hanti 06.04.17, 21:59 Jak mnie jeszcze raz ktoś zapyta "znowu?? A które to już ?" to obawiam się ze mogę zacząć gryźć Czuje się jakbym chomiki hodowała. Dlaczego ludzie nie mają taktu, naprawdę podstawowe zasady gdzieś zniknęły ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynagl Re: Gryźć zacznę 07.04.17, 08:23 Ha ha ha!!! Mam to samo!!! Tylko, że jeszcze nikt nie wie..ale jak tylko zrzucenie kurtkę i pójdę odbierać dzieci ze szkoły i z przedszkola to będzie delikatnie mówiąc...rozpierducha!!! I prawdę mowiac...sama nie mam argumentu na ten brzuch bo tym razem to....jakoś jeszcze mnie nie cieszy.... Ale też uchodzi my za nadaktywnych wariatow, którzy katuja swoje dzieci sportami i różnymi zajeciami...I mysle, że trochę ludzie tego nie ogarnia ja bo niektórzy serio nie radzą sobie nawet z jedynakiem!!! Do tego u mnie wciąż są inne dzieci bo tu się świetnie bawią wszyscy... Wiec może jednak musimy zgryz żeby i być dumne?! Ale wylałam z siebie 😀 A wogole to masz super Rodzinę! !!! Odpowiedz Link
hanti Re: Gryźć zacznę 08.04.17, 18:16 Ależ ja jestem dumna, tylko rozwala mnie na łopatki ludzka bezczelność. Zawsze mi się wydawało ze takie elementarne zasady zachowań społecznych powinno się wynosić z domu. Ja mówię że to tylko opuchlizna głodowa Odpowiedz Link
andaba Re: Gryźć zacznę 08.04.17, 20:12 Ale to są chamskie komentarze, czy tylko zdziwienie? Ja wprawdzie nie jestem jakoś specjalnie wielodzietna, ale nigdy nie spotkałam się z reakcjami, po których miałabym ochotę gryźć. Może ktoś komentował, ale z dala ode mnie. Nie wiem, czy kwestia miejsca, czasu, 500+, czy wrażliwości zainteresowanej... Odpowiedz Link
justynagl Re: Gryźć zacznę 08.04.17, 22:40 Serio, ludzie tak reagują jak się idzie gdziekolwiek z całą piatką!!! To wszystko Pani? Słyszę b.czesto. I jeszcze:" Ale to już na pewno koniec?!". I jak reagowac? Ja odpowiadam, że mam tak super dzieci, że takich mogłabym dwa razy tyle miec..I ...mina rzednie...😀 Odpowiedz Link
andaba Re: Gryźć zacznę 09.04.17, 10:03 Pytanie "to wszystko pani?" usłyszałam może raz i nie czułam w tym nagany. Pytanie, czy to na pewno koniec nie mieści mi się głowie. Gdzie wy mieszkacie? Zapraszam do Krakowa, tu jest tyle dzieci, że nikt głupich pytań nie zadaje. Odpowiedz Link
justynagl Re: Gryźć zacznę 09.04.17, 13:29 Mieszkam w malym mieście w Niemczech. Tu dwójka dzieci to juz o jedno za dużo! Ale też są ludzie, którzy z podziwem patrzą na naszą aktywność i organizacje i nie szczędzi pochwał. Anegdota: w okresie Adwent organizowała bardzo wiele koncertow, akcji i występów i co chwilę slyszalam" Bóg Ci to w dzieciach wynagradza ". No i ..po Bożym Narodzeniu ...wynagrodzil....znowu😣 Juz nie będę się nigdzie udzielac😉 wystarczy😀 Odpowiedz Link
justynagl Re: Gryźć zacznę 09.04.17, 13:35 A ile Was jest? Musicie łączyć stoły jak idziecie do restauracji? A szukanie noclegów w hotelach przez internet to bez sensu bo nie ma tylu rubryk na wpisanie liczby dzieci...uroki rodziny wielodzietnej😁 Odpowiedz Link
justynagl Re: Gryźć zacznę 09.04.17, 13:32 W Krakowie spędziliśmy ostatnie wakacje i faktycznie tam człowiek gubi się w tłumie ludzi i dzieci. Bardzo było milo...wrócimy tam jeszcze. Odpowiedz Link
undoo Re: Gryźć zacznę 09.04.17, 05:45 Ja mam chamskie odzywki juz z glowy - moja mina nie zacheca do komentowania. Teraz spotykaja mnie tylko komplementy. Odpowiedz Link
eva29 Re: Gryźć zacznę 10.04.17, 12:55 Mnie najbardziej denerwują komentarze że to Napewno 500 plus, a co ich to obchodzi gdyby nawet ( chodź tak nie jest ) nie mogliby przemilczeć i podyskutować sami ze sobą. Ja jak patrzę na swoje dzieci jak się razem bawią i nigdy się nie nudzą to rekompensuje wszystkie te durne komentarze. Odpowiedz Link
hanti Re: Gryźć zacznę 31.05.17, 05:36 Tekst z wczoraj, młoda położna w szpitalu: -o to się Pani odmładza, Z równie uroczym uśmiechem odpowiedziałam ze jeszcze nie muszę. Najczęściej takie teksty słyszę jak jestem w ciąży, zupełnie nie wiem dlaczego ludzie dają sobie prawo do takich komantarzy. Odpowiedz Link
justynagl Re: Gryźć zacznę 31.05.17, 22:26 Hanti to podobnie jak z dotykanie brzucha(czy ja obmacuje innych? ) lub pytaniem " ale teraz to już chyba koniec?"( z dziecmi). Nie da się na wszystko reagować. .. Zostawmy to i cieszmy się naszym szczesciem i rodzinami. Odpowiedz Link