max.ia 17.07.06, 15:01 chce zalozyc w minsku opieke domowa dla dzieci lub klub dla maluchow jak myslicie czy mam szanse na to ze cos takiego "bedzie istnialo"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.07.06, 15:11 Myślę,że będzie istniało.A masz takie warunki,ile byś mogła przyjąć dzieci? Napewno ważne jest w jakich godzinach byś się opiekowała dziećmi,czy na cały dzień,czy na kilka godzin.A czy to by było zarejestrowane,czy nie?Sama bym chętnie oddała pod opiekę dziecko. pozdrawiam Odpowiedz Link
max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.07.06, 18:02 wiesz ja z wyksztalcenia jestem pedagogiem, ukonczylam pedagogike przedszkolna i marze o stworzeniu miejsca dla dzieci gdzie zarowno one jak i ich mamy zawsze z radoscia by przychodzily. Chcialabym zeby dzieci mialy ciekawe zajecia dydaktyczne i bardzo duzo zajec plastycznych ( bo w tym sie realizuje najbardziej):) no i oczywiscie domowe obiadki deserki . taka mam wlasnie wizje stworzenia cudownego miejsca dla dzieci Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Re: klub, przedszkole..... a moze? 20.07.06, 13:00 Przedszkoli/klubów malucha jest w MM stanowczo za mało. Państwowe są szalenie oblegane i często trudno do nich zapisać malucha. Prywatne są różne: tańsze, droższe, łaniejsze, brzydsze, lepiej lub gorzej przygotowane do przyjęcia dzieci... Jeśli myślisz o otwarciu takiej placóki, powinnaś pomyśleć przede wszystkim GDZIE. Ja jestem zdania, że w mojej okolicy (czyli rejon ul. Dąbrówki, Cichej, Śniadeckich, nawet Targówki) jest zbyt mało przedszkoli - takich z prawdziwego zdarzenia. Ale tak naprawdę ten rejon jest ogólnie mocno zaniedbany "socjalnie". Tak czy siak, myślę, że będziesz miała spore szanse powodzenia. W MM jest sporo małżeństw z małymi dziećmi, sporo młodych ludzi się tu sprowadza (i mieszka też, oczywiście). Potrzeby przedszkolne (i szkolne) będą więc coraz większe :) Powodzenia. I pisz, jak tam postępy organizacyjne :) Martyna Odpowiedz Link
max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 21.07.06, 14:09 dziekuje bardzo za wszystkie wypowiedzi:):) bardzo sie ciesze ze tak dobrze mi wszyscy radzicie.Martyna, ja mieszkam tez w okolicy cichej i tu wlasnie marze o zalozeniu na razie klubu malucha ktory z czasem przerodzilby sie w przedszkole (to zalezy od ilosci dzieci . Biore sie zatem do roboty i zyczcie mi powodzenia:):) Odpowiedz Link
bbqueen Re: klub, przedszkole..... a moze? 23.07.06, 12:32 powodzenia! i pisz jak ci idzie ;) Odpowiedz Link
magdam29 Re: klub, przedszkole..... a moze? 03.08.06, 19:36 Ja również jestem z tego osiedla i ma 3 letniego synka; co prawda dostał sie do wojskowego (kiedyś nim było) przedszkola, ale kto wie jak sie nie zaaklimatyzuję bede szukała czegoś innego, dlatego jestem równiez zainteresowana jak ci idzie? Odpowiedz Link
max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 10:53 Witam:) ciesze sie ze jest zainteresowanie moim klubem dla dzieci:):) zdobylam lokal:) mam lokal o ktorym marzylam i juz niedlugo zaczynam dzialac jeszcze tylko musze go urzadzic tak jak chcialam kolorowo i bezpiecznie a pozniej zapraszam wszystkie dzieci. chcialabym zey opieka byla calodobowa, w weekendy i swieta , z domowymi obiadami i oczywiscie wykwalifikowana kadra. mam nadzieje ze bedzie dobrze:) Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 11:23 No no no - masz bardzo ambitne plany. Opieka całodobowa??? Moim zdaniem trochę się zapędziłaś, ale to w końcu Twój biznes. Myślę tylko, że przy takich planach będziesz musiała sporo sobie liczyć za miesięczny pobyt dziecka w placówce. No i - masz chętnych do pracy w systemie zmianowym (bo chyba całodobowo, to praca na kilka zmian...?) i na weekendy? Nie mówiąc już o świętach...? No cóż, ja zawsze narzekam i szukam dziury w całym, więc się mną jakoś specjalnie nie przejmuj :))) I napisz, w któym miejscu startujesz ze swoim przedszkolem. Pozdrawiam, życzę powodzenia, Martyna Odpowiedz Link
aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 13:13 A wiesz już ile będziesz liczyć za pobyt dziecka w przedszkolu,jestem bardzo ciekawa.Czy to za godzinę,czy całodzienny pobyt.Szkoda ,że w Mińsku nie ma żłobka bo bym chętnie oddała moją córcię,narazie ma 10 miesięcy,więc musi troszkę poczekać na przedszkole. powodzenia Odpowiedz Link
aniaosm max.ia 04.08.06, 13:18 A może będziesz szukać kogoś np.do posprzątania,odkurzenia sali po dzieciach itp.Ja bym sobie chętnie dorobiła. Odpowiedz Link
max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 04.08.06, 20:02 bardzo sie ciesze ze moj klub malucha cieszy sie ogromnym powodzeniem(choc na razie witualnym) mam nadzieje ze zacznę od wrzesnia sierpien przeznaczam na szykowanie lokalu upiekszanie go. na razie bedie to tylko klubik dla dzieci alre oczywiscie beda zajecia dydaktyczne , logopeda a poniewaz moja pasja jest sztuka i plastyka beda wiec zajecia plastyczne, czyli taki maly artystyczny klub dzieciecy:) Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Ale... 07.08.06, 09:14 Ale GDZIE?! GDZIE!? Gdzie ten klubik dla dzieci????? Martyna Odpowiedz Link
max.ia Re: Ale... 07.08.06, 16:59 Witam:) Juz prawie mam lokal ( na cichej:) lokal o ktorym marzylam od dawna...... mam nadzieje ze zaczne od sierpnia a wrzesien najpozniej:)ciesze sie ze jest zainteresowanie:)jeszcze tylko musze go urzadzic tak jak chcaialam i zapraszam wszystkie dzieci:) Odpowiedz Link
anmarija Re: klub, przedszkole..... a moze? 07.08.06, 17:21 Chętnie pomogę, jestem pedagogiem, mieszkam na śniadeckich Odpowiedz Link
robiw Re: klub, przedszkole..... a moze? 16.10.06, 16:24 W Mińsku brakuje przedszkoli... w każdym jest na liście rezerwowej po kilkanaście, kilkadziesiąt dzieci, również w prywatnych... Szukałem i znalazłem ostatnie miejsce w nowym kompleksie/ przedszkolu na Stojadłach... super. Przedszkole przy Nadrzecznej (koło Kamy) i ich filia na Targówce to porażka... Dzieci siedzą w norze, jest ich 25, jedna babka... istna przechowalnia, brud. aż się dziwię, że nie zajęła się tym prokuratura... nie mają pozwolenia (ponoć) na tyle dzieci, nie realizują tam żadnego programu, dzieci chodzą "samopas". ODRADZAM!!! Omijajcie z daleka. Mam nadzieję, że Ty zrobisz coś normalnego... ZenekSt Odpowiedz Link
max.ia Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.10.06, 15:19 witam:) moje przedszkole niedlugo juz bedzie przyjmowalo zapisy na najblizszy rok:). troche to trwalo ale niestety takie sa procedury.ciesze sie ze spelnilo sie moje najwieksze marzenie i juz wkrotce bede mogla realizowac swoja zyciowa pasję:) Odpowiedz Link
aniaosm Re: klub, przedszkole..... a moze? 17.10.06, 17:59 Jak będzie cena.Od jakiego wieku dzieci? Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 A zerówka też będzie??? 18.10.06, 09:08 max.ia napisała: > witam:) moje przedszkole niedlugo juz bedzie przyjmowalo zapisy na najblizszy > rok:). troche to trwalo ale niestety takie sa procedury.ciesze sie ze spelnilo > sie moje najwieksze marzenie i juz wkrotce bede mogla realizowac swoja zyciowa > pasję:) No, fajnie. Ale - gdzie to przedszkole? Na rogu Cichej i Dąbrówki, koło sklepu Sokołowa? Bo chodzę sobie ulicą Cichą i - nic nie widzę! Napisz coś więcej, jaka cena, jaki zakres "usług", czy będzie można malucha zostawić na początek na kilka godzin, itp. No i czy przewidujesz otwarcie zerówki. Bo wiesz, chyba sporo osób z naszego forum byłoby zainteresowanych - włączając mnie :) Rośnie mi brzuch więc przedszkole bliziutko domu dla średniego synka byłoby dla nas niemal błogosławieństwem... Pozdrawiam, Martyna Odpowiedz Link
magdaaa26 Re: A zerówka też będzie??? 24.10.06, 16:06 witam! i co z tym przedszkolem? ruszyło? gdzie? i za ile? Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Re: A zerówka też będzie??? 24.10.06, 17:00 No, właśnie - też próbuję się czegoś dowiedzieć, ale cały czas czytam tylko, że to już lada chwila, że wszystko jest pod kontrolą... I żadnych bliższych informacji :( Jestem, że tak powiem, żywo zainteresowana tą kwestią, a tu cały czas ciiiisza............. Martyna Odpowiedz Link
magdaaa26 Re: A zerówka też będzie??? 26.10.06, 15:39 hello! czy moze się odezwać pani od przedszkola? są chętni!!! magda Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Re: A zerówka też będzie??? 27.10.06, 09:46 > hello! > czy moze się odezwać pani od przedszkola? > są chętni!!! > > magda Pani od przedszkola się odezwała, ale nic się nie rozjaśniło...: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20877&w=50924792&a=51005645 Martyna Odpowiedz Link