Dodaj do ulubionych

Rezygnacja i Tax

24.07.06, 16:59
witam i pytam:
1. czy w reygnacji z pracy nalezy wpisac powod? i co poza tym? jak to
najlepiej tak standardowo sformulowac.

2. slyszalem ze jak sie w roku podatkowym nie przekroczy jakies kwoty(4700£?)
to mozna starac sie o zwrot zaplaconego podatku(nie mowie tu o podatku zle
naliczonym). czy to jest prawda? jesli tak to jakich formalnosci trzeba
dopelnic? to jest bardzo wazne dla mnie wiec prosilbym o odpowiedzi co do
ktorych macie pewnosc.
z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • ja_alexander Re: Rezygnacja i Tax 24.07.06, 17:25
      W rezygnacji nie musisz podawac powodu ale mozesz- generalnie powodem jest
      rozpoczecie pracy gdzies indziej :). Jezeli zarobiles do 4890F w zeszlym roku
      podatkowym to powinienes dostac zwrot podatku. Generalnie IR powinien sam cie
      rozliczyc i zwrocic. Tu masz wzory: www.i-resign.com/uk/letters/letters.asp
      • ga4 Re: Rezygnacja i Tax 25.07.06, 14:51
        ja_alexander napisał:

> Generalnie IR powinien sam cie
        > rozliczyc i zwrocic.

czy to znaczy ze sam nie musze nic zrobic np. wyslac jakiegos formularza itd.?
        w sierpniu konczy mi sie 3-mies. kontrakt i wracam do kraju, nie przekroczylem
        tej kwoty. kiedy moge liczyc na zwrot tego podatku? gdzie przesylaja ten zwrot,
        na adres, czy na konto, i co kiedy sie juz nie mieszka w uk., czy moga przeslac
        te pieniadze do Polski? poki jestem tutaj na miejscu chialbym zrobic wszystko
        co moge i co umozliwi mi otrzymanie tego zwrotu wiec za wszelkie rady dziekuje.
        • ja_alexander Re: Rezygnacja i Tax 25.07.06, 15:41
          Generalnie pieniadze przelewaja na konto. Zalezy od IR kiedy -moze byc miesiac,
          a moga na koniec roku podatkowego. Najlepiej zadzwon do nich i sie dopytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka