Dodaj do ulubionych

pytanie o błonnik

14.09.05, 13:46
cześć, dziewczyny. mam pytanie - czy błonnik w tabletkach rozpycha żołądek?
jestem w drugim tygodniu diety i kupiłam błonnik (bo wiadomo jakie ujemne
skutki sb mam na mysli) mam teraz wrazenie, ze brzuch jest wielki, a przeciez
powinno byc odwrotnie, prawda? błonnik powinien własnie pomóc, wiec jestem
troche zdziwiona. umiałaby to któras z Was mi wyjaśnic i jakos doradzic, bo
teraz czuje się jakbym tyła, a nie chudła ;-( z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • piaget11 Re: pytanie o błonnik 14.09.05, 14:01
      słuchaj,,nie wiem. Ale jedno jest pewne: na SB ma się przez chwilę zaparcia,
      jednak powinny przejść po 2-3 dniach. I wtedy rzeczywiście brzuszysko maleje.
      Jednak 9 dni to zbyt długo. Próbowałaś herbatek? Te z senesem są bezlitosne,
      ale spróbuj coś łagodniejszego, powinno pomóc smile)
    • xfortuna9876 Re: pytanie o błonnik 07.02.23, 14:32
      Błonnik jest włóknem pokarmowym, które znacznie usprawnia i przyśpiesza pracę jelit. Nie powinno rozpychać żołądka. Jeżeli tak się czujesz, nie kupuj samego błonnika ale sprawdź składniki które są w niego bogate. Fajna lista: top.info.pl/top-10-produktow-bogatych-w-blonnik/
    • samantafox Re: pytanie o błonnik 01.05.23, 10:16
      Cześć dziewczyny! Wiem, że błonnik jest dobrym wyborem podczas odchudzania, ale mam pytanie - czy tabletki zawierające błonnik mogą powodować rozpychanie żołądka? Jestem w drugim tygodniu diety i kupiłam te tabletki (bo wiadomo jakie ujemne skutki może to mieć), a teraz czuję się tak, jakby brzuch był coraz większy. Powinno byc odwrotnie - czyli chudnac a nie tyc. Czuje si ę troche zdezorientowana i potrzebuje porady. Dziwne bo przedtem slyszaalam ze blysk ma pomoc schudnac... Czy ktoras z Was mi moze pomóc? Z góry dziekuje!
    • zdrove-love Re: pytanie o błonnik 31.01.24, 18:42
      Zapraszam na bloga recenzującego sklepy ze zdrową żywnością i suplementami diety:
      zdrove.blogspot.com/
    • refututrends Re: pytanie o błonnik 23.02.24, 23:43
      Cześć!

Błonnik w tabletkach może powodować uczucie pełności, ponieważ w kontakcie z wodą pęcznieje w żołądku. To normalne, szczególnie na początku stosowania. Ważne jest, aby przyjmować błonnik z dużą ilością wody, aby zapobiec wzdęciom i uczuciu "rozpychania". Jeśli odczuwasz dyskomfort, może warto zmniejszyć dawkę i stopniowo ją zwiększać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka