Dodaj do ulubionych

500 zł za brzydkie słowo

IP: *.his.uni.torun.pl 03.03.05, 10:31
No i co to k*** ma znaczyc... moze jeszcze wprowadza mandaty za to ze ktos ma
brudne rece i ze pokazal brudnym paluchem komus fuck'a... Paranoja
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik instruktaz?? IP: 213.77.102.* 03.03.05, 10:36
      "Olsztyńscy strażnicy po krótkim instruktażu ruszą dziś w stronę sklepów
      monopolowych." Pewnie przelozeni uczyli ich wulgarnych wyrazow, zeby mogli je
      rozpoznac na ulicy:)
      • Gość: radykaŁ W Warszawie psy srają, gdzie popadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:42
        W Warszawie psy srają, gdzie popadnie, wiocha i brud straszny, powinny być za
        to mandaty inaczej nikt żadnego prawa nie będzie uznawał, to samo z jazdą po
        alkoholu i przekraczaniem prędkości na drogach,

jak się nie respektuje prawa w tak powszechnych i oczywistych sprawach, to
        prawo staje się tylko szyldem
        • fuckitall1 KRAZY WIDMO GLUPOTY 03.03.05, 20:43
          • zen-on Re: KRAZY WIDMO GLUPOTY 04.03.05, 09:26
            A co z je-baną listą słów zakazanych? "Spieprzaj dziadu" Kaczyńskiego,
            b.minister stosuje, "ku.." b.marszałka Zycha i paru innych to chyaba
            legalne słowa? A co z pie..ną sztuką? Był ktoś ostatnio w teatrze?
            Zawsze można powołać się na cytowanie artystów wielkich i szanowanych,
            młodych i nieznanych, ale wystawianych. I klnąć jak ku.. je..y szewc.
            Tylko co to ma wspólnego z pie..ną wolnością słowa? Czyż nie jest
            ważne co się mówi, tylko jak się mówi?? Bez wulgaryzmów można też
            bardzo brzydko mówić.

PS: Czy immunitet pozwala napie..ć jęzorem, co je..a ślina na pie..ny
            jęzor przyniesie?
            PPS: Ile będzie kosztować oglądanie psów Pasikowskiego?
            PPPS: Użyte powyzej wulgaryzmy znajdują się między innymi w Paragrafie 22
            Hellera - książeczka wydana niedawno przez Gazetę, publicznie użyte zostały
            przez wielu znanych polityków, pojawiły się w wielu sztukach teatralnych.
            Czy w Elblągu są zakazane? Ciekawe co na to cenzura GW?
    • Gość: Kacper Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:39
      i bardzo dobrze ! Proponuje patrole przy podstawówkach, jak szczeniaki dostana
      mandat za ktory tatus albo mamusia beda musieli zaplacic i wleja im przy okazji
      w dupe to bedzie od razu jakis postep. Nienawidze wyszczekanych gownojadow.
      • jan.kulczyk Re: 500 zł za brzydkie słowo 03.03.05, 12:40
        To chyba jakiś sposób mniejszych miast, w których rzadko coś ciekawszego się dzieje, na przyciągnięcie uwagi prasy. I tak nie zamierzałem odwiedzać Olsztyna ani Elbląga, ale teraz... cóż.... z moim sposobem wysławiania się szybko zostałbym tam bankrutem i to nie tylko moralnym ;)))
        • Gość: kij Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 03.03.05, 22:28
          Jasiu , to naprawde ty?
      • Gość: Gość Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: 195.117.18.* 03.03.05, 13:53
        można było napisać to samo, lecz bez używania może nie wulgarnych, ale
        brzydkich słów. Generalnie popieram. Przeklinają dzieci i młodzież, i niestety
        rodzice zwracający się w miejscach publicznych do swoich pociech
        (niejednokrotnie słyszałam!). W pociągach podmiejskich jest to plaga i celują
        niestety panienki - przyszłe mamusie. A przecież obowiązuje ustawa o języku
        polskim.Często czytuję wypowiedzi na forum i pomijając błędy ortograficzne w
        zdumienie wprawia mnie fakt, że Polacy mają tak mały zasób słów, a swoje
        uczucia, te pozytywne i negatywne, potrafią wyrażać jedynie za pomocą
        wulgaryzmów. Przy tym wymagamy szacunku od innych narodów, mamy pretensję do
        całego świata, ale sami niszcymy nasz wizerunek.Wstyd, że jakoś zapomniane
        zostało słowo "patriotyzm" i to co się za nim kryje.
        • Gość: hahaha Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.03.05, 14:57
          pragne zauwazyc ze wulgaryzmy sa czescia jezyka polskiego i figuruja takze w
          wiekszosci slownikow:PPPPPPPPzapytaj miodka;]
      • Gość: yalla,,jihad,jihad Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.cm-upc.chello.se 03.03.05, 16:08
        Jezeli przyjedzie pan do Szwecji dostanie pan chyba zawalu pop przejsciu sie po
        okolicy gdzie szkoly sa zbudowane. 'Mafia' malych zrajkow nosi sie tam jakby do
        nich nalezalo otoczenie. Ogolem, Szwecja jest krajem gdzie do wladzy ostatnio
        dobraly sie homo, feministki oraz kolorowi cudzoziemcy. Bialy facet musi
        weszedzie przepraszac otoczenie za to, ze zyje i jest.
      • Gość: rr Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.sympatico.ca 03.03.05, 23:12
        Ty tez powinines oberwac manadat.
      • Gość: Wielki Docent Najśmieszniejsze jest to... IP: 195.116.245.* 04.03.05, 05:50
        ...że w Polsce, aby policja czy straż miejska wzięła się do roboty, trzeba
        zrobić "AKCJĘ". Jak za komuny. Wulgarne wyrażanie się w m-cu publicznym czy
        pice alkoholu w takimż miejscu to sa w Polsce wykroczenia, ale ludzi się karze
        za nie tylko wtedy, kiedy jest "AKCJA". Pijanych kierowców też łapią, jak
        jest "AKCJA".
    • the_real_kris Re: 500 zł za brzydkie słowo 03.03.05, 12:39
      w normalnym kraju za pokazanie fuck'a mozna zaplacic, niezaleznie od tego czy
      paluch jest brudny czy czysty. A chamow ktorzy np. w pociagach jada i co drugie
      slowa sadza na k... to bym sam z checia 'naprowadzal' na wlasciwe tory - palka.
      Kiedys taki smiec siedzial za mna i walil .urwami co drugie slowo - nawet sie
      oburzyl jak mu zwrocilem uwage.
      • Gość: ah polacy Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.03.05, 14:58
        ilez w was nienawisci do blizniego!!!a nie uczyla mamusia ze czlowiek to
        czlowiek a nie smiec?dla mnie ktos kto nazywa druga osobe bez wzgledu na to co
        mowi smieciem, sam jest szmata:)
    • Gość: Robert Zamienniki wulgaryzmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:40
      Zawsze mozna przy policji zastapić wulgaryzmy innymi słowami np. mówiac o
      czyjejs matce że to k...a jej syn to sk... mozna powiedzieć: na twojej matce
      całe wojsko jedzie syneczku mamusi. Tak samo obrazliwe i bez mandatu, albo
      zamiast k..mać - motyla noga! - to znacie. Dajcie jakies inne propozycje, moze
      byc ciekawie.
      • zen-on Re: Zamienniki wulgaryzmów 04.03.05, 10:26
        Rokita mać!
    • Gość: AD Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:41
      Idioci, populiści. Sami klną a uchwalają głupie przepisy na potrzeby elektoratu
      LPR-u i PIS-u. Nie rozumiem co złego może spowodować słowo k.. czy pier..
      Przecież napiętnowanie tych słów tylko wzmacnia ich efekt i przez to naprawdę
      staja sie silnymi wulgaryzmami.
      • Gość: dec Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.wireless.dtu.dk 04.03.05, 02:15
        Właśnie niech staną sie ciężkimi wularyzmami, które czasem trzeba użyć (i które
        jako słowa funkcjonują w języku polskim od czasów co najmniej średniowiecza
        (nie mam na myśli konkretnych słów, mówię o wulgaryzmach jako takich)), a nie
        nic nie znaczącymi przecinkami i zapychaczami wskazującymi na braki w słowniku
        autora wypowiedzi. Bo to dopiero jest psucie języka
    • Gość: nowa Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 03.03.05, 12:53
      no i bardzo dobrze a brudnym paluchem to sobie możesz....sam wiesz co!!!!!
    • Gość: HILEVEL Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.dacpol.com.pl / 213.25.206.* 03.03.05, 13:49
      Ja zacząłbym od pozwania W. Pasikowskiego za wszystkie części "Psów" od razu.
      Je.. system. Na pewno nie przestane przeklinac i odmowie przyjecia mandatu za
      przeklinanie. Jest to wbrew konstytucji i wbrew polszczyźnie.

KU.. CH.. PI.. CYCKI
      • Gość: zgadzam sie! Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.03.05, 15:01
        wolnosc slowa chyba obowiazuje?szkoda ze nikt nie rozlicza palarzy ze sadza
        k**mi i skur***mi gdy kogos przesluchuja albo cos nie idzie po ich mysli:Dloool
        wielki lol
    • Gość: emka Proszę zająć się bandytami IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 03.03.05, 13:54
      Czy policja na prawdę nie ma nic do roboty? Wydaje mi się że szuka po prostu
      łatwego zarobku i czyściutkiej robótki. Bo przecież znacznie łatwiej władować
      przechodniowi mandat za jakąś bzdure jak na przykład za niecenzuralne słowo,
      niż ryzykować i zająć się przestępczością. To nie rzadkość że panowie
      bohaterowie policjanci,czy strażnicy miejscy, spisują z lubością włascicieli
      jamników bez kagańców, czy babuszki sprzedające bukieciki kwiatów na chodniku,
      a na widok biegających kolesi z nożami odwracają głowy...

A na marginesie chciałbym zaznaczyć że przekleństwa to też polszczyzna...
      Zresztą moim zdaniem polskie przekleństwa są najpiękniejsze na świecie :-)
      Brońmy polszczyzny, bo jak tak dalej pójdzie to bedziemy słyszeć tylko
      same "faki"
      - bo za to chyba policjanci nie karają :-)

• Gość: gonzo Re: Do pani posłanki Begier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:09
      Sugeruje wprowadzić podobne prawo na Wiejskiej i niech pani Owsiankowa i
      jej podobni dokonają publicznego katharsis i zrzekną się mandatu. W końcu
      przykład idzie z góry.
    • Gość: Melchior Je.. policje je.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.03.05, 14:23
    • Gość: Jakis Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:37
    • Gość: Jakis Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:39
      Uważam, że jest to niezły pomysł - należy walczyć o czystość języka, a
      wulgarność nas zalewa, ze wszystkich storn - nawet media dość często posługują
      się wulgaryzmami - nawet chyba lubują się.
      • Gość: polaK Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: 195.205.11.* 03.03.05, 14:58
        Hehe przecież to już przechodzi ludzkie pojęcie...

Osobiście kilkukrotnie słyszałem k..wy i tym podobne słowa z ust samych
        policjantów. Przeklinają wszyscy - mniej lub więcej. Gdy ostatnio pracowałem w
        pewnym zakładzie produkcyjnym, byłem przerażony, iż ludzie ponad 40 potrafią tak
        przeklinać... a myślałem, że to ja nadużywam wulgaryzmów. Propos brzydkie słowa
        są tak samo polskie, jak i te "ładne". Taki zakaz jest conajmniej wbrew
        konstytucji - każdy obywatel ma (a bynajmniej powinien mieć) prawo wyrażania
        własnych emocji.
        Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... a w przypadku policji chodzi
        dodatkowo o zajęcie się sprawami nieszkodliwymi na rzecz rabusiów i morderców.
        Gratuluję kolejny raz Policjo!
        • Gość: grenzik_24_sopot Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.chello.pl 03.03.05, 17:11
          Dokładnie!Odsyłam do mojego posta 17:10.. :(
    • Gość: Cassubiensis Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:23
      Popieram w stu procentach. Nienawidzę wulgarności i wulgaryzmow. Nareszcie ktoś
      sie za to bierze. Szczęść Boże.
    • Gość: shower Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:51
      Co wy mówicie o konstytucji i wolności wyrażania własnych emocji!!! czyli jak
      ja swoje emocje chce wyrazić daniem komuś w ryja to mogę tak? konstytucja mi to
      gwarantuje? bardzo dobra akcja, jeśli ktoś chce klnąć to niech to robi u siebie
      w domu a nie na ulicach czy w środkach komunikacji miejskiej!! Brawo oby więcej
      takich akcji jak w Olsztynie czy Ustce!!!
      • Gość: buehehe Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.03.05, 20:51
        od kiedy uzywanie wulgaryzmow jest rownoznaczne z daniem komus w ryja?;]emocje
        slowne koles;]hahaha
    • jeman Re: 500 zł za brzydkie słowo 03.03.05, 16:53
      SUPER, MOŻE TEŻ PIERDZENIE NIECH OPODATKUJĄ !!!
    • Gość: Sineira Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:02
      No przepraszam, ale na takie paranoiczne działania mam tylko jedno określenie:
      leczenie syfa pudrem!
      • Gość: Robert Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:04
        MOTYLA NOGA!!!
        • Gość: KAZIK Wulgaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:43
          ZE SŁOWNIKA POLSKICH PRZEKLEŃST I WULGARYZMÓW WYD. PWN. Cyt: "Wulgaryzm jest to
          jednostka leksykalna, za pomocą której mówiacy ujawnia swoje emocje wzgledem
          czegos lub kogos,łamiac przy tym tabu jezykowe. Np. gó.., dupa, ku..".
          Czy to tabu jest łamane zalezy od srodowiska w którym uzywa sie tych słów.
          Wiadomo bedąc na meczu, imprezie, komendzie policji mozna nasłuchac sie do woli
          i to nie razi. Słowa te tak straciły na mocy w ostatnim czasie że własciwie juz
          prawie nigdzie nie rażą. Uzycia wulgaryzmów są spontaniczne, czesto stanowia
          przejaw całkowitego braku samokontroli mówiącego. Nie da sie wiec temu
          przeciwdziałać. Karanie jest bez sensu. Już wyobrażam sobie jak zaczyna klnąć
          taki oskarzony o to. Napewno zaczyna wyżywac się wtedy gdy nie ma policji w
          poblizu dajac upust zszarpanym nerwom. Nie ma tabu za wyjątkiem chorych dewotek
          i zakłamanych polityków LPR,PIS oraz kochanej rodzinki z radia ma ryja.
          Gliniarze sami klna jak szewce a nic im nie mozna zrobic. A co z naszym
          nieszczęsnym LISEM? przyszłym nie daj Boże prezydentem od siedmiu boleści. Ten
          to dopiero klnie. Znany był z tego w TVN. Zreszta w mediach szczególnie w radiu
          i telewizji klnie sie potwornie duzo. Najcześćiej i geściej wystepujacy na
          antenie daja upust nerwom i temu ze musieli być własnie przed chwila tacy
          uśmiechnięci i wygładzeni.
          • Gość: Andre Re: Wulgaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:55
            Proponuje urządzonko dajace wysokie napiecie. Można by takie zakładać
            oskarżonym o uzywanie wulgaryzmów na szyję. Gdy urzadzonko wychwyci brzydkie
            słowo i dopasuje barwę głosu do własciciela wysyła taki impuls ze mówiacy
            skreca sie w elektrycznych konwulsjach.
            • Gość: dec Re: Wulgaryzm IP: *.wireless.dtu.dk 04.03.05, 02:20
              tak, tylko taki V-CHIP moze ulec przeładowaniu i stworzyć śmiercionośną broń,
              którą można zabić Saddama Husejna... :((((((( bardzo zły pomysł
    • Gość: grenzik_24_sopot Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.chello.pl 03.03.05, 17:10
      W Sopocie byłoby to bezzasadne - choć nie powiem, przydałoby się. Niestety w
      naszym wypadku policjanci musieliby sami wypisywać sobie najwyższe kary. W
      sprawie potwornie wulgarnego języka stosowanego przez sopockich funkcjonariuszy
      tak na ulicy, jak i na same komendzie (tam jest najgorzej) kontaktowałem się z
      panią rzecznik pom. policji. W odpowiedzi na zarzuty przczytałem, że pani
      rzecznik "nie zgadza się i uważa, że policjanci to kulturalni inteligentni
      ludzie (sic!)". Dobranoc państwu :D lukasz_grezicki@tlen.pl
    • Gość: Sloneczko Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.onlink.net 03.03.05, 17:14
      i bardzo dobrze. Dosyc juz tego chamstwa i prostactwa. Panom poslom- oslom i
      wszelkiej masci pseudoartystom wystepujacym w tv tez nalezy wlepiac
      mandaty.Czas skonczyc z bluzgami w miejscach publicznych.
      • Gość: Bilala Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.05, 18:02
        Jestem już niemłoda i pamiętam czasy powojenne, gdy nawet od pijanego menela na
        ulicy bardzo rzadko można było usłyszeć tzw. brzydkie słowo. Niestety, w owych
        czasach upowszechniły się zupełnie nowe "elity", czego skutki widzimy dzisiaj.
        Wulgarne wyrazy nie świadczą dziś wcale o tym, że ktoś się strasznie
        zdenerwował czy coś niezwykłego przeżywa, przeciwnie, są używane mniej więcej
        tak, jak kiedyś niektórzy wtrącali "panie dziejku" - po prostu na zasadzie
        znaku przestankowego. Przykro słuchać, gdy trzynastoletnie dziewczynki, śliczne
        jak aniołki, bluzgają czymś takim. Co gorsza, studentki pedagogiki
        porozumiewają się między sobą w ten sposób; czego będą uczyć potem dzieci? Nie
        jest prawdą, że te wszystkie osoby nie mogą się powstrzymać: rozmawiając z
        nauczycielem czy z księdzem albo katechetką jakoś umieją przełknąć te wstrętne
        słówka i całkiem normalnie rozmawiać. Także kiedy starają się coś sobie
        załatwić, np. pracę, zeznają w sądzie albo są z wizytą u przyszłych teściów to
        mówią w sposób całkiem cenzuralny. A więc nie muszą się tak ohydnie wyrażać i w
        dodatku w jakimś stopniu rozumieją, że to jest paskudne!
        Niestety, elity dają zły przykład (telewizja!), nauczyciele nie dbają o to,
        rodzice sami nie lepsi, więc może rzeczywiście tylko policja może zadbać o
        naszą - kiedyś piękną = polszczyznę-ojczyznę?
    • Gość: R. Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.cpc.uea.ac.uk 03.03.05, 18:06
      No i dobrze, niech zwalczaja chamstwo na ulicach, to tak samo jak wandalizm.
      Jak ktos chce cos niszczyc, niech to robi we wlasnym mieszkaniu. Z
      przeklinaniem tak samo. Nareszcie jakas sensowna inicjatywa. Nalezaloby zrobic
      ustawe na caly kraj, bo dwa malutkie miasteczka to przeciez tyle co nic.
      • Gość: Robert Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:13
        Jak nie chcesz słyszeć wulgaryzmów to wypad do lasu, bez telewizora, słuchać
        ptaszków. Nie nadajesz sie do zycia wśród ludzi gdzie emocje przekazuje sie
        słowem.
    • Gość: gosc Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: *.proxy.astra-net.com 03.03.05, 19:49
      Mam nastepne pomysly - ortografia, chodzenie na jednej nodze, plucie, lepienie
      balwankow ... uzywanie innego oprogramowania niz Microsoft. Ludzie za to
      wszystko mozna by dostac mandat. Wiecie ile to kasy wplynie?
    • Gość: a chooy im w doope Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: 5.5R* / 162.70.244.* 03.03.05, 19:49
    • kita13 Re: 500 zł za brzydkie słowo 03.03.05, 20:09
      O JA PIERDO...
    • Gość: ? Re: 500 zł za brzydkie słowo IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:04
      nie rozumiem skąd bierze się tylu obrońców takiej wolności - pewnie broniliby
      także prawa do np. wywalania śmieci na ulicach i załatwiania tam potrzeb
      fizjologicznych - także w imię wolności obywatelskich i demokracji.
      Przeczytajcie proszę jeszcze raz te swoje idiotyczne tyrady - to po prostu
      szczeniackie i głupie. Naprawdę chcielibyście, żeby wszędzie, na każdym kroku
      słyszeć bluzgi? nie wierzę...
    • szwet14 Re: 500 zł za brzydkie słowo 03.03.05, 22:55
      Byl kiedys film ze Stallone i Bullock, ktory poruszal ten wesoly temat, ale to
      bylo science fiction.
      • Gość: leziox Re: zeta za prawdę IP: *.arcor-ip.net 03.03.05, 23:40
        Gdy sytuacja w kraju diametralnie się pogarsza,kiedy ludzie zarabiają coraz
        mniej/ci co pracę jeszcze mają naturalnie/gdy ceny zwyżkują,wkoło chamscy
        politycy,wredna policja ścigająca jamniki a nie prawdziwych bandziorów,kiedy
        tępy pracodawca robi z tobą to co zechce,no to nachodzi człowieka potrzeba aby
        rzucić mięchem.
        W tej chwili nawet tego nie będzie wolno.Cenzura wraca powolnymi
        kroczkami,jeszcze trochę i zanim się zorientujemy,nastanie jakaś bananowa
        dyktatura.Najmniej mnie martwi w sumie cenzura,najbardziej sążniste prostesty
        przeciwko przeklinaniu ze strony ludzi,którzy sami to uprawiają z rozkoszą na
        codzień.Ot,obluda,zakłamanie...Ale kasa w państwowej skarbonce
        najważniejsza.Chociażby po to,aby było co zdefraudować.A potem wezmą się za
        opodatkowanie rencistów,co się ośmielili żyć ponad przewidziane w kodeksie
        normy.Brawo i jeszcze raz brawo,panowie politycy!
        • Gość: Bilala Re: zeta za prawdę IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 00:11
          Ludzie nie rzucają mięsem z biedy i smutku, tylko z braku dobrego wychowania.
          Czy śliczne aktoreczki w telewizji, których swobodne teksty telewizja zagłusza
          takim jakimś gwizdem, to z winy ustroju mają taki słownik? Czy dzieci oid
          szkoła to z powodu bezrobocia? To wcale nie jest wyraz emocji, tylko po prostu
          beznadziejne chamstwo. Proszę tu nie wspominać o cenzurze. Ani o wolności.
          Ulica jest dla wszystkich, również dla mnie. Mnie, moje dzieci i wnuki razi
          tego rodzaju słownictwo. Mnie ono przeszkadza tak samo, jak plucie na ulicy,
          sikanie pod murem czy rozrzucanie śmieci. Jeśli komuś takie słownictwo
          odpowiada, niechaj używa go w ściśle dobranym gronie, ale nie wśród osób, które
          go nie znoszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka