrzeby przedszkolne (i szkolne) będą więc coraz większe :)
      Powodzenia. I pisz, jak tam postępy organizacyjne :)

Martyna
      • max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 21.07.06, 14:09
        dziekuje bardzo za wszystkie wypowiedzi:):) bardzo sie ciesze ze tak dobrze mi
        wszyscy radzicie.Martyna, ja mieszkam tez w okolicy cichej i tu wlasnie marze o
        zalozeniu na razie klubu malucha ktory z czasem przerodzilby sie w przedszkole
        (to zalezy od ilosci dzieci . Biore sie zatem do roboty i zyczcie mi
        powodzenia:):)
        • bbqueen Re: klub, przedszkole..... a moze? 23.07.06, 12:32
          powodzenia! i pisz jak ci idzie ;)
          • magdam29 Re: klub, przedszkole..... a moze? 03.08.06, 19:36
            Ja również jestem z tego osiedla i ma 3 letniego synka; co prawda dostał sie do
            wojskowego (kiedyś nim było) przedszkola, ale kto wie jak sie nie
            zaaklimatyzuję bede szukała czegoś innego, dlatego jestem równiez
            zainteresowana jak ci idzie?
    • max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 10:53
      Witam:)
      ciesze sie ze jest zainteresowanie moim klubem dla dzieci:):)
      zdobylam lokal:) mam lokal o ktorym marzylam i juz niedlugo zaczynam dzialac
      jeszcze tylko musze go urzadzic tak jak chcialam kolorowo i bezpiecznie a
      pozniej zapraszam wszystkie dzieci. chcialabym zey opieka byla calodobowa, w
      weekendy i swieta , z domowymi obiadami i oczywiscie wykwalifikowana kadra. mam
      nadzieje ze bedzie dobrze:)
      • mtrzaskalska7 Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 11:23
        No no no - masz bardzo ambitne plany. Opieka całodobowa??? Moim zdaniem trochę
        się zapędziłaś, ale to w końcu Twój biznes. Myślę tylko, że przy takich planach
        będziesz musiała sporo sobie liczyć za miesięczny pobyt dziecka w placówce. No
        i - masz chętnych do pracy w systemie zmianowym (bo chyba całodobowo, to praca
        na kilka zmian...?) i na weekendy? Nie mówiąc już o świętach...?

No cóż, ja zawsze narzekam i szukam dziury w całym, więc się mną jakoś
        specjalnie nie przejmuj :))) I napisz, w któym miejscu startujesz ze swoim
        przedszkolem.

Pozdrawiam, życzę powodzenia,

Martyna
        • aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 13:13
          A wiesz już ile będziesz liczyć za pobyt dziecka w przedszkolu,jestem bardzo
          ciekawa.Czy to za godzinę,czy całodzienny pobyt.Szkoda ,że w Mińsku nie ma
          żłobka bo bym chętnie oddała moją córcię,narazie ma 10 miesięcy,więc musi
          troszkę poczekać na przedszkole.
          powodzenia
        • aniaosm max.ia 04.08.06, 13:18
          A może będziesz szukać kogoś np.do posprzątania,odkurzenia sali po dzieciach
          itp.Ja bym sobie chętnie dorobiła.
    • max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 20:02
      bardzo sie ciesze ze moj klub malucha cieszy sie ogromnym powodzeniem(choc na
      razie witualnym) mam nadzieje ze zacznę od wrzesnia sierpien przeznaczam na
      szykowanie lokalu upiekszanie go. na razie bedie to tylko klubik dla dzieci
      alre oczywiscie beda zajecia dydaktyczne , logopeda a poniewaz moja pasja jest
      sztuka i plastyka beda wiec zajecia plastyczne, czyli taki maly artystyczny
      klub dzieciecy:)
      • mtrzaskalska7 Ale... 07.08.06, 09:14
        Ale GDZIE?! GDZIE!?
        Gdzie ten klubik dla dzieci?????

Martyna
        • max.ia Re: Ale... 07.08.06, 16:59
          Witam:)
          Juz prawie mam lokal ( na cichej:) lokal o ktorym marzylam od dawna...... mam
          nadzieje ze zaczne od sierpnia a wrzesien najpozniej:)ciesze sie ze jest
          zainteresowanie:)jeszcze tylko musze go urzadzic tak jak chcaialam i zapraszam
          wszystkie dzieci:)
    • anmarija Re: klub, przedszkole..... a moze? 07.08.06, 17:21
      Chętnie pomogę, jestem pedagogiem, mieszkam na śniadeckich
      • robiw Re: klub, przedszkole..... a moze? 16.10.06, 16:24
        W Mińsku brakuje przedszkoli... w każdym jest na liście rezerwowej po
        kilkanaście, kilkadziesiąt dzieci, również w prywatnych... Szukałem i znalazłem
        ostatnie miejsce w nowym kompleksie/ przedszkolu na Stojadłach... super.
        Przedszkole przy Nadrzecznej (koło Kamy) i ich filia na Targówce to porażka...
        Dzieci siedzą w norze, jest ich 25, jedna babka... istna przechowalnia, brud. aż
        się dziwię, że nie zajęła się tym prokuratura... nie mają pozwolenia (ponoć) na
        tyle dzieci, nie realizują tam żadnego programu, dzieci chodzą "samopas".
        ODRADZAM!!! Omijajcie z daleka. Mam nadzieję, że Ty zrobisz coś normalnego...
        ZenekSt
        • max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.10.06, 15:19
          witam:) moje przedszkole niedlugo juz bedzie przyjmowalo zapisy na najblizszy
          rok:). troche to trwalo ale niestety takie sa procedury.ciesze sie ze spelnilo
          sie moje najwieksze marzenie i juz wkrotce bede mogla realizowac swoja zyciowa
          pasję:)
          • aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.10.06, 17:59
            Jak będzie cena.Od jakiego wieku dzieci?
          • mtrzaskalska7 A zerówka też będzie??? 18.10.06, 09:08
            max.ia napisała:

> witam:) moje przedszkole niedlugo juz bedzie przyjmowalo zapisy na najblizszy
            > rok:). troche to trwalo ale niestety takie sa procedury.ciesze sie ze
            spelnilo
            > sie moje najwieksze marzenie i juz wkrotce bede mogla realizowac swoja
            zyciowa
            > pasję:)

No, fajnie. Ale - gdzie to przedszkole? Na rogu Cichej i Dąbrówki, koło sklepu
            Sokołowa? Bo chodzę sobie ulicą Cichą i - nic nie widzę!
            Napisz coś więcej, jaka cena, jaki zakres "usług", czy będzie można malucha
            zostawić na początek na kilka godzin, itp. No i czy przewidujesz otwarcie
            zerówki.
            Bo wiesz, chyba sporo osób z naszego forum byłoby zainteresowanych - włączając
            mnie :) Rośnie mi brzuch więc przedszkole bliziutko domu dla średniego synka
            byłoby dla nas niemal błogosławieństwem...

Pozdrawiam,

Martyna
            • magdaaa26 Re: A zerówka też będzie??? 24.10.06, 16:06
              witam!
              i co z tym przedszkolem? ruszyło?
              gdzie? i za ile?
              • mtrzaskalska7 Re: A zerówka też będzie??? 24.10.06, 17:00
                No, właśnie - też próbuję się czegoś dowiedzieć, ale cały czas czytam tylko, że
                to już lada chwila, że wszystko jest pod kontrolą... I żadnych bliższych
                informacji :( Jestem, że tak powiem, żywo zainteresowana tą kwestią, a tu cały
                czas ciiiisza.............

Martyna
                • magdaaa26 Re: A zerówka też będzie??? 26.10.06, 15:39
                  hello!
                  czy moze się odezwać pani od przedszkola?
                  są chętni!!!

magda
                  • mtrzaskalska7 Re: A zerówka też będzie??? 27.10.06, 09:46
                    > hello!
                    > czy moze się odezwać pani od przedszkola?
                    > są chętni!!!
                    >
                    > magda

Pani od przedszkola się odezwała, ale nic się nie rozjaśniło...:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20877&w=50924792&a=51005645
                    Martyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka