lodzka_przadka 08.02.05, 12:23 Re: Fotele DM brezly 08.02.2005 12:16 + odpowiedz Aha, korzystajac z okazji zapytam a jaki jest sotsunek PT Dziewiarzy do paczuorku? Bosmy teog jeszcze nie omawialismy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lodzka_przadka Re: patchwork 08.02.05, 12:23 Re: Fotele DM pieranka 08.02.2005 12:21 + odpowiedz A właśnie! Jako zwolennik odzyskiwania surowca jestem za. Nie mam cierpliwości, aby ten rebus sama złożyć w przyjemny dla oka obrazek/deseń, ale ogólnie rzecz biorąc tak. Natomiast duże NIE dla dywaników z rajstop! (pamiętacie "Jutro poniedziałek" z poradami praktycznymi w czasach braku wszystkiego? Np jak zrobić ciasto bez jajek, masła, mąki, etc? Albo jak zrobić proszek do prania z resztek mydła? Boszsz, szkoda, że nie było tv za okupacji). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: patchwork 08.02.05, 12:26 Dywanik z rajstop? Fuuuuuj wielowymiarowe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: patchwork 08.02.05, 12:29 Hehe, no nie? Widziałam takie cudo z raz czy dwa i wywierało ono na mnie niezatarte wrażenie. Aż do dziś można powiedzieć. Albo takie, szszno jak to nazwać, dziergane kapciuszki z czegoś, co nawet w snach koło wełny nie leżało. Bure kolory melanż. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: patchwork 08.02.05, 12:56 Dywanik z rajstop! Co za marnotrawstwo surowca na siatkę na rozwielitki. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: patchwork 08.02.05, 13:43 aha, i przy pomocy drucikow oraz farbek fajoskie motyle i biedronki sie robi z rajstop. A pacz£orkom mowimy stanowcze tak. Taka Pani Baloonowa to by sie nawet posunela do roznych , zeby ladny pacz£ork zdobyc. Tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: patchwork 10.02.05, 00:24 baloo napisał: > aha, i przy pomocy drucikow oraz farbek fajoskie motyle i biedronki sie robi > z rajstop. > > > A pacz£orkom mowimy stanowcze tak. Taka Pani Baloonowa to by sie nawet po > sunela > do roznych , zeby ladny pacz£ork zdobyc. Tak ma. ----> przejmiemy sie tou uwagou f Kraju Paczuorku. A kolorystyka na ten przyklad jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: patchwork 10.02.05, 07:54 vaud napisała: > ----> przejmiemy sie tou uwagou f Kraju Paczuorku. A kolorystyka na ten > przyklad jaka? > Paczuork jako topologicznie tozsamy z makatka wszelkie jej wlasciwosci miec moze. Zatem paczuork oswiatowy, patriotyczny, produkcyjny etc. Stars and strips, fish and chips, star and trek, Buffalo Bill i Indianie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Patchworkom: TAK 10.02.05, 00:23 Pacz uork , bardzo misterny. Paczyc sie czeba uwaznie, zeby sobie fartuszka do kordly nie przyfastrygowac. W pokoju Latorosli paczuorkuf pelno. Robota tesciowej i Anonimowej Brygady Chinek. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Patchworkom: TAK 10.02.05, 00:55 sztych koniakoski na tylne podglowki. brr. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Patchworkom: TAK 10.02.05, 16:24 A czy Wam, drodzy Dziewiarze, nie chodzi przypadkiem o kuilty (quilty)? Bo paczwork to tzw. robota latkowa, a takie z wzorami ukladanymi z roznobarwnych i roznowzorych kawalkow to sa zdecydowanie kuilty. I quilt, zeby byl kuiltem, musi byc wypchany i popikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Patchworkom: TAK 10.02.05, 16:28 a takie z kawałków i wypchane ale nie pikowane to co ja zrobiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
mi_fiori Re: Patchworkom: TAK 10.02.05, 16:32 jak wzorek z wzorkow ulozony to kuilt. Paczwork jest przypadkowy w ukladzie, jednostronny i bez podszycia. Podszyty i wypchany paczwork nazywa sie crazy quilt. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Patchworkom: TAK 10.02.05, 21:58 anchan napisała: > a takie z kawałków i wypchane ale nie pikowane to co ja zrobiłam? ---> albo quilt-work, albo patchuilt Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Patchworkom: TAK 11.02.05, 09:26 Crazy quilt, a raczej, ponieważ przypadkowy układ komponowałam długo i starannie, qiult udający wariata. Odpowiedz Link Zgłoś